SA SE RESPECTE LEGEA,DAR SA STIE CE TREBE SA CONTROLEZE!SI SA NU-I TREACA CU VEDEREA PE ADEVARATII BRACONIERI!aditoader scrie:Va salut! Poate va ajuta asta:feugen scrie:SENIOR scrie:PAI JANDARMII N-AU VOIE SA VA IA LA INTREBARI SI CONTROL DECAT INSOTITI DE REPREZENTANTII CU DREPT DE CONTROL AL AS. DE PESCARI SPORTIVI SI AI GARZII DE MEDIU!ALA-I DEJA ABUZ SI-I PUTETI DA IN JUDECATA!FILMATI TOT SI DATI LA TELEVIZIUNE!UITE-ASA SCAPAM SI DE-AIA DE VOR SPAGI CA SA TE LASE-N PACE!![]()
![]()
![]()
![]()
Ce vorbesti Tati? Jandarmii nu au drept de control neinsotiti de reprezentanti ai asociatilor de pescari sportivi?!? Probabil ca nici politia de frontiera nu are...:lol::lol:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008
privind pescuitul si acvacultura
EXTRAS
.........................................................................................................................................................................................
ART. 55
Nerespectarea dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta de catre persoane fizice sau juridice atrage, dupa caz, raspunderea administrativa, civila sau penala.
ART. 56
(1) Pentru a se asigura de respectarea legislatiei in domeniul pescuitului, acvaculturii, procesarii, transportului, comercializarii produselor pescaresti si al altor activitati conexe, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura organizeaza actiuni permanente de control prin inspectorii piscicoli.
(2) Persoanele supuse controlului au obligatia sa permita accesul la unitatile si la toate navele/ambarcatiunile de pescuit, uneltele si instalatiile de pescuit, fermele si instalatiile de acvacultura, constructiile-anexe, mijloacele de transport, unitatile de procesare si/sau comercializare si sa puna la dispozitia personalului cu drept de control toate documentele si mijloacele necesare indeplinirii functiei de inspectie.
(3) Competentele personalului cu drept de control si procedura de control se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.
ART. 67
(1) Pe langa organele de urmarire penala sunt competente sa constate infractiunile prevazute la art. 64 si 65 si persoanele cu drept de inspectie si control din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, ofiterii si agentii din cadrul Politiei Romane si Politiei de Frontiera Romane, ofiterii si subofiterii din cadrul Jandarmeriei Romane, precum si persoanele imputernicite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.
(2) Organele prevazute la alin. (1) au obligatiile organelor de constatare a infractiunilor, prevazute de Codul de procedura penala.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 58-63 se fac de catre personalul prevazut la alin. (1).
ART. 68
(1) Contraventiilor prevazute la art. 58-63 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzii prevazute la art. 58-63, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.
Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
DACA ASA ZICE LEGEA ATUNCI SA CONTROLEZE,K ASTA VREAU:
-
- junior
FACETI-O VOI OAMENI BUNI!
CA DAC-ASTEPTATYI DE LA ALTII SA VI SE REZOLVE PROBLEMELE!alexis scrie:AJVPS PETROSANI elibereaza tot asa ca anul trecut.ape munte,ses si statatoare siiiiiiiiiiiiiii nici nu se schimba nika,mai ales ca si anul trecut domnul responsabil cu pestele la noi in judet a zis la pescari ca cele de la ajvps nu sant valabile si alte chestii.da da problema ca domnul respectiv de ce nu a batut la usa la ajvps sa le spuna ca n-au dreptul sa elibereze permise de genul acesta.asta e o intrebare cu cantec.nu spui la pescari una si alta,ori nu are ouţele mari ori alta e problema.Asa ca nimic nu e sigur chiar si cu legea in mana..da dar CARE LEGE SI A CUI??????

