AJVPS Suceava este singura "entitate" din tara de acest fel care n-a recunoscut si nu recunoaste autoritatea ANPA, motiv pentru care nici n-a participat la licitatia de acum cativa ani, cand s-au impartit, spre administrare, apele publice. Ca urmare a acelei neprezentari, asociatia PP (care n-ar fi avut nicio sansa in alte conditii) a primit apele publice ale judetului (mai putin acumularile Rogojesti si Bucecea, pentru care nu si-au batut capul, stiind cati braconieri isi pun pe cap).
Bazandu-se in primul rand pe relatiile sus-puse pe linie de vanatoare (cred ca toti "bossii" din tara, politicieni, judecatori, procuri, politisti etc. pasionati de vanatoare au trecut cel putin o data prin casele de vanatoare din judetul Suceava, unul dintre cele mai bogate, daca nu chiar cel mai bogat fond cinegetic din tara), AJVPS Suceava a atacat in instanta decizia ANPA (bazandu-se pe niste contracte vechi cu o institutie defuncta - dar nu o sa intru aici in amanunte) si, culmea, a si castigat. In consecinta, asociatiei PP i s-au retras autorizatiile si AJVPS-ul a fost reinscaunat.
Numai ca restului obligatiilor care le revin conform legii (printre care si
negocierea cu anpa - si nu stabilirea dupa propria vointa - a tarifelor pentru nemembri) li s-a dat "ignore". Pentru ca AJVPS Suceava se comporta in continuare ca un stat in stat si continua sa dea cu flit pe tot ce inseamna anpa. Asa ca putem astepta noi mult si bine tarife pentru nemembri, reciprocitati etc.
In plus (din ce mi s-a relatat de catre pescari, eu neprinzandu-i niciodata "pe viu"), controalele efectuate de catre acest ONG (
ilegale) se fac cu o gasca de vanatori inarmati, care-i intimideaza pe majoritatea pescarilor, iar in cazul apelarii la 112 nu se deplaseaza nimeni pe teren ci esti invitat la sediul Politiei sa depui plangere penala, care se pierde pana la urma in hatisul birocratic...
p.s. am reluat aceasta poveste (doar) pentru pescarii care nu cunosteau inca aceste fapte pe care le-am relatat, la timpul respectiv, pe
blog.