Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 10 Ian 2009, 12:27

ilie scrie:.Pestele de la cap se impute si asta se vede si in zilele astea.
Ai dreptate Ilie,dar din pacate,se curata de la coada spre cap. Adica...picioarele in ***,tot noi astia mici trebuie sa le luam, in sensul ca aceste incertitudini ne dau batai de cap,iar dezorientarea este " la ea acasa".
Pana acum numai contraziceri,legi care sunt "in ceata" si "capi" care mai rau ne dezinformeaza ,datorita luptei lor pentru "traditionalul ciolan".
Atat timp cat in Romania va prima detinerea posturilor de conducere si in legislativ ,pe criterii politice si nu pe cele de competenta,toti si in toate domeniile vom avea de suferit....dupa cum se si vede :oops:

...apropo...cat voi plati pentru a putea pescui legal in 2009?
...ma intereseaza doar pescuit pe rauri !

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 10 Ian 2009, 12:46

apscaras, sa nu ma intelegi gresit: nu sunt deloc impotriva aps-urilor sau a altor forme de asociere, cu conditia sa fie in sprijinul pescarilor; sunt de acord ca la o asociatie trebuie platiti, pe linga cei 30 ron pentru permis, si o alta suma care inseamna cotizatie de membru sau ce alta denumire dati voi. Dar cum ai pus tu problema rezulta ca de nu esti inscris pe undeva, nu poti pescui legal, lucru care nu e adevarat, demonstrat de unul din moderi, printre altii. Deci multa bafta si succese cu aps-ul din care faci parte si fir intins pe balta!
cu respect, sebi
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Ian 2009, 12:49

Eu a-si fi curios sa vad(de la cei care au vb. cu un repr.ANPA si au aceasta certitudine)in cate judete se poate obtine permis fara asociere si in cate nu.D-lor aveti cuvantul.La urma urmei in asta consta problema,nu?

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 10 Ian 2009, 13:12

Vrancea:permis fara asociere.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Ian 2009, 13:14

ilie scrie:Eu a-si fi curios sa vad(de la cei care au vb. cu un repr.ANPA si au aceasta certitudine)in cate judete se poate obtine permis fara asociere si in cate nu.D-lor aveti cuvantul.La urma urmei in asta consta problema,nu?
ilie,

eu am vorbit ieri si la ANPA Bucuresti si cu inspectorii din ,Brasov,Mehedinti,Dolj,Valcea.
absolut toti au sustinut ca nu este nevoie de asociere pt a putea intra in posesia permisului de pescuit pe 2009.
absolut toti au spus ca deocamdata nu sunt tiparite permisele si ca se asteapta ca in termen de 2-3aptamani sa apara.
absolut toti au spus ca datorita schimbarilor survenite la nivel ministerial,este un haos si ca deocamdata nimic nu este batut in cuie.
si au mai recunoscut ca pescuitul cu undita a fost si va ramane un paria al agentiei si anul acesta.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 10 Ian 2009, 13:25

sebi/7 scrie:eu propusesem sa ramina topicul numai pt certurile intre cei cu aps-urile sau alte asociatii...si asta pt ca cineva ca apscaras (nu am habar cine-i si nici nu ma priveste; eu vreau sa discut normal, nu sa fac scandal sau dezinformari pe aici) incearca in fel si chip sa ne convinga sa ne inscriem in vreun aps...ca altfel nu poti avea permis! E, surpriza a fost ca unul ca MihaiV (si nu e singurul ) A PUTUT sa-si platesca chitanta pt permis ANPA la trezorerie fara sa fie membru pe undeva! deci-pretene apscaras...incearca pe alt site, se pare ca aici " e " si baieti destepti, care mai citesc legi si care incearca sa le respecte, sa-i faca si pe altii s-o faca....nu te supara dar...lasa-neeee, lasa-neeee! Nu intelege gresit, nu de tot, numai cu bancurile cu asocierea obligatorie! Tocmai au trecut 19 ani de cind unii de virsta mea (poate si a ta) au murit ca asocierea la pcr sa nu mai fie obligatorie!
in rest...respect!
interesul meu nu este sa fie nimeni inregimentat,daca ai fi urmarit unele postari eu spun clar ca in caras-severin poate sa pescuiasca oricine are un permis de pescuit fara alte taxe suplimentare egal ca este din moldova sau orice zona a tarii,ca poti plati o taxa la trezo,care este problema?cand o sa te duci sa iei permisul o sa ai surpriza ca o sa-ti spuna sa te duci cu chitanta la o asociatie,sa-ti ridici permisul de pescuit,ba mai mult,poate te mai pune sa dai si un examen

