permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 28 Dec 2006, 17:56

apsalba scrie:Probabil ca odata cu varsta vine si scleroza. Daca iti spun care este modalitatea statului de drept, o iei ca o ironie. Statul de drept, conform tuturor uzuantelor democratice, este acela care se bazeaza pe lege. Legea este emanatia unor reprezentanti pe care poporul ii trimite din patru in patru ani sa-l reprezinte.Daca asa au hotarat reprezentantii tai pe care i-ai votat (sa nu spui ca nu ai fost sa votezi), trebuie sa respecti legea, daca te consideri democrat. Am mai spus-a odata pe topic, si o repet. Daca constitutia spune ca dreptul la asociere este liber, toata lumea aplauda; daca aceeasi constitutie spune ca accesul la resursele statului (art.136), se face prin lege, nu este buna constitutia. Ceea ce am vrut sa spun nu a fost o ironie, ci faptul ca de unul singur, nu poti sa rezolvi nimic. Incercati sa depasiti nivelul de mica carcotela pe forumuri si cantariti bine care este cel mai mic rau, pentru ca si cu si fara asociatii nu veti gasi niciodata o solutie ideala. Din punct de vedere, nu al statului, ci al acestei nenorocite birocratii care traieste din bani publici, lipsa de organizare a tuturor categoriilor sociale, indiferent care, este tot ce-si doresc. Ce linistiti au fost cand bateau palma doar cu AGVPS-ul.
Mai atent, te rog, la partea cu scleroza ...
accesul la resursele statului (art.136), se face prin lege, dar legea nu are dreptul sa incalce prevederile constitutiei ... sau acum sunt eu vinovat ca aceasta aberatie nu a fost declarata anticonstitutionala de catre cine trebuia ? Si da, am votat, si de aceea am dreptul sa protestez impotriva greselilor pe care le comit cei pe care i-am trimis sa ma reprezinte. ... dar se pare ca tu nu vrei sa se corecteze o greseala evidenta.
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 19:04

flydb,
Pe autorizatie scrie zona de pescuit. Nu intelege de aici ca asociatia , persoana juridica, merge la pescuit. Pescarul pescuieste, si autorizatia nu este data pe numele lui. In contract se spune clar ce trebuie sa faca asociatia pe zuna de pescuit repectiva. Cap 6. Obligatii.
Iti dau un exemplu: lit h - Sa ia masuri pentru protejarea digurilor, canalelor si instalatiilor hidrotehnice ale bazinelor piscicole mentionate in autorizatia de pescuit....,
lit i. - Sa intervina cu mijloacele de care dispune pentru a sprijini pe plan local actiunile de aparare impotriva inundatiilor sau altor calamitati,
lit k. sa procedeze la marcarea zonelor de protectie piscicola instituite si/sau a pistelor de competitie (Sti vreuna pe domeniul public?)
si alte si alte chestiuni de acest fel. Nimic de pescuit ci numai obligatii de a crea conditii de pescuit, de instruire a membrilor in cunoastetrea legislatiei, atragerea copiilor spre pescuit, etc. Asta este rolul unei asociatii, sa creeze conditii pentru membri sai si sa distribuie permisele date de stat prin CNAFP. Ce zici?

Taica Noe,
Curtea constitutionala se poate sesiza pe motive de ordine publica de orice cetatean. Ia fa mosule o sesizare, si vezi ce zice curtrea.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 28 Dec 2006, 19:23

apsalba nu-mi amintesc sa te fi jignit ... poate am contestat "bunele intentii" ale asociatiei pe care o reprezinti ... dar credeam ca se poate discuta omeneste, ca ne putem respecta chiar daca nu suntem de acord in toate privintele ... se pare ca nu.
Oare asa iti tratezi toti membri asociatiei ? cred ca da si acum inteleg de ce sustii cu disperare sa-i inregimentezi cu forta ... ca la felul asta de a te comporta nu ar mai veni nimeni ... daca nu ar fi obligat de o lege gresita.

Din partea mea poti sa aduni 10.000 de membri (cu forta) sa fiti cea mai mare asociatie de pescari din tara sa faci si federatie si sa ramai in istorie ca omul care a revolutionat pescuitul in Romania ...
S'altare și bunăstare !

