Din pacate trebuie sa va spun ca pana anul acesta pensionarii care au vrut sa pescuiasca (legal) au platit cotizatia la greu deoarece era interzis pescuitul daca nu faceai parte dintr-o asociate, in special AJVPS. Din 1992 de cand tot platesc cotizatia de membru, am platit zeci de milioane de lei, fara sa vad ca s-ar fi efectuat macar o activitate in sprijinul pescarilor (pe apele domeniului public). Iar ideea ca pensionarii vor termina pestii din ape este cel putin ciudata! Priviti cu atentie in jurul dvs. cand sunteti la pescuit si veti vedea ca este boala generala

Legat de cantitatea de peste care se poate retine (
deci care se poate retine,
NU este obligatoriu sa retii tot ce prinzi) si de dimensiunile pe care trebuie sa le aiba pestii pentru a putea fi retinuti precum si multe alte lucruri destul de interesante care au legatura cu pescuitul, va las pe dvs. sa studiati prevederile actelor normative pe care vi le redau mai jos (nu am timpul necesar sa postez aici si nici nu cred ca ar fi indicat):
- O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura;
- H.G. nr. 1194/2008, privind organizarea si functionarea ANPA;
- H.G. nr. 1016/2008, privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura;
- Ordinul nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
Daca le-ati citit deja imi cer mii de scuze dar daca nu, va recomand sa studiati (si nu numai dvs. ci tuturor celor care nu le cunosc) deoarece
acolo veti gasi raspunsurile la multele intrebari care ne framanta pe toti deopotriva! In final va adresez rugamintea sa nu mai fiti asa de suparat pe pensionari pentru ca si asa sunt destul de loviti si de soarta si de Boc!

S-auzim de bine si fir intins.