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Ian 2009, 13:27

@Adi
Pai si atunci de ce repr. de la Sibiu al ANPA,care face de fapt parte din filiala Brasov,cu care tu ai vorbit deja,spune ca nu se poate?Sper doar ca omul nu era cu temele facute,nu vreau sa ma gandesc la altceva.Deci cel mai bun lucru ptr.toti e sa mai asteptam pana la tiparirea permiselor,vom vedea atunci ce si cum.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 10 Ian 2009, 13:29

misulian scrie:Salutare,
In Maramures la AJVPS taxa pentru vizare rauri ses pentru 2009 este de 100,13 RON

Eu n-am de gand sa platesc atatia bani si vreau sa imi fac vizarea la ANPA.
Am o singura problema:
Pe malul apei vin in control cei de la AJVPS(eventual insotiti de Jandarmi)
Daca le arata permisul de ANPA(sau tichet sau cum ii zice) ce-o sa-mi faca ?
Banuiesc ca imi confisca betele... si atunci ce fac ?

Ma poate ajuta si pe mine cineva ca nu ma prea pricep la legi si din astea feluri.
Oricum Taxa de 100.13 RON de la AJVPS mi se pare enorma avand in vedere ca n-am vazut de ani buni nici o populare a vre-unui rau, actiuni de curatare a malurilor, etc..
Ce face AJVPS-ul cu banii mei ? (pentru pescuit pe rau ca baltile nu ma intereseaza) Doar vine sa ma verifice ?
Era sa uit, tot in Maramures acelasi AJVPS percepe o alta taxa pentru amenajari (beltile de care au ei grija) si aceasta de obicei este mai mare ca si taxa pe rauri, cred ca e vre-o 150 RON, intr-adevar beltile mai sunt si populate

Numai bine si rau la nime
in momentul cand o asociatie pune mana pe betele tale e caz penal,nici o asociatie din romania nu are voie sa-ti confiste batul de pescuit,nu va mai lasati pacaliti

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 10 Ian 2009, 13:39

luci_t scrie:
apscaras scrie:crezi vreodata ca eu mai stau 1(un)singur minut in FNPSR daca se ajunge la orice forma de colaborare cu AGVPS?
dl-e "apscaras" am neshte intrebari:
1.d-voastra postati in nume propriu sau in numele asociatiei de pescuit sportiv caras??
2.Sau ce spuneti d-voastra e litera de lege in cadrul asociatiei de pescuit sportiv pe care o reprezentanti?
asociatia APS CARAS nu este plantatia mea,si eu tai si spanzur,hai sa fim seriosi

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Ian 2009, 14:04

@apscaras
Acum sincer,cu mana pe inima :lol: puteti spune ca ANPA nu va elibera permise fara asociere,sau si la dvs.e 50%-50%.Toata lumea intelege ca sunteti intr-o asociatie si vreti sa va pastrati membrii.Sa nu ziceti acum iar aia cu examenul la primirea permisului , :lol: nu e o idee rea,(inteleg ca se practica si pe dincolo)dar nu in conditiile actuale.Traim in Romania,unde nimeni nu intreaba cate populari sau amenajari ale apelor s-au facut,dar se vrea examene la bietul pescar.

Scrie răspuns