permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 08 Mar 2007, 15:55

Multumesc pentru sugestie. Am schimbat astfel:

"De asemenea se discrimineaza asociatiile mici, cu identitate proprie, care au si alte obiective in afara de acela de a valorifica cat mai avantajos permisele primite de la ANPA."

Maine vom trimite memoriul.

Din cate am inteles, pana acum intentioneaza sa trimita memorii cei din Iasi, Lupeni si Hunedoara.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Mar 2007, 22:06

Am postat pe un topic alaturat continutul anexei 2 al proiectului de ordin propus de nu mai conteaza cine pe site-ul MAPDR. Dintr-un calcul simplu pe un BVC minimal, in conditiile propuse de ordin, ar rezulta pe capitolul cheltuieli, pentru un judet mediu, urmatoarele cifre:
-Salarii (pentru aprox. 33 paznici pt. salariu brut max de 8 mil. lei vechi)= 3,168 miliarde lei vechi;
- Cheltuieli materiale (achizitie masini- 8 buc, pt. paza aprox 1000 km bazine piscicole) = 2.8 miliarde le;
- Cheltuieli cu carburanti, piese=0,160 miliarde lei.

Face-ti un total si vedeti sa adaugati si pustile, scolarizare si instructaj paznici, achizitie munitie, etc., si vedeti de ce rade Selaru in barba.

Constat ca a disparut si corul celor care tunau si fulgerau impotriva necesitatii asocierii pe care am sustinut-o, ca forma de reprezentare a pescarilor. Nici cei care se pricep sa propuna modificari la legi nu mai sunt asa vizibili.
Somn usor.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Mar 2007, 22:13

stai linistit ca nu am disparut,suntem pe aici pe'aproape.
nu compara swla cu prefectura,neobligativitatea asocierii e una si necesitatea asocierii e alta.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Mar 2007, 22:17

Proiectul de ordin te obliga sa te asociezi doar la una din asociatii. Este bine? Vad ca stati pe aproape, dar fiti guralivi ca pana acum. Va luat vocea proiectul lui gigi sau il acceptati ca atare?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Mar 2007, 22:24

Doar 33 paznici pe 1000km??? Macar 100 ar trebui!

cu pushtile n-am inteles care-i treaba, ca nu cred ca legislatia de la noi permite folosirea armei in cazuri de braconaj piscicol. Doar ca sa impresioneze?

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 08 Mar 2007, 22:33

Solutia e mai multe asociatii si sa ia in gestiune anumite balti sau canale(portiuni).Sa se populeze si sa fie pazite. Mai avem pana atunci .In alte tari vad ca se poate(bine ca in Ungaria peste granita pot sa populeze si salau si kiar avat!).Ar mai fi multe de facut dar trebuie skimbata si legislatia.Eu incerc sa-mi mai sfarm capu pe temele astea ca oricum nu se rezolva mai nimik.Cand mai ies cu prietenii la peste ajungem la aceste discutii si cu discutia ramanem.
Si mi-as mai dori ca cei de la ajpvps sa mai sporeasca controalele pe rauri si balti.
Si sa-si mai curete fiecare locul de pescuit cand pleaca sa nu la se bidoane de plastic,pungi-ieri am scos 2 pungi agatate de ancora voblerului.
Inca ceva: nu inteleg de unde naiba prostia asta sa confisti sculele daca ai prins pe unu fara permis vizat in februarie de ex. sau cu stiuca sub marimea legala(nu e cazul meu-kiar ieri am eliberat o stiuca de 600g)? Unde e egalitatea in fata legii? e corect sa confisti la unu bat mulineta si 50-100 de voblere si linguri si la altu un bat rusesc?

Pe care-l prinzi cu setca sunt de acord sa o confisti.
Mai bine ma opresc.

Asa ca nu va mai enervati ca nu are nici un rost.
Poate am fost putin off topic si imi cer scuze.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 08 Mar 2007, 22:38

pustile sunt mai degraba pt. intimidare ca daca tragi si omori unu(kiar daca esti paznic) te alegi cu procese de ani de zile.
Si nu masini de teren mari ca sa poata cara mistret si cerb trebuie pt paza apelor(trebuie si alea nu zic nu).
trebuie motociclete enduro sa poti intra oriunde(pe diguri,mal ingust,etc)si statie de emisie receptie la fiecare paznic.
La 28000 de euro cat dai pe o masina pick-up cu bena 4x4 noua iei 4-5 motociclete enduro noi.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 08 Mar 2007, 22:40

Sa nu mai vorbesc de faptul ca la noi s-ar pazi cu pusti cu tevi lise(cu alice) lucru interzis pt. paza pe plan european.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 08 Mar 2007, 22:42

Am gresit mai sus
Am vrut sa zic: sa nu-mi mai sfarm capul

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2007, 23:13

apsalba scrie:Proiectul de ordin te obliga sa te asociezi doar la una din asociatii. Este bine? Vad ca stati pe aproape, dar fiti guralivi ca pana acum. Va luat vocea proiectul lui gigi sau il acceptati ca atare?
Eu zic ca e mai bine asa ... pentru ca dispar acele asociatii "lupi in blana de oaie". Vor ramine doar lupii si macar stim cine de sunt neprietenii.
Iar celelalte asociatii ne vor reprezenta cu adevarat interesele ... nu vor mai umba sa fure halca lupilor de la AGVPS.

Scrie răspuns