PERMISE PESCUIT - 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT - 2015

Mesaj de lucky_51 » 04 Feb 2015, 08:14

oldheinz scrie: Doamne ce dulce gadila urechile unora zicerea "mi-am facut asociatie", desi ar trebui sa fie "ne-am facut asociatie". Eventual, ti-ai facut club privat, daca ai balta,bani si sange i vena. Din pacate, problema permiselor , care ar trebui sa fie simpla si la indemana, se subordoneaza unor interese si orgolii care nu au nimic cu pescuitul.
Daca nu ar fi permisele ar mai putea exista asociatiile si ar mai fi putut lua fiinta cluburile ? :?: :idea:

oldheinz
junior
junior

Mesaj de oldheinz » 04 Feb 2015, 12:01

Intrebare cel putin retorica. Asociatia e si cam asa: in acord cu legislatia ce priveste organizatiile nonprofit, inclusiv cele de tip asociativ, unii se apuca si fac o asociatie care are obligatia, printre altele, sa aiba un statut de functionare, in care se prevad alegeri ...bla bla. Asociatia nu e a mea, ci a noastra. Daca asociatia are putere financiara, are in proprietate o apa, pe care o foloseste dupa cum prevede statutul. Daca e mai saracuta, (cel putin in Romania), pupa poala ANPA si ia, cica, in administrare o apa. Sa nu confundam carnetul de membru intr-o asociatie cu permisul de pescuit (vezi postare mai veche pe topic). Clubul e atunci cand Tiriac are teren, are mistreti, si face cu ei ce vrea. Adica, daca am bani imi fac club de pescuit, fac un regulament cum vrea Paula mea, etc, etc . Si mai simplu, incearca sa te vezi pe o balta privata (care e un embrion de club) in prohibitie, vine cineva sa te amendeze ca pecuiesti, si sa iti ia permisul? Nu, ca nu iti trebuie permis. Cat despre asociatii care isi zic club, si cluburi care isi zic asociatie, liberul arbitru ne da voie sa ne numim cum vrem. Institutional, cele doua notiuni difera. Oricum, infiintarea si existenta ulterioara unui club sau asociatii de pescuit nu este conditionata de acel act numit permis de pescuit.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 08 Feb 2015, 09:43

oldheinz scrie:Intrebare cel putin retorica. Asociatia e si cam asa: in acord cu legislatia ce priveste organizatiile nonprofit, inclusiv cele de tip asociativ, unii se apuca si fac o asociatie care are obligatia, printre altele, sa aiba un statut de functionare, in care se prevad alegeri ...bla bla. Asociatia nu e a mea, ci a noastra. Daca asociatia are putere financiara, are in proprietate o apa, pe care o foloseste dupa cum prevede statutul. Daca e mai saracuta, (cel putin in Romania), pupa poala ANPA si ia, cica, in administrare o apa. Sa nu confundam carnetul de membru intr-o asociatie cu permisul de pescuit (vezi postare mai veche pe topic). Clubul e atunci cand Tiriac are teren, are mistreti, si face cu ei ce vrea. Adica, daca am bani imi fac club de pescuit, fac un regulament cum vrea Paula mea, etc, etc . Si mai simplu, incearca sa te vezi pe o balta privata (care e un embrion de club) in prohibitie, vine cineva sa te amendeze ca pecuiesti, si sa iti ia permisul? Nu, ca nu iti trebuie permis. Cat despre asociatii care isi zic club, si cluburi care isi zic asociatie, liberul arbitru ne da voie sa ne numim cum vrem. Institutional, cele doua notiuni difera. Oricum, infiintarea si existenta ulterioara unui club sau asociatii de pescuit nu este conditionata de acel act numit permis de pescuit.
Nu, atunci de ce nu pot pescui pe o apa aflata in administrare de o asociatie doar cu chitanta pe o zi, o luna, un an, de ce controlul se face in prezenta unui inspector ANPA, de ce organele cer la control doar permisul, de ce, de ce,...de ce? :?:

oldheinz
junior
junior

Mesaj de oldheinz » 09 Feb 2015, 13:01

Nu sunt decat doua "pentru ca": 1. Pentru ca asa zice legea (legile, ca e mai multe). 2. Pentru ca ne-am facut-o cu mana noastra.

oldheinz
junior
junior

Mesaj de oldheinz » 09 Feb 2015, 13:09

Si ca o comletare, asociatiile, in actuala forma de functionare, cu puterea financiara pe care o au si cu competentele aproape inexistente, sunt o forma administrativa superflua. Fara suparare...

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 19 Feb 2015, 06:09

Proiect ORDIN privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.De sus in jos la pozitia 7 dati click pe scris
http://www.anpa.ro/propuneri-acte-normative/
E in faza de proiect cand se v-a aplica nu se stie inca.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2015, 07:15

Ala e proiectul lui popescu ..sa se stearga la fund cu el..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 19 Feb 2015, 09:27

Art.8.(1) În cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură prin Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura, se înfiinţează Registrul unic de evidenţa a Asociaţiilor de Pescari Sportivi, persoane juridice non profit legal constituite, precum şi a forurile lor de reprezentare la nivel naţional, constituite pe principiul liberei asocieri, în vederea stabilirii de programe de acţiuni şi proiecte comune pentru conservarea şi protejarea resurselor acvatice vii.

Art.9. Regulamentul privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv se va stabili de comun acord cu forurile de reprezentare ale asociaţiilor de pescari sportivi legal constituite în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a prezentului act normativ.

Despre acasta asociatie de asociatii vorbeam, asfel incat Popescu sa nu mai reprezinte pescarii din asociatii, sa nu mai faca propuneri tot felul de aberatii. :respekt:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 19 Feb 2015, 10:00

" jhonny scrie:De aceea am propus sa ne organizam si sa NE reprezentam NOI pe NOI, sa nu mai faca dihorul tot felul de prepuneri aberante."

Mister Fischerman scrie:
"Propunerea ta suna bine ,dar... pentru asta trebuie deschis un topic separat la sectiunea "Discutii generale...", in felul asta putem vedea si cati pescari sunt interesati de acest demers

Deja infama cooperativa si-a depasit cu mult zona de competaenta legala devenind astfel un fel de "stat in stat " .
Chupacabra ,cu de la sine putere , se considera unicul reprezentant al tuturor celor care practica pescuitul recreativ /sportiv si vrea sa propuna , adopte , promulge , publice in Monitorul Oficial "Regulamente de practicare a pescuitului recreativ/sportiv" care se vor "universal valabile " incercand in acest fel sa se substitue ANPA "

Ei ce zici Mister Fischerman, am avut dreptate sau nu? :respekt:

Kaz
junior
junior

Mesaj de Kaz » 22 Feb 2015, 17:31

A cerut careva lamuriri oficiale de la ANPA cu privire la toate problemele puse in discutie aici? Ar fi interesant un raspuns oficial....

Scrie răspuns