permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 11:05

Probabil ca odata cu varsta vine si scleroza. Daca iti spun care este modalitatea statului de drept, o iei ca o ironie. Statul de drept, conform tuturor uzuantelor democratice, este acela care se bazeaza pe lege. Legea este emanatia unor reprezentanti pe care poporul ii trimite din patru in patru ani sa-l reprezinte.Daca asa au hotarat reprezentantii tai pe care i-ai votat (sa nu spui ca nu ai fost sa votezi), trebuie sa respecti legea, daca te consideri democrat. Am mai spus-a odata pe topic, si o repet. Daca constitutia spune ca dreptul la asociere este liber, toata lumea aplauda; daca aceeasi constitutie spune ca accesul la resursele statului (art.136), se face prin lege, nu este buna constitutia. Ceea ce am vrut sa spun nu a fost o ironie, ci faptul ca de unul singur, nu poti sa rezolvi nimic. Incercati sa depasiti nivelul de mica carcotela pe forumuri si cantariti bine care este cel mai mic rau, pentru ca si cu si fara asociatii nu veti gasi niciodata o solutie ideala. Din punct de vedere, nu al statului, ci al acestei nenorocite birocratii care traieste din bani publici, lipsa de organizare a tuturor categoriilor sociale, indiferent care, este tot ce-si doresc. Ce linistiti au fost cand bateau palma doar cu AGVPS-ul.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 13:06

Pentru cei care spun ca poti pescui doar unde asociatia are autorizatie. De ce nu scrie acest lucru si pe permis?

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 28 Dec 2006, 13:16

Pe permis scrie asociatia care la emis deci ei stiu si ce ape au dat asociatiei tale in autorizatia de pescuit, nu vad de ce ar mai trebui sa scrie si pe permis asta. Cred ca nici nu ar fi avut loc pe cartonasul ala mic............ :wink:

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Dec 2006, 13:33

Pentru ca, cei care au conceput actualul model de permis au considerat ca nu este necesar din moment ce este trecut numele asociatiei.
Daca ar fi asa cum spui tu, ce rost ar mai avea autorizatia de pescuit? Repet, imi doresc ca acest permis sa fie valabil in toate judetele si pe toate apele( colinare , ses si munte) dar, hai sa vedem ce ar trebui facut pentru acest lucru! Cred ca trebuie sa convingem agentia ca in toate autorizatiile emise catre asociatiile de pescari sa fie trecute toate bazinele piscicole naturale din tara asa cum sunt definite de actuala lege a pescuitului. Un argument in fata agentiei ar fi acela ca, in momentul de fata vigneta nu exista, cel putin pana la o decizie definitiva a instantei. Nu cred ca este bine sa inducem pescarii in eroare afirmand ca permisul este valabil in toata tara, asa cum AGVPS spune in gura mare ca ei au reciprocitate.

Nu trebuie sa te superi dar, daca in procesul cu RNP ti-am dat dreptata, aceasta neavand nici un drept legal de a emite permise , in aceasta situatie nu pot sa-ti dau dreptate. Si apropos, daca ati ridicat permisele n-ati trecut si pe la agentie sa luati autorizatia? Conform actualei legi a pescuitului este obligatorie.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 13:37

Ti-a dat vreodata asociatia vreo anexa in care sa spuna unde ai drept de pescuit?
Asociatia ca persoana juridica de drept privat, preia o parte din obligatiile CNAFP(de fapt toate, baietii spalandu-se pe maini de toate obligatiile lor prevazute de lege), obligatii cuprinse in cap 6 din contract. Inca o data va spun (pentru a cata oara?) una este gestionarea durabila (art. 4 lit.k din legea 192/2001, care cade in sarcina asociatiei, sa-ti asigure tie si altora conditii de pescuit, obligatie pe care si-a asumat-o liber prin statut) si alta dreptul de pescuit sportiv care se exercita prin permis(art. 16 din lege).

Fac o precizare referitoare la apele de munte. Ati aflat cumva ca mai da RNP permise? Au aparut alte permise speciale pentru munte? Raspunsurile la sesizarile facute la ANPA si CNAFP referitoare la protocolul cu RNP sunt la mine pe birou. Sunt instructive, si da proba incapacitatii celor care le-au facut. S-ar putea in urma acestor hartii neroade, sa avem oameni noi pe undeva pe sus.