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 28 Dec 2006, 19:40

apsalba scrie:...Taica Noe,
Curtea constitutionala se poate sesiza pe motive de ordine publica de orice cetatean. Ia fa mosule o sesizare, si vezi ce zice curtrea.
De ce nu o faceti Dvs, daca tot sunteti asa de bine informat si, bineinteles, de buna credinta si in interesul pescarilor pe care spuneti ca vreti sa-i protejati/reprezentati ?????????
De ce lasati sa existe o lege proasta daca tot faceti tot felul de actiuni in justitie ???
UAHHHHHH, cu scuze pentru unele actiuni ale Dvs care sunt intradevar OK (dar cu intentii bune e pavat si iadul :wink: ), dar imi aduc aminte din ce in ce mai mult de perioada dictatoriala trecuta...

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 28 Dec 2006, 19:45

CONCLUZIE: si anu asta o sa pescuim in ilegalitate din simplu motiv ca nu avem de unde sa cumparam un nenorocit de permis de pescuit.....VALABIL.la liber fara intermediari ,smecheri si alte d"astea :twisted:

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 28 Dec 2006, 21:23

EXISTA O CERTITUDINE CA PERMISELE ELIBERATE DE ORIUNDE VOR FI VALABILE PE TOATA TARA PE 2007?

daca da, va rog sa imi spuneti clar, deoarece as vrea sa ma iau in gat cu niste unii care vor veni cu fitze ca nu am permis la ei in jud, si asta cu legea in fata!
acel permis ne va ajuta pe toti f mult, ca unii mai umbla dupa peste te miri unde :lol:
asta in cazul in care va fi valabil pe toata tara...

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 28 Dec 2006, 21:39

uuffffff!!!!!
cred ca revin asupra deciziei:tot la agvps fac permisul.
atata va tot certati,va dati mari salvatori ai pescuitului,va laudati cu "mari realizari" etc incat nu va mai cred. iar credinta mea ca tot o asociatie nationala(fie ea si agvps) va ajuta pescarii,e tot mai vie.
proverb(cred ca chinezesc):ferestete de ceea ceti doresti
in rest....... fir intins

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 28 Dec 2006, 22:33

cam intr-o situatie similara sint si eu.vreau permis pt 2 judete si unica solutie e sa fac la AJVPS.nu imi permit doua permise la 2 asociatii diferite:una AJVPS si una doar care emite pe un judet.ce pot sa fac daca asociatia de la mine din oras nu are filiala in celalalt judet?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Dec 2006, 22:43

@ apsalba

Confunzi,intentionat sau nu, autorizatia de pescuit cu contractul de gestionare durabila incheiat cu compania. Chiar tu spuneai ca nu trebuie sa confundam dreptul de pescuit cu gestionarea durabila. Repet, dreptul de pescuit apartine statului, este dat de autorizatia de pescuit si se exercita prin permisul de pescuit care este nominal. Vezi, daca permisele de pescuit se eliberau direct catre pescari fara intermedierea asociatiilor treaba era foarte clara si atunci , intr-adevar, permisul avea valabilitate nationala. In conditiile actualei legislatii singura varianta este sa obligam cumva agentia sa inscrie in autorizatii toate bazinele naturale din tara. Este un subiect la care te poti gandi si poate gasesti o solutie.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 23:11

Afirmatia cum ca permisul de pescuit este valabil in toata tara a facut-o presedintele CNAFP in prezenta mea si a altor 4 persoane. De ce marii forumisti si ziaristi pe deasupra (malin,gerula, fl. iuga) nu dau o fuga pana la presedintele CNAFP sa-i ia un interviu si sa-l faca public? E mai usor sa combati pe forum?
Parsivenia unor asociatii consta in faptul ca nu se informeaza si nu vor decat (cum spuneau si alti forumisti) sa vanda cat mai multe permise.
Taica noe,
Apelativul cu mosule il adresez de obicei prietenilor. Cine ma cunoaste poate sa confirme.
Domnule Vesa,
Tot ce s-a indreptat pana acum prin justitie in materie de pescuit sportiv in ultimii 16 ani, s-a facut de subsemnatul in ultimul an. Multumesc pentru incredere, dar crezi ca este suficient? Deocamdata fara falsa modestie, sunt singurul care da la cap eficient sistemului. Sa ma bucur sau sa pling?

Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an.
Asa cum este legislatia, inclusiv cea europeana, partenerii de finantare pentru investitii pe domeniul public nu pot fi decat ONG-uri, nu persoane fizice, pescari sportivi individuali. Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni, avantajele pe care le prezinta, si responsabilitatea ce trebuie aratata bunului public, asa cum se face in toate tarile civilizate si unde de bunul public se ocupa comunitati locale, ONG-uri, exclusiv statul.

Scrie răspuns