Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rolandpopcev
junior
junior

eu va respect!

Mesaj de rolandpopcev » 10 Ian 2009, 15:05

sebi/7 scrie:si inca ceva: colegu' @senior...esti junior rau de tot, nu numai prin numarul de postari (ai luat topicul de la inceput si ai raspuns la o multime de chestii care intre timp....cazusera in desuetudine, asa facind marea parte a comentariilor; pe cind emiti si tu ceva?) ci mai ales prin tonul folosit (caps lock=tipat), asa cum observa un alt coleg...daca nu ne respecta altii (ma refer la diversi conducatori de partid si de stat) macar sa ne respectam intre noi!
caps-lock inseamna ca sunt indignat de intreaga debandada creata si de faptul ca vreau sa ies maine la peste si sunt obligat sa merg pe-o balta cu plata fiindca nu am cum sa-mi iau permisul de la anpa decat de luni incolo....Oricum e mica taxa,pensionarii trebe sa plateasca si ei,mai ales ca multi dintre ei merg sa prinda ca sa manance si ca atare ii iau si pe-aia cat degetul....,nu mna cert cu nimeni,ma oftic cand vad cat de-ngramaditi suntem si toate alea din urma pe kre le-am comentat sunt de mare actualitate la ORA asta,va spun eu! :!: :idea: 8)

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 10 Ian 2009, 18:54

Senior, fara suparare, dar aveti idee despre ce s-a vb. pana acum aici? Este vb. de permis eliberat de ANPA, ptr. ape publice, acolo specifica ca pensionarii au dreptul la permis gratuit! :wink:Ptr ape particulare, cu taxa, este alta problema.
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Re: BUN!DAR DE CE SA NU P[LATEASCA SI PENSIONARII TAXA??????

Mesaj de aditoader » 10 Ian 2009, 21:05

SENIOR scrie:K 60% DIN PESCARII TARII SUNT PENSIONARI!!!! PAI TERMINA ASTIA TOT PESTELE DIN APELE TARII FARA SA PLATEASCA NIMIC PT. O CURATENIE,O REPOPULARE,O PAZA!SI CAT AI VOIE SA RETII CANTITATIV E SPECIFICAT? :!: :!: :!: :idea: 8) 8)
:shock: Din pacate trebuie sa va spun ca pana anul acesta pensionarii care au vrut sa pescuiasca (legal) au platit cotizatia la greu deoarece era interzis pescuitul daca nu faceai parte dintr-o asociate, in special AJVPS. Din 1992 de cand tot platesc cotizatia de membru, am platit zeci de milioane de lei, fara sa vad ca s-ar fi efectuat macar o activitate in sprijinul pescarilor (pe apele domeniului public). Iar ideea ca pensionarii vor termina pestii din ape este cel putin ciudata! Priviti cu atentie in jurul dvs. cand sunteti la pescuit si veti vedea ca este boala generala :lol: Legat de cantitatea de peste care se poate retine (deci care se poate retine, NU este obligatoriu sa retii tot ce prinzi) si de dimensiunile pe care trebuie sa le aiba pestii pentru a putea fi retinuti precum si multe alte lucruri destul de interesante care au legatura cu pescuitul, va las pe dvs. sa studiati prevederile actelor normative pe care vi le redau mai jos (nu am timpul necesar sa postez aici si nici nu cred ca ar fi indicat):
- O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura;
- H.G. nr. 1194/2008, privind organizarea si functionarea ANPA;
- H.G. nr. 1016/2008, privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura;
- Ordinul nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
Daca le-ati citit deja imi cer mii de scuze dar daca nu, va recomand sa studiati (si nu numai dvs. ci tuturor celor care nu le cunosc) deoarece
acolo veti gasi raspunsurile la multele intrebari care ne framanta pe toti deopotriva! In final va adresez rugamintea sa nu mai fiti asa de suparat pe pensionari pentru ca si asa sunt destul de loviti si de soarta si de Boc! :wink: S-auzim de bine si fir intins.
Fir intins!;-)

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 10 Ian 2009, 21:36

Nu e nimeni suparat pe pensionari, foarte bine ca pot pescui gratuit. Intrebarea este: saptamana viitoare platim la trezorerie sau asteptam un alt (nou) ordin care sa bulverseze total situatia? :lol: Anul trecut, ca sa stau linistit, am platit cotizatia la ajps, si fiindca asta nu era de ajuns, am mai platit si pt apele de munte tot la ei. Dubla greseala! De anul asta nu o mai comit, mai bine mai astept!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Ian 2009, 21:41

Intrebarea este: saptamana viitoare platim la trezorerie sau asteptam un alt (nou) ordin care sa bulverseze total situatia?
Corecta intrebarea.
Eu mai astept. Oricum e sezon de ski acum. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 10 Ian 2009, 22:23

