Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 10 Ian 2009, 00:00

PODOSU DOREL scrie:@ apscaras

"eu zic sa-l pui pe inspctor sa-ti dea in scris despre abureala ta ca mergi cu chitanta de la trezo la pescuit. sa vedem daca ati sustine aberatia"

anul trecut am pescuit pe baza chitantei in care era scris ca am platit permisul + cotizatia si nu am avut probleme

daca platesc taxa la trezorerie pot merge linistit la pescuit.Nu este vina mea ca nu sint tiparite permisele.Atita timp cit am platit o taxa am dreptul sa beneficiez de serviciul platit.

Daca cineva m-ar amenda l-as da in judecata si 100% in instanta as cistiga.
Dorele nu primesti permisul de la ANPA daca nu ai carnet de membru la o asociatie,suna la anpa si antreaba

rolandpopcev
junior
junior

da omule.si-a luat,f. bine.

Mesaj de rolandpopcev » 10 Ian 2009, 00:48

PODOSU DOREL scrie:@ SENIOR

odata vrei asociere, odata il feliciti pe MihaiV pt ca isi ia permis de la ANPA.Pina la urma tu sti ce vrei?intelegi ceva din ce se discuta aici?
dar tot trebe sa ne asociem,chiar daca anpa da permise. ce,face anpa ceva pt. apele noastre.ale pescarilor? :?: :idea: 8)

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 10 Ian 2009, 09:57

apscaras scrie:crezi vreodata ca eu mai stau 1(un)singur minut in FNPSR daca se ajunge la orice forma de colaborare cu AGVPS?
dl-e "apscaras" am neshte intrebari:
1.d-voastra postati in nume propriu sau in numele asociatiei de pescuit sportiv caras??
2.Sau ce spuneti d-voastra e litera de lege in cadrul asociatiei de pescuit sportiv pe care o reprezentanti?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Ian 2009, 10:12

apscaras scrie:Dorele nu primesti permisul de la ANPA daca nu ai carnet de membru la o asociatie,suna la anpa si antreaba
Va rog sa ne spuneti cu ce articol de lege va sustineti o asemenea afirmatie. V-am explicat mai sus ca am vorbit cu cei de la ANPA si ca dau permise fara sa avem carnet de membru. Au mai spus si ca i-a tot sunat un Popescu de la Alba si i-a tot amenintat pe tema asta, asa ca au consultat juristii ANPA si cerinta carnetului de membru nu mai exista ca necesitate, asa ca vor elibera permis oricui a platit taxa la Trezorerie. De ce v-am crede pe dumneavoastra pe cuvant? Va sustineti cu ceva afirmatiile?

Ati mai sustinut si ca nu vom putea plati la Trezorerie caci suntem persoane fizice. Si am putut. Deci de ce sa va mai credem? Fiindca aveti nevoie de bani de la pescari?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 10 Ian 2009, 10:20

@ apscaras

nu la tine ma refeream cind vorbeam despre intilnirea AGVPS-FNPSR si sint convins ca esti capabil sa pleci din FNPSR

atita timp cit nu se schimba legea sau nu se schimba metodologia de aplicare(pt ca din pacate la noi legea poate spune ceva iar metodologia sa incalce legea) se poate pescui cu chitanta de la trezo si cererea depusa la ANPA.Ar fi de preferat sa se mearga cu cererea in doua exemplare si pe cel care ramie la pescar sa scrie aprobat si stampila ANPA.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 10 Ian 2009, 10:45

Salutare,
In Maramures la AJVPS taxa pentru vizare rauri ses pentru 2009 este de 100,13 RON

Eu n-am de gand sa platesc atatia bani si vreau sa imi fac vizarea la ANPA.
Am o singura problema:
Pe malul apei vin in control cei de la AJVPS(eventual insotiti de Jandarmi)
Daca le arata permisul de ANPA(sau tichet sau cum ii zice) ce-o sa-mi faca ?
Banuiesc ca imi confisca betele... si atunci ce fac ?

