PERMISE PESCUIT - 2015
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PERMISE PESCUIT - 2015
http://www.prinzatoru.ro - gasiti aici pe prima pagina raspunsul ANPA la niste solicitari formulate de mine. Poate va este de folos
-
- utilizator nou
Pai , raspunsul lor il inteleg asa: exista judete fara reprezentant ANPA, adica statul nu e in stare sa faca un minim necesar de organizare, dar tu ca pescar "independent " trebuie sa te duci sute de km cu o chitanta de trezorerie si un timbru sa te ia in evidenta!? Ce sa ia in evidenta? Sa constate ca de fapt esti in baza de date de cind ai platit pentru card? Interesul lor e sa se plateasca acel timbru? Sa fi scumpit cu 2 lei taxa de membru si pa, nu mai pui oamenii sa calatoreasca sute de km pentru lucruri minore. In tara asta nu exista pic de respect pentru cel ce PLATESTE, care ar trebui sa fie stapinul lor, pentru ca de acolo sunt platiti. Mai lipseste sa faca regionalizarea p..lii sa ne faca sa umblam si mai departe pentru orice fleac, sa creasca numarul deplasarilor interjudetene ,ca asa creste traficul pe CFR, numarul amenzilor pentru radare...e de bine. Mai rau de atit nu s-ar organiza lucrurile nici daca ai pune sef la ei pe prostu satului, sa nu ai un scop al activitatii tale. Dupa mine ,cred ca daca s-ar sterge cu buretele tot si s-ar incerca sa se ia de la zero, sunt sigur ca o masura gen statul prin ANPA ia asupra lui popularile si le si face, dupa un plan pe citiva ani, pescarii sunt de acord sa plateasca nu 30 de lei ci poate 40 sau 50 dar sa vada ca folosesc acesti bani intr-un fel, ca se intorc la ei ca un beneficiu. Apoi ca acest fenomen sa aibe succes, trebuie saltati braconierii. Asociatiile ar trebui sa existe sub forma de cluburi cum s-a mai spus, adica ai o balta ,doua, zece , cit te tine buzunaru, si functioneaza ca domeniul lui Tiriac de la Balc. Pe riuri nu au ce cauta pentru ca nu au nici o posibilitate sa faca ceva si nici intentia pentru ca au fost date pe bucati ca la autostrazi si tot asa si merge treaba, cine ar popula si de ce ar face-o pe o bucata de 10-50 de km de riu? Resursa vie din apa e a statului, el ar trebui sa se ingrijasca de ea sa existe, sa se perpetueze, noi doar sa platim pentru ca ne manifestam pasiunea, regulile trebuie respectate de toata lumea, pescarul sportiv ar avea de platit anual o suma de bani care sa sustina cresterea fondului piscicol pe apele publice, apartenenta la asociatii ar insemna ceva suplimentar si limitat la accesul la bunuri private.
Eu am formulat niste intrebari si am primit aceste raspunsuri. Am facut respectiva petitie pentru a se clarifica in primul rand probleme legate de modul in care AJVPS Suceava intelege sa administreze apele din judet. In clusiv in interventii televizate la posturile locale cei din conducerea AJVPS Suceava au spus ca pescarii trebuie sa plateasca pe langa cei 30 de lei la trezorerie inca 120 de lei la AJVPS Suceava reprezentand cotizatia de membru. Ei considera practic ca daca nu esti membru AJVPS pescuiesti ilegal , chiar daca ai permis de pescuit anpa si chitanta cu 30lei achitati la trezorerie. In ultimii ani au facut foarte multe abuzuri dand amenzi si confiscand scule de pescuit de la pescarii care nu erau membrii AJVPS sau erau membrii altei asociatii de pescari. In ceea ce priveste vizarea permisului pe anul 2015 cei de la ANPA filiala Moldova mi-au comunicat urmatoarele: pescarii care au permis de pescuit ANPA (acel plastic care se elibera acum 2-3 ani) trebuie sa plateasca la trezorerie taxa de 30 lei si o taxa de timbru de 2lei. Ei pot practica pescuitul in baza acestor 3 elemente: permis ANPA, chitanta trezorerie, chitanta timbru. In functie de locurile de pescuit trebuie sa achite la asociatia detinatoare de autorizatie ANPA taxa saptamanala, lunara sau anuala dupa caz. Mi s-a precizat foarte clar ca taxele valabile sunt cele publicate pe siteul ANPA iar pentru judetele unde nu sunt publicate (Suceava - AJVPS Suceava - in negociere) nu se achita nimic deoarece este vina asociatiei detinatoare de autorizatie ca nu a transmis acele tarife. Pescarii care nu poseda permis ANPA platesc la trezorerie chitanta, achita timbrul de 2 lei si pot transmite la filiala regionala ANPA de care apartin urmatoarele: Chitanta trezorerie in original si copie, timbru 2 lei, copie act identiate, 2 plicuri autoadresate. Vor primi initial chitanta cu viza ANPA pe anul 2015 iar mai apoi permisul de pescuit ANPA (cand acestea se vor emite).
