permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 01 Mar 2007, 21:42

@adiwolf
Foarte buna observatia. Iata insa cum apare cercul vicios. Un grup mic, chiar organizat legal, sau un grup mare de pescari dar neorganizati, nu au nicio putere de a influenta decizia guvernamentala. Asociatiile cu un numar mare de membrii, reunite intr-un glas comun, pot "forta" aceste decizii in favoarea pescarului de rand. Dar ce interes ar avea? Odata obtinut dreptul de a pescui "neasociat", si-ar pierde majoritatea membrilor. Mai ramane vocea societatii civile, adica presa, care ar putea face o campanie de strangere de semnaturi in favoarea acestei idei. Ma tem insa ca e cam tarziu, ca avem prea multa opozitie si prea putina sustinere si ca ar dura destul de mult. ...Dar... credeti ca merita sa incercam?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Mar 2007, 22:16

florentiniuga scrie:Dar... credeti ca merita sa incercam?

DA !!!!!...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Mar 2007, 22:19

florentiniuga scrie:. ...Dar... credeti ca merita sa incercam?
mai intrebati?
DA! DA! de o mie de ori DAAAAAA!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Mar 2007, 22:27

adiwolf scrie: - OBLIGATIVITATE
- PERMIS UNIC
- ACCES GARANTAT LA RESURSA ACVATICA
numai ca prin obligativitate trebuie inteleasa:
NEOBLIGATIVITATEA ASOCIERII
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Mar 2007, 00:04

florentiniuga scrie:Dar... credeti ca merita sa incercam?
Nu numai ca merita sa incercam ... insa momentul pare prielnic.
Nu stiu daca cei care au clocit aceste proiecte au vreun plan pe termen lung (inclin sa cred ca da) ... insa acum a aparut un punct slab in toata constructia lor.
Vor fi destui pescari care pescuiesc intr-un anumit loc pe o apa publica. Vine acum ANPA si acorda acea apa altei asociatii. Asta inseamna ca cei care pescuiesc acolo vor fi nevoiti sa schimbe asociatia ... sau sa cumpere vinieta. Prima varianta este contrara drepturilor omului, iar a doua este o cheltuiala absurda.
Plus ca banii incasati de pe urma vinietei se varsa la bugetul de stat. (Asta inseamna ca in baza vinietei pot pescui si pe apele atribuite altei asociatii care nu va vedea un leut de le mine.)
Foarte buna observatia. Iata insa cum apare cercul vicios. Un grup mic, chiar organizat legal, sau un grup mare de pescari dar neorganizati, nu au nicio putere de a influenta decizia guvernamentala. Asociatiile cu un numar mare de membrii, reunite intr-un glas comun, pot "forta" aceste decizii in favoarea pescarului de rand. Dar ce interes ar avea? Odata obtinut dreptul de a pescui "neasociat", si-ar pierde majoritatea membrilor.
Cercul vicios apare pe astfel de "coordonate" in sensul ca exista voci care sustin ca numai asociatiile pot apara interesele pescarilor si pe de alta parte de la majoritatea asociatiilor nu ne putem astepta sa sustina renuntarea la obligativitatea asocierii. Asta e motivul pentru care eu am incetat sa mai sper ca vom obtine vreodata ceva de la asociatie.

In aceste conditii eu ma gindesc ce as putea face concret.
1. O petitie la MAPDR.
2. Daca totusi ordinul MAPDR apare cum e acum in faza de proiect ... sesizare la institutia Avocatului Poporului.
Astea le voi in nume propriu, insa mai astept sugestii si m-as bucura daca ministrul ar primi nu una ci 100 de astfel de plingeri. (aici insist 100 de petitii si nu o petitie cu 100 de semnaturi).

