Nu este valabil in toata tara: in Dobrogea tabelele sunt "in curs de actualizare" de cel putin 6 luni, iar in judetul Suceava tarifele de acces pentru nemembri se negociaza - chipurile - (intre ANPA si AJVPS Suceava) de vreun an...albatrin scrie:O să plăteşti taxa pe o săptămână, conform tarifelor raportate la ANPA, adică astea de aici:kingofbeasts scrie: Acum e randul meu sa intreb, poate ma lumineaza cineva, ce patesti daca pescuiesti si ai numa ANPA acolo unde "functioneaza" asociatiile
http://www.anpa.ro/asociatii-si-tarife/
PERMISE PESCUIT - 2015
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PERMISE PESCUIT - 2015
Sunt singurele taxe LEGALE ce pot fii percepute pe apele publice peste permisul ANPA !!!!boistean scrie:Nu este valabil in toata tara: in Dobrogea tabelele sunt "in curs de actualizare" de cel putin 6 luni, iar in judetul Suceava tarifele de acces pentru nemembri se negociaza - chipurile - (intre ANPA si AJVPS Suceava) de vreun an...albatrin scrie:O să plăteşti taxa pe o săptămână, conform tarifelor raportate la ANPA, adică astea de aici:kingofbeasts scrie: Acum e randul meu sa intreb, poate ma lumineaza cineva, ce patesti daca pescuiesti si ai numa ANPA acolo unde "functioneaza" asociatiile
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
...iar pe zonele de ape administrate de asociatii va trebui sa achiti taxa de acces pe zona de pescuit , taxa care a fost stabilita in 2011 si care nu poate fi majorata decat cu rata inflatiei (este vorba de taxa ce se poate achita pe o perioada de 1 saptamana , 1 luna respectiv 1 an )
...la taxa de acces pe zona de pescuit se mai adauga taxa de membru al asociatiei respective , taxa stabilita la nivelul fiecarei asociatii
...la taxa de acces pe zona de pescuit se mai adauga taxa de membru al asociatiei respective , taxa stabilita la nivelul fiecarei asociatii
- kingofbeasts
- veteran
eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ?
adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat? 

"la taxa de acces pe zona de pescuit se mai adauga taxa de membru al asociatiei respective , taxa stabilita la nivelul fiecarei asociatii" - zice cineva mai sus -incorect-
ori una ori alta. Daca esti NEMEMBRU, platesti taxa. Daca ai platit taxa de membru al as. respective(adica cotizatia) atunci nu mai platesti taxa-zi/sapt/etc. 

@ @ kingofbeast
...ai primit raspuns :
...ai primit raspuns :
...cred si eu ca asta e pedeapsaalbatrin scrie:O să plăteşti taxa pe o săptămână, conform tarifelor raportate la ANPA, adică astea de aici:kingofbeasts scrie: Acum e randul meu sa intreb, poate ma lumineaza cineva, ce patesti daca pescuiesti si ai numa ANPA acolo unde "functioneaza" asociatiile

Pe spatele permisului ANPA scrie ca pentru zonele unde s-au eliberat autorizatii posesorul permisului este obligat sa respecte regulamentul detinatorului autorizatiei.kingofbeasts scrie:eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ?adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat?
In regulament sunt stabilite tarifele/cotizatiile.
OUG 23/2008:
Art. 58. – Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la
300 lei la 600 lei:
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kingofbeasts
- veteran
asa scria pe vechile permise doar ca:Tavi scrie:Pe spatele permisului ANPA scrie ca pentru zonele unde s-au eliberat autorizatii posesorul permisului este obligat sa respecte regulamentul detinatorului autorizatiei.kingofbeasts scrie:eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ?adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat?
In regulament sunt stabilite tarifele/cotizatiile.
OUG 23/2008:
Art. 58. – Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la
300 lei la 600 lei:
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
"Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale "
http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/2 ... portiv.pdf
aici apar doua probleme:
1. In ciuda textului citat mai sus, inca in vigoare, pe permis scrie : "Permisul de pescuit sportiv are valabilitate in toate habitatele piscicole naturale cu exceptia RBDD" adica una zice permisul si alta regulamentul

2. Conform regulamentului permisul se elibereaza anual si deci ceea ce scria pe vechile permise are valoare zero . Cum pe 2015 inca n-au aparut permise si cum , in mod implicit nu stim ce scrie pe ele, art. 58 lit. c) din OUG 23/2008 nu are aplicabilitate.
Cum in OUG23 sau in Regulament nu se specifica nici o sanctiune, si cum ceea ce scrie pe permisele expirate nu mai e valabil , intreb din nou care e sanctiunea daca pescuiesc pe apa administrata de vreo asociatie doar in baza unei simple chitante de trezorerie reprezentand taxa pentru permisul ANPA, ca fiind singurul document valabil pe care l-as putea avea la dispozitie in momentul de fata?