permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 29 Dec 2006, 00:15

apsalba

ce tot ii dai cu strategii de viitor si turism rural?nu intereseaza pe nimeni de pe acest site planurile matale de afaceri.
noi vrem sa pescuim nu sa facem turism rural.
vrem ca domeniul public sa fie domeniu public nu strategia matale de viitor.daca ai facut intradevar ceva pt pescuit in ani astia ai facuto fara sa te roage cineva asa ca nu te mai tot lauda.noi vrem sa pescuim LIBER neasociati da in legalitate,ceea ce pare a fii tot mai departe de noi.
lasa ne

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 29 Dec 2006, 00:25

apsalba scrie:...Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut...
QED!
Si cu asta inchei din partea mea, ca oricat asi scrie tot nu obtin raspunsul la intrebare si din una in alta ajungem la polemica personala, pe care eu cel putin nu o doresc. Nu pentru asta mi-am permis sa intru pe forum.
Ne face din cuvinte, asta e...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 08:08

Aici este buba. Daca nu intelegi diferenta dintre un plan de dezvoltare durabila si un plan de afaceri, ai spus totul. Nu te intereseaza ca raurile pe care vrei sa pescuiesti arata ca o cocina, daca te apuca cele fiziologice, te dai dupa tufa, daca vrei sa iesi cu familia pe mai multe zile sa ai unde sa te speli, copii unde sa se joace, etc. E alta optica. Valabila mai spre est, nu spre vest.
Sa nu mai faci gresala sa crezi ca toata lumea gandeste ca tine.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 29 Dec 2006, 08:30

@ apsalba
Daca presedintele companiei a facut aceasta afirmatie este un pas inainte.Bine ar fi ca aceasta pozitie sa fie exprimata cat mai public cu putinta. Daca unicul gestionar ( CNAFP) exprima public aceasta pozitie trebuie ca si agentia sa ia act si sa inscrie in toate autorizatiile de pescuit care ajung la asociatii urmatoarele: Zona de pescuit - Romania
Bazine piscicole - toate bazinele piscicole naturale neconcesionate( pentru ca am inteles ca in Delta mai sunt astfel de situatii).

In acest fel mai venim de-acasa si altfel discutam. Deci, atentie mare ce fel de autorizatie ridicati de la ANPA.

S-auzim de bine!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 08:42

Inca odata,
Autorizatiile se dau la asociatii pentru a le face opozabile tertilor, nu pescarilor. Daca ar scrie pe autorizatie Romania, ar insemna ca orice asociatie sa raspunde de toata tara. Permisul este cel ce intereseaza, si pe el spune doar cine la eliberat, nu unde este valabil.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Dec 2006, 09:04

Chiar asa, ar trebui sa se faca o lista cu apele publice, vorba aia, sa stim si noi cu "cine votam" :)

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 09:18

In proiectul de lege pe care noi l-am propus se vorbeste de o baza nationala de date. La ora actuala, asa ceva nu exista. Baza nationala de date nu trebuie sa fie o insiruire de nume de ape ci este o chestiune mult mai complicata, in sensul ca trebuie sa cuprinda studiile de bonitate, resursa acvatica pe specii, cartografia bazinelor piscicole, numar de pescari, etc.
CNAFP a incercat sa faca ceva anul trecut, care era dupa parerea mea o varza. Pentru 16 miliarde de lei vroia sa faca un contract cu ICAS-urile pentru aceste studii. Din calculele noastre, un asemenea studiu, facut serios, numai pentru judetul Alba costa in jur de 4 miliarde de lei vechi. Cu sau fara voia lor, noi depunem un proiect in luna februarie, pentru a constitui aceasta baza de date a judetului Alba.
Pana acum am pus la dispozitia CNAFP si ANPA baza de date intocmita impreuna cu CJ Alba in ceea ce priveste bazinele piscicole, cu zone protejate, zone de reproducere, zone interzise la pescuit,etc. Degeaba, fiindca pana acum n-au ncici macar o aplicatie soft prin care sa preia si prelucreza datele din teritoriu. Noi gestionam informatic activitatea asociatiei, si le-am oferit gratis aplicatia, dar nu ii intereseaza, probabil ca in afara de aplicatie n-am mai oferit nimic.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 09:48

apsalba scrie:... si/sau a pistelor de competitie (Sti vreuna pe domeniul public?)...
Pista de competitie e definita de lege intr-un fel anume?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 29 Dec 2006, 09:52

Haideti sa incercam sa obtinem o pozitie publica ce la CNAFP si ANPA in ceea ce priveste valabilitatea permisului pe toata tara. Ii rog pe forumistii care sunt si ziaristi de presa scrisa sau televiziune sa faca demersuri in acest sens cat mai rapid cu putinta. Daca pescarii vor avea garantia ca permisul este recunoscut de companie si agentie ca fiind valabil in toata tara foarte multi pescari care continua sa cotizeze la AGVPS se vor orienta catre asociatiile nou infiintate. Si eu sunt in aceasta situatie si nu vreau sa mai platesc la AGVPS.

P.S. apsalba

Daca permisul este valabil in toata tara si este recunoscut ca atare de agentie sunt hotarat sa-l cumpar de la voi chiar daca trebuie sa ma faceti si membru al asociatiei ( asta pana se va modifica legea). Astept un mesaj privat in care sa-mi spuneti ce documente trebuie sa va trimit la Alba si cat costa toata afacerea.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 10:06

MihaiV,
Una din obligatiile din contract este chiar aceasta. Citez:
Cap 6.2 lit. o Sa amenajeze la cererea gestionarului, cu respectarea prevederilor legale, si sa intretina piste pentru practicarea pescuitului sportiv de competitie.
Sti foarte bine cum trebuie procedat in asemenea cazuri (proiect, avize, cheltuieli). CNAFP transfera cu buna stiinta spre asociatii activitati pe care stie ca foarte multe dintre ele nu le pot indeplini. Ce ar fi sa ceara la toate aociatiile sa faca piste de competitii? Noi chiar o sa face probabil in 2007 2 asemenea piste, dar pe domeniul privat al asociatiei, nu pe domeniul public al statului.

Scrie răspuns