PERMISE PESCUIT - 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT - 2015

Mesaj de kingofbeasts » 09 Ian 2015, 17:29

danone scrie:
kingofbeasts scrie:
"Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale "
aici apar doua probleme:
1. In ciuda textului citat mai sus, inca in vigoare, pe permis scrie : "Permisul de pescuit sportiv are valabilitate in toate habitatele piscicole naturale cu exceptia RBDD" adica una zice permisul si alta regulamentul :!:
2. Conform regulamentului permisul se elibereaza anual si deci ceea ce scria pe vechile permise are valoare zero . Cum pe 2015 inca n-au aparut permise si cum , in mod implicit nu stim ce scrie pe ele, art. 58 lit. c) din OUG 23/2008 nu are aplicabilitate.
Cum in OUG23 sau in Regulament nu se specifica nici o sanctiune, si cum ceea ce scrie pe permisele expirate nu mai e valabil , intreb din nou care e sanctiunea daca pescuiesc pe apa administrata de vreo asociatie doar in baza unei simple chitante de trezorerie reprezentand taxa pentru permisul ANPA, ca fiind singurul document valabil pe care l-as putea avea la dispozitie in momentul de fata? :roll: :?:
Articolele 3 si 4 din Ordinul 15/2011 (regulament) au fost modificate de catre Ordinul 297/2011 si suna cam asa:
ART. 3
(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat, nominal, netransmisibil, tip card plastifiat, valabil in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii»

ART. 4
Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizeaza anual, cu conditia achitarii anuale a taxei stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 1.016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura

Nu exista nicio discordanta, mie mi se pare ca totul este foarte clar : permisul se vizeaza anual (nu se elibereaza anual) si este valabil in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii».
Forma ordinul 15/2011 am luat-o de aici : http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3- ... ivsportiv/ unde la subsolul paginii e pus link catre ordin.
Faptul ca ANPA face trimitere catre un ordin neactualizat e pura dezinformare. :!: Eu ca cetatean de rand de unde sa stiu care e forma valabila a unei legi daca nu direct de la cei ce trebuie s-o aplice? Si daca cei abilitati sa verifice legalitatea nu ma informeaza corect cu privire la conditiile de a desfasura in legalitate activitatea pe care ei o supervizeaza cine raspunde? :?:
Si daca exista un ordin emis de 3 ani care nu s-a aplicat niciodata (in sensul ca in cei trei ani nu s-a aplica nici macar o singura viza) mai pot eu sa cred ca acel ordin e valabil sau norma juridica respectiva e cazuta in desuetudine? Si daca eu raspund pe balta ca nu pescuiesc legal de ce nu raspund si cei care trebuiau sa aplice legea creand conditiile necesare aplicarii ei? Si daca eu ca cetatean simplu nu sunt ascultat, iar cei ce ar trebui sa ma reprezinte nu au interes sa o faca ce e de facut?
Intrebari sunt multe dar solutia e doar una : ori noi pescarii cerem direct lamurirea situatiei permiselor odata pentru totdeauna ori ne "bucuram "
de ceata densa a permiselor la fiecare inceput de an.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Ian 2015, 18:52

king,de ce nu soliciti de la ANPA un punct de vedere strict pe chestiunea discutata?
adu in vedere ce s-a discutat aici,prezinta aspectele
sa vedem:raspund?si daca da cum?
mai sus cui ne adresam?
ministerului?-el fac face trimitire strict la entitatea care se ocupa,adica ANPA
si uite asa ne jucam de-a soarecele si pisica :roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Ian 2015, 19:46

cel mai probabil o sa o fac curand :wink:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 10 Ian 2015, 09:32

King
Nu am niciun dubiu ca esti binei ntentionat. Eu am facut remerca actualizarii ordinului de pescuit in sensul de a informa si pe alti pescari utilizatori ai forumului asupra modificarilor survenite. Acolo in ANPA , cu atatea schimbari , nu e de mirare ca nimeni nu stie ce se petrece. De aceea si saitul lor oficial e neactualizat (ca si la RNP) inducand "consumatorul" in eroare.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 16 Ian 2015, 20:46

La ANPA este o harababura greu de imaginat .
Au un jurist de o incompetenta crasa . Pierde toate procesele prin ne reprezentare a institutiei pe care o reprezinta si de unde isi ia salarul in jur de 4000 de lei, astfel ANPA s-a trezit ca este obligata de instante sa faca acte aditionale la niste contracte incheiate de catre CNAFP cu unele Asociatii in urma cu 10-15 ani.
CNAFP fiind predecesoarea ANPA si fiind desfiintata prin lege in urma cu multi ani.