-
- junior
DA,STIU!DAR O FAC PT. CA LE PERMITEM NOI!
ASTA SUNTEM FRATILOR:O NATIE DE FRICOSI CACACIOSI CARE NE PLANGEM PE NET DAR CAND E VB, SA LUAM TAURUL DE COARNE NIMIC! UITE:E U V R E A U S A - L I A U !!!!!alexis scrie:ptr.SENIOR .Crezi ca cei mari nu stiu ce se intampla, ca doar traim in romania.si uite asa merge treaba.poti sa anunti si pe buna din groapa ca tot asa merge treaba.ROMANIA tara tuturor posibilitatilor.inca nu s-a nascut acela care sa ia taurul de coarne,asa ca fiecare vede in fata lui propriul interes chiar daca este ANPA,asociatia lui peste sau cine stie ce alta gramada ordonata facuta in scopul si pentru binele pescarului.Hai sa fim seriosi si sa ne dam seama ca povesti pescaresti stim toti,asa ca o sa apara legi peste legi dar care au ca rezultat 000000000000000 infinit...

Da s-a rezolvat undeva problema ca nu-mi amintesc???????.De aceea pescarii sant derutati si scriu pe forum ptr. ca toata treaba pute de la o posta incepand cu ANPA, trezorerii si alte acareturi care sa-ti ia banii si spun fiecare ca numai ei au drepate.Chiar a-ti ajuns la "alba ca zapada "de nu va da-ti seama ca azi se da o lege si maine se abroga,cu ingineri piscicoli care de care mai dat dracu si mai destept de parca ei au pus coada la cireasa.un singur lucru o sa fie clar ;;;cu 30 ron nu o pescuiasca nimeni pe apele publice poate pe cele fara peste.si fiecare in zona lui o sa pescuiasca dupa legea de acolo si in alta parte Dumnezeu cu mila.Si cu legea, de fapt care lege, nu mai o ia in considerare nimeni poate numai cei care au propus-o..
-
- junior
MA LASATI LAT DOMNILOR!
PODOSU DOREL scrie:Din pacate cei care dau acte nrmative in tara asta ori sint incompetenti,or vor sa protejeze interesele unora ori se razboiesc intre ei si emit acte normative greu de aplicat(dar care arata celeilalte tabere ca daca vor le pot face rau legal).In cazul nostru li s-a aratat cartonasul "galben" asociatiilor.
ANPA are 10 filiale in tara deci va fi f.greu sa distribuie permise direct pescarilor.Nu cred ca vor fi 5% din pescari care vor lua permise de la ANPA.Din cauza ca nu se cunoaste aceasta posibilitate,din cauza ca sint prea departe de locul de domiciliu al multor pescari si ce e mai grav din cauza ca multi pescari inca se tem de puterea ascatiilor.Pt cei mai multi pescari asociatiile reprezinta legea, mai bine zis ce spun asociatiile e litera de lege fiindu-le frica sa-i contrazica chiar daca legea le da dreptate.Explicatia lor e simpla"ce te poti pune cu astia?" NU MAI POSTATI FRATILO PE SITE DACA NU INTELEGETI UN ADEVAR ELEMENTAR: FARA SA NE ORGANIZAM INTR-O AS. DE INTERESE(INDIFERENT DE FORMA LEGALA)NU VOM PUTEA FACE NIMIC NICIODATA CA PERS. FIZICE!!!!DATI-O DRACULUI DE REPULSIE FATA DE FOSTELE AS. AJVPS! AIA DA AU FACUT RAU APELOR,PESTELUI SI PESCARILOR DIN RO!NU NE CONFUNDATI PE NOI,CEILALTI PESCARI CA SI VOI CARE VOR SA FACA CEVA CU "FOSTII"! MA DEZGUSTA ASTFEL DE ASEMANARI!SI MA OFTICA FAPTUL CA PESTE 50% DINTRE NOI PESCARII VAD CA NU-NTELEG LB. RO VB. DE MINE SI CE TOT ZIC K TREBE SA FACA PT. A RAZBI LA MAL!!!
Daca s-ar fi prevazut posibiltatea ca aceste permise sa poata fi luate de pescari direct de la magazinele de pescuit(de exemplu) ar fi inteles pescarii ca nu mai sint obligati sa fie membri ai unei asociatii.Acesta ar fi fost cartonasul"rosu" aratat asociatiilor.
In plus sint convins ca se vor face abuzuri de care acei reprezentanti ai asociatiilor care fac controale singuri si care vor ameninta in continuare pescarii ca daca nu platesc la ei la asociatie vor fi amendati.
Partea cea mai trista e ca nici organele abilitate sa ne controleze nu stiu legea sau fac jocul asociatiilor .
Daca filialele ANPA for sesiza capitala ca nu fac fata se vor lua masuri.Sa speram ca nu vor fi de partea asociatiilor

