Intrebare cel putin retorica. Asociatia e si cam asa: in acord cu legislatia ce priveste organizatiile nonprofit, inclusiv cele de tip asociativ, unii se apuca si fac o asociatie care are obligatia, printre altele, sa aiba un statut de functionare, in care se prevad alegeri ...bla bla. Asociatia nu e a mea, ci a noastra. Daca asociatia are putere financiara, are in proprietate o apa, pe care o foloseste dupa cum prevede statutul. Daca e mai saracuta, (cel putin in Romania), pupa poala ANPA si ia, cica, in administrare o apa. Sa nu confundam carnetul de membru intr-o asociatie cu permisul de pescuit (vezi postare mai veche pe topic). Clubul e atunci cand Tiriac are teren, are mistreti, si face cu ei ce vrea. Adica, daca am bani imi fac club de pescuit, fac un regulament cum vrea Paula mea, etc, etc . Si mai simplu, incearca sa te vezi pe o balta privata (care e un embrion de club) in prohibitie, vine cineva sa te amendeze ca pecuiesti, si sa iti ia permisul? Nu, ca nu iti trebuie permis. Cat despre asociatii care isi zic club, si cluburi care isi zic asociatie, liberul arbitru ne da voie sa ne numim cum vrem. Institutional, cele doua notiuni difera. Oricum, infiintarea si existenta ulterioara unui club sau asociatii de pescuit nu este conditionata de acel act numit permis de pescuit.