oldheinz
junior
junior

Mesaj de oldheinz » 21 Ian 2015, 14:19

In conformitate cu Constitutia, dreptul (iar nu obligatia) la asociere presupune pe cale de consecinta si dreptul la neasociere.Legea contraventiei prevede clar calitatea de agent constatator si agent cu drept de aplicare a sanctiunii. Asociatiile care au in administrare ..., etc, au obligatia plasarii de tablite avertizoare care sa contina informatii complete ...,etc, acestea fiind plasate din x in x metri( din cerintele obligatorii prevazute de actele normative ce reglementeaza obtinerea de licente de administrare acordate asociatiilor).In cazul in care ,la data controlului, persoana posesoare de permis ANPA nu este membra in asociatia ce are in administrare ...etc.., va achita pe loc taxa pe zi/luna/an , dupa caz, la tarifele incunostiintate conform art. precedente. Componenta obligatorie a unei echipe de control: reprezentant al asociatiei administratoare, daca este cazul (nimeni in drum si plin de praf), inspectorul zonal ANPA (agent constatator, propune sanctiunea), si in functie de caz, Politia, Jandarmeria, Garda de mediu ( aplica sanctiunea: amenda administrativa,contraventionala, intocmire dosar penal, retinere cu propunere de arestare preventiva in scopul prezentari catre Parchet, retinere de materiale in vederea confiscarii. Toate acesta sunt supuse contestatiei in diverse forme). Cam asta ar fi schema: Ar fi interesant, pentru multi ,sa citeasca actele normative ce contin cerintele obligatorii impuse asociatiilor care solicita licente de adminstrare. Cel putin in Arad, toate se sterg pe picioare cu ele. Si inainte sa ma luati la porcait, dragele mele asociatii, mai curatati si voi apele de setci, ca va intra in obligatii, ca mie oricum nu imi plateste nimeni oboseala pentru 36 de plase distruse in 2014. Si in aceeasi nota, la Ususau am vazut varse cat o Dacie. Am si poze, si film ,si martori. Invatati, invatati, invatati...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 24 Ian 2015, 12:03

oldheinz scrie:In conformitate cu Constitutia, dreptul (iar nu obligatia) la asociere presupune pe cale de consecinta si dreptul la neasociere.Legea contraventiei prevede clar calitatea de agent constatator si agent cu drept de aplicare a sanctiunii. Asociatiile care au in administrare ..., etc, au obligatia plasarii de tablite avertizoare care sa contina informatii complete ...,etc, acestea fiind plasate din x in x metri( din cerintele obligatorii prevazute de actele normative ce reglementeaza obtinerea de licente de administrare acordate asociatiilor).In cazul in care ,la data controlului, persoana posesoare de permis ANPA nu este membra in asociatia ce are in administrare ...etc.., va achita pe loc taxa pe zi/luna/an , dupa caz, la tarifele incunostiintate conform art. precedente. Componenta obligatorie a unei echipe de control: reprezentant al asociatiei administratoare, daca este cazul (nimeni in drum si plin de praf), inspectorul zonal ANPA (agent constatator, propune sanctiunea), si in functie de caz, Politia, Jandarmeria, Garda de mediu ( aplica sanctiunea: amenda administrativa,contraventionala, intocmire dosar penal, retinere cu propunere de arestare preventiva in scopul prezentari catre Parchet, retinere de materiale in vederea confiscarii. Toate acesta sunt supuse contestatiei in diverse forme). Cam asta ar fi schema: Ar fi interesant, pentru multi ,sa citeasca actele normative ce contin cerintele obligatorii impuse asociatiilor care solicita licente de adminstrare. Cel putin in Arad, toate se sterg pe picioare cu ele. Si inainte sa ma luati la porcait, dragele mele asociatii, mai curatati si voi apele de setci, ca va intra in obligatii, ca mie oricum nu imi plateste nimeni oboseala pentru 36 de plase distruse in 2014. Si in aceeasi nota, la Ususau am vazut varse cat o Dacie. Am si poze, si film ,si martori. Invatati, invatati, invatati...
Vorbesti de lucruri sfinte, pai unele asociatii care au sediul la sute de km distanta cum crezi ca pot face asa ceva? :?:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 24 Ian 2015, 18:25

lucky_51 scrie: Vorbesti de lucruri sfinte, pai unele asociatii care au sediul la sute de km distanta cum crezi ca pot face asa ceva? :?:
S-au angajat sa faca asa ceva, in momentul depunerii dosarelor la ANPA, pentru a primi apele in administrare. Bineinteles ca nu s-au gandit vreodata la indatoriri, ci doar la cotizatii :oops:

oldheinz
junior
junior

Mesaj de oldheinz » 24 Ian 2015, 18:45

Mi-ai luat vorba din tripla...E foarte distractiv sa citesti partea cu cerintele obligatorii la intocmirea dosarului pentru dreptul de administrare : auto inmatriculate pe asociatie (adica proprietatea asociatiei), personal angajat pentru paza si suprevegherea apei administrate, numar minim de mmembri inregistrati in ultimii x ani ( ca de aia se screm sa tot adune membri), si asa mai foarte departe. Ca cine nu poate, asta e, nu-i cu sila.Cat despre lucruri sfinte, si banii mei, multi, putini, cati or fi sunt sfinti, si demnitatea mea e sfanta. Ca ce mai place unora sa se infiga in amaratu cu doua vergi sa-l ia la purecat, dar stand cu spatele la greblasi, setci si alte lucruri nesfinte. Doamne ce dulce gadila urechile unora zicerea "mi-am facut asociatie", desi ar trebui sa fie "ne-am facut asociatie". Eventual, ti-ai facut club privat, daca ai balta,bani si sange i vena. Din pacate, problema permiselor , care ar trebui sa fie simpla si la indemana, se subordoneaza unor interese si orgolii care nu au nimic cu pescuitul.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 27 Ian 2015, 08:28

oldheinz scrie: Ca ce mai place unora sa se infiga in amaratu cu doua vergi sa-l ia la purecat, dar stand cu spatele la greblasi, setci si alte lucruri nesfinte. .
Poate nu vor sa deranjeze, dupa cum se spune, ,, nu stii niciodata unde dai si unde crapa" :wink: :idea:

Scrie răspuns