PERMISE PESCUIT - 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT - 2015

Mesaj de boistean » 08 Ian 2015, 15:36

albatrin scrie:
kingofbeasts scrie: Acum e randul meu sa intreb, poate ma lumineaza cineva :roll: , ce patesti daca pescuiesti si ai numa ANPA acolo unde "functioneaza" asociatiile :?:
O să plăteşti taxa pe o săptămână, conform tarifelor raportate la ANPA, adică astea de aici:
http://www.anpa.ro/asociatii-si-tarife/
Nu este valabil in toata tara: in Dobrogea tabelele sunt "in curs de actualizare" de cel putin 6 luni, iar in judetul Suceava tarifele de acces pentru nemembri se negociaza - chipurile - (intre ANPA si AJVPS Suceava) de vreun an...

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 08 Ian 2015, 15:41

boistean scrie:
albatrin scrie:
kingofbeasts scrie: Acum e randul meu sa intreb, poate ma lumineaza cineva :roll: , ce patesti daca pescuiesti si ai numa ANPA acolo unde "functioneaza" asociatiile :?:
O să plăteşti taxa pe o săptămână, conform tarifelor raportate la ANPA, adică astea de aici:
Nu este valabil in toata tara: in Dobrogea tabelele sunt "in curs de actualizare" de cel putin 6 luni, iar in judetul Suceava tarifele de acces pentru nemembri se negociaza - chipurile - (intre ANPA si AJVPS Suceava) de vreun an...
Sunt singurele taxe LEGALE ce pot fii percepute pe apele publice peste permisul ANPA !!!!
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Ian 2015, 16:39

...iar pe zonele de ape administrate de asociatii va trebui sa achiti taxa de acces pe zona de pescuit , taxa care a fost stabilita in 2011 si care nu poate fi majorata decat cu rata inflatiei (este vorba de taxa ce se poate achita pe o perioada de 1 saptamana , 1 luna respectiv 1 an )
...la taxa de acces pe zona de pescuit se mai adauga taxa de membru al asociatiei respective , taxa stabilita la nivelul fiecarei asociatii

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Ian 2015, 17:55

eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ? :roll: adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat? :?:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Ian 2015, 18:34

"la taxa de acces pe zona de pescuit se mai adauga taxa de membru al asociatiei respective , taxa stabilita la nivelul fiecarei asociatii" - zice cineva mai sus -incorect- :| ori una ori alta. Daca esti NEMEMBRU, platesti taxa. Daca ai platit taxa de membru al as. respective(adica cotizatia) atunci nu mai platesti taxa-zi/sapt/etc. :|

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Ian 2015, 19:22

...eu am incercat prin "desen" sa explic cum sta situatia , in prima pagina
...cel putin la mine in judet , asa se pune problema :

Imagine

...cotizatia nu e acelasi lucru cu taxa de acces , doar ca o include si pe aceasta :mrgreen:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Ian 2015, 19:27

@ @ kingofbeast

...ai primit raspuns :
albatrin scrie:
...cred si eu ca asta e pedeapsa :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2015, 19:37

kingofbeasts scrie:eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ? :roll: adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat? :?:
Pe spatele permisului ANPA scrie ca pentru zonele unde s-au eliberat autorizatii posesorul permisului este obligat sa respecte regulamentul detinatorului autorizatiei.
In regulament sunt stabilite tarifele/cotizatiile.
OUG 23/2008:
Art. 58. – Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la
300 lei la 600 lei:
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Ian 2015, 20:19

old_radu scrie: ...cel putin la mine in judet , asa se pune problema :

Imagine
:lol: :lol: Aproape ca la noi, Radu :)

Imagine

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Ian 2015, 20:47

Tavi scrie:
kingofbeasts scrie:eu am inteles ce ziceti voi dar intrebam ce pot pati daca nu achit decat ANPA-ul si sunt prins la pescuit fara sa fi achitat cotizatia sau tariful (dupa caz) ? :roll: adica, in ce fel pot sa fiu sanctionat? :?:
Pe spatele permisului ANPA scrie ca pentru zonele unde s-au eliberat autorizatii posesorul permisului este obligat sa respecte regulamentul detinatorului autorizatiei.
In regulament sunt stabilite tarifele/cotizatiile.
OUG 23/2008:
Art. 58. – Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la
300 lei la 600 lei:
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
asa scria pe vechile permise doar ca:
"Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale "
http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/2 ... portiv.pdf

aici apar doua probleme:
1. In ciuda textului citat mai sus, inca in vigoare, pe permis scrie : "Permisul de pescuit sportiv are valabilitate in toate habitatele piscicole naturale cu exceptia RBDD" adica una zice permisul si alta regulamentul :!:
2. Conform regulamentului permisul se elibereaza anual si deci ceea ce scria pe vechile permise are valoare zero . Cum pe 2015 inca n-au aparut permise si cum , in mod implicit nu stim ce scrie pe ele, art. 58 lit. c) din OUG 23/2008 nu are aplicabilitate.
Cum in OUG23 sau in Regulament nu se specifica nici o sanctiune, si cum ceea ce scrie pe permisele expirate nu mai e valabil , intreb din nou care e sanctiunea daca pescuiesc pe apa administrata de vreo asociatie doar in baza unei simple chitante de trezorerie reprezentand taxa pentru permisul ANPA, ca fiind singurul document valabil pe care l-as putea avea la dispozitie in momentul de fata? :roll: :?:

Scrie răspuns