de cativa ani am tot purtat si eu "dialoguri" de la distanta cu anpa, Politie si Jandarmerie si am postat pe blog raspunsurile pentru pescarii interesati. cu toate acestea inca sunt prea multi pescari care cad in capcanele intinse de asociatiile de pescari, fie ele ajvps-uri sau pp-uri 

@kaz vezi catusa postala 
Se pare ca nu pot trimite mesaje,daca nu se considera reclama poti citi aici ceva interesant http://prinzatoru.ro/
Imi cer scuze daca nu este voie sa public.

Se pare ca nu pot trimite mesaje,daca nu se considera reclama poti citi aici ceva interesant http://prinzatoru.ro/
Imi cer scuze daca nu este voie sa public.
-
- utilizator nou
Pentru a mai filtra cit de cit idiotii veniti in control si chiar pentru a-i intimida pe cei care judeca cit de cit, cereti-le ca in PV sa scrie care e actul si articolul invocat, daca nu la partea de obiectii precizati ca nu a fost precizat acest lucru, sau ca refuza. Daca nici asa nu tine ( nu vrea sa scrie ce dictati) scoateti frumos telefonul si fara sa fie ostentativ lasati la vedere ca sunati la 112. Presupunem ca ceea ce numim control are loc in prezenta jandarmului, ca altfel nu se numeste control, acesta va garantez ca nu are chef si chiar are motive sa se si teama de ancheta interna dupa ce se anunta abuzul prin 112. Daca chiar se ajunge la convorbire, ceea ce spuneti trebuie sa se refere la abuz ,pericol, sau alte notiuni specifice 112, sa se deduca din convorbire un pericol iminent sau abuz al reprezentntului statului, (jandarmul ) si cred ca a doua oara va reflecta inainte de a sta pasiv in momentul in care reprezentantul ANPA vine cu explicatii idioate. Cind vede ca stii drepturile tale va incerca sa caute alt fraier, tonul trebuie sa fie unul sigur ,hotarit si politicos sa nu poata invoca el altceva.
Kaz scrie:Ala e raspunsul la petitia facuta de mine. Eu l-am dat adminului sa-l publice pe http://www.prinzatoru.ro![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
DA, este foarte corect, ai permis ANPA(deci ai platit 30+2) atunci pe apele administrate de asociatii platesti taxa zi/sapt/an,
Daca esti membru la o asociatie, indiferent care(deci ai platit 30+2+cotizatia de membru), pescuiesti ORIUNDE in ROMANIA(minus Biosfera si Raduta),
pe baza de RECIPROCITATE intre asociatii.
Numai cu ANPA(30+2) pescuiesti pe Dunare si bratele sale, sau pe Olt(in jos, nu stiu de unde)
care sunt protocoalele din care rezulta reciprocitatea?jhonny scrie:Kaz scrie:Ala e raspunsul la petitia facuta de mine. Eu l-am dat adminului sa-l publice pe http://www.prinzatoru.ro![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
DA, este foarte corect, ai permis ANPA(deci ai platit 30+2) atunci pe apele administrate de asociatii platesti taxa zi/sapt/an,
Daca esti membru la o asociatie, indiferent care(deci ai platit 30+2+cotizatia de membru), pescuiesti ORIUNDE in ROMANIA(minus Biosfera si Raduta),
pe baza de RECIPROCITATE intre asociatii.
Numai cu ANPA(30+2) pescuiesti pe Dunare si bratele sale, sau pe Olt(in jos, nu stiu de unde)
Eu am permis tip cartela de la Anpa (facut anul trecut) am platit pe anul ala la finante 30 taxa,deci nu au ce sa imi faca daca ma controleaza pe apa nu??
Nu vreau sa fac parte din asociatia lor pentru ca nu vreau sa le platesc lor gratarele ca doar acolo se duc bani,in rest niciodata nu ii vad pe apa.
Nu vreau sa fac parte din asociatia lor pentru ca nu vreau sa le platesc lor gratarele ca doar acolo se duc bani,in rest niciodata nu ii vad pe apa.