Autorizatiile se emit in urma actelor aditionale trimise de CNAFP la ANPA.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Dec 2006, 13:52

Eu am cumparat anul trecut permisul CNAFP de la AJVPS DAmbovita. Atunci cand l-am luat mi-au aratat si autorizatia de pescuit in care erau trecute doar trei rauri: Dambovita, Ialomita si Ilfovul. Secretarul era suparat ca nu fusesera trecute in autorizatie toate bazinele naturale din judet si spunea ca ar fi bine sa trec pentru permis peste cateva saptamani pentru ca vroiau sa mearga la Bucuresti la agentie sa modifice autorizatia.

Si totusi cred ca ar mai fi o varianta legala : agentia sa emita autorizatii de pescuit numai pentru gestionari( CNAFP si eventual RNP si ARBDD) fara a emite autorizatii pentru gestionarii delegati in speta asociatiile si cluburile de pescuit. In aceasta varianta permisul emis de CNAFP ,conform ordinului 1134, ar fi valabil in toata tara.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 14:05

Atentie! Gestionar este numai CNAFP. Sa nu-mi spui de artII.1 din legea 113/2005, ca acesta a fost pus la locul lui de o instanta de judecata.
Numai CNAFP este autorizata de lege sa emita permise. Restul sunt apa de ploaie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Dec 2006, 15:04

Fie cum spui, CNAFP este unicul gestionar al resurselor acvatice vii din apele domeniului public. Inseamna ca agentia ar trebui sa emita o singura autorizatie de pescuit pentru CNAFP in care sa fie trecute toate bazinele piscicole naturale asa cum sunt definite de lege si din care sa fie excluse zonele de protectie in care se interzice pescuitul in anul 2007.

Deci, sa recapitulam: pentru ca permisul de pescuit tiparit de CNAFP sa fie valabil in toata tara sunt doua variante legale:

1. - Agentia emite autorizatii de pescuit pentru toate asociatiile in care scrie negru pe alb toate bazinele piscicole naturale din tara asa cum sunt definite de lege.

2. - Agentia emite autorizatii de pescuit numai pentru unicul gestionar care este CNAFP-ul,in care scrie negru pe alb toate bazinele piscicole naturale din tara asa cum sunt definite de lege.

A doua varianta este mai pertinenta.

Evident, contractele de gestionare durabila incheiate de asociatii cu compania se pot face numai pentru apele din judetul respectiv.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 15:12

Cred ca nu ai vazut nici o autorizatie data asociatiilor. Pe autorizatie scrie negru pe alb: gestionar CNAFP; gestionar delegat: asociatia ..x.
CNAFP are autorizatie de la ANPA ca gestionar. Aceleasi autorizatii se dadusera si RNP, dar ANPA le-a suspendat, la sesizarea noastra, pe motive de nelegalitate. Ce nu este clar?
Daca este un singur gestionar care emite un singur permis, identic pentru toate asociatiile, cu timbru sec pe el, deci document oficial al statului roman, care este problema? Permisul il elibereaza gestionarul, gestionarul delegat numai il distribuie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Dec 2006, 17:37

Eu te asigur ca am vazut autorizatia de pescuit a AJVPS Dambovita pe anul 2006. In afara de :gestionar CNAFP si Gestionar delegat AJVPS Dambovita mai scria un lucru foarte important si anume Zona de pescuit , respectiv bazine piscicole naturale raurile Dambovita, Ialomita si Ilfov. Aceasta autorizatie de pescuit se refera la zona unde are drept de pescuit gestionarul delegat, in speta asociatia, si nu la gestionarea durabila, altfel nu-i vad rostul si nu are nici un sens. M-as bucura sa ai dreptate si permisul sa fie valabil in toata tara dar cred ca acest lucru nu poate fi hotarat decat printr-un ordin de ministru.

Cred ca daca agentia va trece in autorizatia voastra de pescuit numai bazinele piscicole din judetul Alba aceasta ar trebui refuzata, daca vreti sa faceti ceva.

Scrie răspuns