Forma ordinul 15/2011 am luat-o de aici : http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3- ... ivsportiv/ unde la subsolul paginii e pus link catre ordin.danone scrie:Articolele 3 si 4 din Ordinul 15/2011 (regulament) au fost modificate de catre Ordinul 297/2011 si suna cam asa:kingofbeasts scrie:
"Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale "
aici apar doua probleme:
1. In ciuda textului citat mai sus, inca in vigoare, pe permis scrie : "Permisul de pescuit sportiv are valabilitate in toate habitatele piscicole naturale cu exceptia RBDD" adica una zice permisul si alta regulamentul![]()
2. Conform regulamentului permisul se elibereaza anual si deci ceea ce scria pe vechile permise are valoare zero . Cum pe 2015 inca n-au aparut permise si cum , in mod implicit nu stim ce scrie pe ele, art. 58 lit. c) din OUG 23/2008 nu are aplicabilitate.
Cum in OUG23 sau in Regulament nu se specifica nici o sanctiune, si cum ceea ce scrie pe permisele expirate nu mai e valabil , intreb din nou care e sanctiunea daca pescuiesc pe apa administrata de vreo asociatie doar in baza unei simple chitante de trezorerie reprezentand taxa pentru permisul ANPA, ca fiind singurul document valabil pe care l-as putea avea la dispozitie in momentul de fata?![]()
ART. 3
(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat, nominal, netransmisibil, tip card plastifiat, valabil in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii»
ART. 4
Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizeaza anual, cu conditia achitarii anuale a taxei stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 1.016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
Nu exista nicio discordanta, mie mi se pare ca totul este foarte clar : permisul se vizeaza anual (nu se elibereaza anual) si este valabil in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii».
Faptul ca ANPA face trimitere catre un ordin neactualizat e pura dezinformare.

Si daca exista un ordin emis de 3 ani care nu s-a aplicat niciodata (in sensul ca in cei trei ani nu s-a aplica nici macar o singura viza) mai pot eu sa cred ca acel ordin e valabil sau norma juridica respectiva e cazuta in desuetudine? Si daca eu raspund pe balta ca nu pescuiesc legal de ce nu raspund si cei care trebuiau sa aplice legea creand conditiile necesare aplicarii ei? Si daca eu ca cetatean simplu nu sunt ascultat, iar cei ce ar trebui sa ma reprezinte nu au interes sa o faca ce e de facut?
Intrebari sunt multe dar solutia e doar una : ori noi pescarii cerem direct lamurirea situatiei permiselor odata pentru totdeauna ori ne "bucuram "
de ceata densa a permiselor la fiecare inceput de an.