-
- junior
f. bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
poate-asa ne miscam sa-nfiintam odata filialele jud. ale fnpsr.roilie scrie:Ce am aflat acum,este faptul ca ANPA nu o sa dea nimanui permis de pescuit pe 2009 daca nu esti afiliat la o asociatie(carnet de membru).Pe baza acestuia se elibereaza permisele.

-
- junior
e la mintea cocosului dom'le:stampila anpa pe permisul anpa.
cve-i asa greu de-nteles?!apscaras scrie:chitanta de la trezo cu stampila anpa?ma pufneste rasu![]()
![]()

-
- junior
corect!
dar oare de ce multi nu-nteleg ceva atat de simplu?apsalba scrie:I-auzi. Oare carnetul ala atesta ca esti pescar sportiv? Nu cu buletinul?ilie scrie:Ce am aflat acum,este faptul ca ANPA nu o sa dea nimanui permis de pescuit pe 2009 daca nu esti afiliat la o asociatie(carnet de membru).Pe baza acestuia se elibereaza permisele.
luci_t,
asociatiile vor elibera permisele de pescuit sportiv. Eliberarea lor de catre anpa (prin inspectori) este o utopie.

-
- junior
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MIHAI!!!
VEDETI MAI OAMENI BUNI CA E SIMPLU?!MihaiV scrie:Tocmai m-am intors de la Trezorerie, unde am platit Cuantumul taxei de autorizare 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, conform HG 1016/2008, in contul nr. 20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Trezoreriei Statului.
Dialogul cu doamna de la ghiseu a fost foarte dragut:
- Sunt persoana fizica si doresc sa achit o taxa de 30 de lei in contul ...
- Nu-mi spuneti contul. Spuneti-mi pentru ce vreti sa platiti!
- Pentru permis de pescuit.
- Aaa! Pai ziceti asa. Acum e clar, doar am primit instructiuni. Stiu eu in ce cont trebuie sa ajunga. Si a inceput sa cante aia cu � pescarul amator ... � Foarte simpatica doamna !
- Dar mi-a spus cineva (na ca iar a ajuns �cineva�) ca persoanele fizice nu pot sa plateasca la Trezorerie si ca imi veti rade in nas!
- Spuneti-i din partea mea ca habar n-are!
- Multumesc.
Asa ca i-am dat buletinul si 30 de lei si mi-a eliberat chitanta pe care scrie numarul de cont (20160103) si �Taxe si tarife pt. elib. licente, autoriz. de functi.�.
Am printat si HG 1016/2008, caci are doar doua pagini. Inarmat cu aceste doua documente plec la pescuit. Daca vine in control un Inspector ANPA, stie despre ce e vorba. Daca vine un jandarm sau politist care n-a citit HG 1016/2008 ii vorbesc frumos si ii dau legea sa o citeasca.
Iar peste 1-2 saptamani, cand ajung permisele la filialele ANPA, voi merge sa imi iau permisul.
Daca vrea "cineva" sa ma controleze, atunci pot sa-i spun orele si locul unde ma poate gasi pescuind. Sa vedem ce-o sa-mi faca!