Ma poate ajuta si pe mine cineva ca nu ma prea pricep la legi si din astea feluri.
Oricum Taxa de 100.13 RON de la AJVPS mi se pare enorma avand in vedere ca n-am vazut de ani buni nici o populare a vre-unui rau, actiuni de curatare a malurilor, etc..
Ce face AJVPS-ul cu banii mei ? (pentru pescuit pe rau ca baltile nu ma intereseaza) Doar vine sa ma verifice ?
Era sa uit, tot in Maramures acelasi AJVPS percepe o alta taxa pentru amenajari (beltile de care au ei grija) si aceasta de obicei este mai mare ca si taxa pe rauri, cred ca e vre-o 150 RON, intr-adevar beltile mai sunt si populate

Numai bine si rau la nime
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 10 Ian 2009, 11:00

permisul eliberat de anpa este valabil pt toate apele din tara, mai putin in apele concesionate sau cu alte forme de administrare.
Daca cei de la asociatie o sa-ti dea in banii aia si permisul eliberat de anpa tu poti pescui in toate apele publice atunci si ceva nu se leaga. Sau legea e gresita sau asociatie greseste. Conform permisului/tichetului anpa poti pescuii in toate apele publice, dar pe chitanta ai voie doar pe apele de ses.
Cat despre control, au voie doar insotiti de politie sau jandarmerie si daca esti pe o apa publica si ai permisul nu au ce sa-ti faca. Si musai sa ai la tine tiparit HG 1016/2008 si cum zicea MihaiV, daca ii vorbesti frumos omului o sa citeasca hotararea si o sa te lase sa pescuiesti linistit.
Daca chiar vor sa-ti confiste sculele cere-le proces verbal de confiscare a betelor si eventual anunta-i ca o sa vorbeasca la tribunal cu avocatul tau. In majoritatea cazurilor se calmeaza.
fire zbuciumate

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Ian 2009, 11:38

Faptul ca un inspector ANPA dintr-un anumit judet,are o cu totul alta opinie fata de ce spune un alt coleg din alt judet(filiala), inseamna de fapt ca acesti oameni au anumite interese,sau pur si simplu sunt slab pregatiti profesional?Nu e posibil ca la Cluj(dupa spusele lui Mihai) sa poti beneficia de permis fara asociere iar la Sibiu nu.Haosul asta din pacate e prezent in toata tara,iar din el nu au de castigat decat aceia care vor sa traiasca si in continuare de pe urma pescarului roman.Pestele de la cap se impute si asta se vede si in zilele astea.

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 10 Ian 2009, 12:16

eu propusesem sa ramina topicul numai pt certurile intre cei cu aps-urile sau alte asociatii...si asta pt ca cineva ca apscaras (nu am habar cine-i si nici nu ma priveste; eu vreau sa discut normal, nu sa fac scandal sau dezinformari pe aici) incearca in fel si chip sa ne convinga sa ne inscriem in vreun aps...ca altfel nu poti avea permis! E, surpriza a fost ca unul ca MihaiV (si nu e singurul ) A PUTUT sa-si platesca chitanta pt permis ANPA la trezorerie fara sa fie membru pe undeva! deci-pretene apscaras...incearca pe alt site, se pare ca aici " e " si baieti destepti, care mai citesc legi si care incearca sa le respecte, sa-i faca si pe altii s-o faca....nu te supara dar...lasa-neeee, lasa-neeee! Nu intelege gresit, nu de tot, numai cu bancurile cu asocierea obligatorie! Tocmai au trecut 19 ani de cind unii de virsta mea (poate si a ta) au murit ca asocierea la pcr sa nu mai fie obligatorie!
in rest...respect!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 10 Ian 2009, 12:19

si inca ceva: colegu' @senior...esti junior rau de tot, nu numai prin numarul de postari (ai luat topicul de la inceput si ai raspuns la o multime de chestii care intre timp....cazusera in desuetudine, asa facind marea parte a comentariilor; pe cind emiti si tu ceva?) ci mai ales prin tonul folosit (caps lock=tipat), asa cum observa un alt coleg...daca nu ne respecta altii (ma refer la diversi conducatori de partid si de stat) macar sa ne respectam intre noi!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

Scrie răspuns