La noi in Romania cel putin in privinta legislatiei nimic nu este sigur! A se vedea ultima ordonanta care i-a zapacit de tot pe pensionari! :lol: Anul trecut din cauza razboiului dintre ajvps-uri si alte aps-uri a fost suspendata folosirea permiselor de pescuit emise de anpa pana prin luna octombrie-noiembrie! :roll: Sa speram ca anul acesta nu se va mai repeta. Deocamdata tot ce stiu este ca se poate plati contravaloarea permisului de pescuit in contul nr.20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Trezoreriei Statului. Eu inca nu am fost sa achit, (inca nu m-am decis daca ma retrag din ajvps sau nu, desi nu ma leaga nimic de aceasta asociatie), dar am prieteni care au fost si au achitat fara nici o problema, urmand ca la sfarsitul lunii ianuarie sa primeasca si permisele de la anpa.
Fir intins!;-)

rolandpopcev
junior
junior

Re: BUN!DAR DE CE SA NU P[LATEASCA SI PENSIONARII TAXA??????

Mesaj de rolandpopcev » 10 Ian 2009, 23:51

aditoader scrie:
SENIOR scrie:K 60% DIN PESCARII TARII SUNT PENSIONARI!!!! PAI TERMINA ASTIA TOT PESTELE DIN APELE TARII FARA SA PLATEASCA NIMIC PT. O CURATENIE,O REPOPULARE,O PAZA!SI CAT AI VOIE SA RETII CANTITATIV E SPECIFICAT? :!: :!: :!: :idea: 8) 8)
:shock: Din pacate trebuie sa va spun ca pana anul acesta pensionarii care au vrut sa pescuiasca (legal) au platit cotizatia la greu deoarece era interzis pescuitul daca nu faceai parte dintr-o asociate, in special AJVPS. Din 1992 de cand tot platesc cotizatia de membru, am platit zeci de milioane de lei, fara sa vad ca s-ar fi efectuat macar o activitate in sprijinul pescarilor (pe apele domeniului public). Iar ideea ca pensionarii vor termina pestii din ape este cel putin ciudata! Priviti cu atentie in jurul dvs. cand sunteti la pescuit si veti vedea ca este boala generala :lol: Legat de cantitatea de peste care se poate retine (deci care se poate retine, NU este obligatoriu sa retii tot ce prinzi) si de dimensiunile pe care trebuie sa le aiba pestii pentru a putea fi retinuti precum si multe alte lucruri destul de interesante care au legatura cu pescuitul, va las pe dvs. sa studiati prevederile actelor normative pe care vi le redau mai jos (nu am timpul necesar sa postez aici si nici nu cred ca ar fi indicat):
- O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura;
- H.G. nr. 1194/2008, privind organizarea si functionarea ANPA;
- H.G. nr. 1016/2008, privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura;
- Ordinul nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
Daca le-ati citit deja imi cer mii de scuze dar daca nu, va recomand sa studiati (si nu numai dvs. ci tuturor celor care nu le cunosc) deoarece
acolo veti gasi raspunsurile la multele intrebari care ne framanta pe toti deopotriva! In final va adresez rugamintea sa nu mai fiti asa de suparat pe pensionari pentru ca si asa sunt destul de loviti si de soarta si de Boc! :wink: S-auzim de bine si fir intins.
Ce dracu dom'le,nu am nimic cu pensionarii-k si mama e si are doar 240lei pensie,ci de ceeace fac pe balta:iau tot pestele chiar daca e mai mic decat limita legala si ce e mai trist este ca o vor face cu asiduitate ZILNIC=TOCMAI FIINDCA E GRATIS!!!!Si n-o sa-i mai opreasca nimeni!Pai in stilul asta nu mai vom avea ce prinde in cativa ani!Trezitiva dom'le.ce naiba? Dar ei nu prind,nu iau? De ce sa nu plateasca?Si sa mai si mearga zilnic ca nu-i mai intreaba nimeni de nimic daca au gratuitate!!!!!!!PAI CE PESTE VETI MAI GASI IN APA DUPA CATIVA ANI DE JAF ZILNIC A TOT CE-NSEAMNA PESTE? AIA DIN GUVERN SUNT MAI INCONSTIENTI DECAT NOI!!!! :!: :idea: 8)

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 10 Ian 2009, 23:52

Dar nici pensionari nu vor mai fi peste cativa ani... :lol:
Bucuresti

rolandpopcev
junior
junior

PE DRACU!

Mesaj de rolandpopcev » 10 Ian 2009, 23:56

feugen scrie:Dar nici pensionari nu vor mai fi peste cativa ani... :lol:
LA LIPSURILE GENERALE CE VOR VEENI=>BOLI=> PENSIONARI CU DUIUMUL! ASA CA NU VA PLANGETI! :!: :idea: 8)

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 11 Ian 2009, 00:05

si daca au permis si platesc se schimba ceva ?
nu mai sunt toata ziua pe balta sau ce ? pe de alta parte dupa
o viata de munca macar atit sa aibe si ei dreptu.

Scrie răspuns