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 02 Mar 2007, 01:59

Din experienta anterioara (similara) iti spun ca ar fi nevoie de vreo 10.000 de semnaturi ca sa fim mai siguri ca se modifica legea. Actiunea solitara, e in proportie de 99,9% sortita esecului. 100 de petitii sunt nesemnificative numeric iar 10.000 nu va citi nimeni, cu atat mai mult, cu cat trebuie sa se dea si un raspuns la toate. Gandeste-te ca primesti raspunsul clasic "vom analiza". Ce faci cu el?
Eu sunt dispus sa fac acest pas si ma bucur ca avem forumuri la dispozitie pentru a dezbate si a concepe foarte atent un text cu care sa fie de acord un numar cat mai mare de pescari, ce vor subscrie ulterior acestei initiative. De asemenea pot incerca sa mobilizez si alti reprezentanti ai presei, pentru a declansa o campanie concertata. Ii dam bataie?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Mar 2007, 09:14

Va mai dau un citat cheie din proiectul de ordin:

"(2) Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură stabileşte un număr minim de personal de pază pe care asociaţiile de pescari trebuie să îl asigure pentru bazinele piscicole naturale unde primesc acest dreptul de atribuire.
(3) Numărul personalului de pază se calculează în funcţie de suprafaţa apelor stătătoare, respectiv kilometri de ape curgătoare atribuite.
Art. 4. – (1) Dreptul de pescuit recreativ/sportiv intr-o zonă dintr-un bazin hidrografic, se atribuie unei singure asociaţii recunoscute de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
(2) În cazul în care există mai multe solicitări pentru aceleaşi bazine piscicole naturale Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură alege asociaţia de pescuit recreativ/sportiv care îndeplineşte cele mai multe condiţii de atribuire prevăzute în Anexă."

Ia ghiciti voi cam ce "asociatii" dintre cele care exista acum au cele mai mari sanse de atribuire a dreptului de pescuit sportiv?
Cine are personal de paza?
Cine va indeplini "conditiile" despre care nu stim nimic momentan?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Mar 2007, 10:09

Haideti sa incercam sa analizam obiectiv ceea ce ni se propune:
1. In proiectul de ordonanta de urgenta care va modifica legea pescuitului nu observ aspecte negative. Se spune f. clar ca permisul nominal este eliberat de ANPA. De aici nu rezulta nicidecum o obligativitate a asocierii. In legea actuala se specifica faptul ca permisele sunt eliberate de asociatiile de pescari lucru care inducea practic obligativitatea asocierii. Un alt lucru bun este aparitia fondului pentru pescuit .

2. Nu acelasi lucru se poate spune despre proiectul de ordin. Acesta este cel care se pare ca impune obligativitatea asocierii. Lucrurile nu sunt insa f. clare. Nicaieri nu scrie in acest proiect de ordin ca trebuie sa fi membru al unei asociatii pentru a intra in posesia permisului de pescuit. Cu toate acestea este mai mult decat evident ca asociatiile nu vor vinde permisele decat membrilor. Ordinul este discutabil din multe puncte de vedere. Oare de ce nu vrea ministerul sa rupa odata pisica. De ce nu vinde permisele si vignetele la chioscuri si la benzinarii? Va spun eu. Pentru ca AGVPS-ul este foarte puternic si si-a bagat din nou coada. Ordinul nu trebuie promovat in aceasta forma. Trebuie sa se prevada foarte clar in ordin ca permisele nominale si vinietele sunt eliberate de ANPA prin asociatiile de pescari, prin magazinele de pescuit , prin chioscuri si benzinarii.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Mar 2007, 10:19

In acest fel, cel care va cumpara permisul de la asociatie fiind membru al acesteia va avea drept de pescuit in apele asociatiei fara vinieta. Cei care vor cumpara permisele de la chioscuri si benzinarii vor avea obligatoriu nevoie de vignete. Aceasta cred ca ar fi varianta de compromis.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 02 Mar 2007, 10:56

O R D I N

Art. 1. – (1) Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură în calitate de administrator din partea statului atribuie pe bază de contract dreptul de pescuit recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale asociaţiilor de pescari, legal constituite şi recunoscute de către aceasta.
(2) Atribuirea se face la cererea asociaţiilor de pescuit recreativ/sportiv printr-un contract încheiat între Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi asociaţia de pescuit recreativ/sportiv, cu precizarea drepturilor şi obligaţiilor părţilor. Contractul are o valabilitate de cinci ani calendaristici cu posibilitatea prelungirii acestuia.
Art. 2. – (1) În baza contractelor de atribuire a pescuitului recreativ-sportiv în bazinele piscicole naturale, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură emite anual, autorizaţia de pescuit recreativ/ sportiv beneficiarilor contractelor.
(2) În autorizaţie este precizată delimitarea exactă a bazinelor piscicole naturale unde asociaţia primeşte dreptul de atribuire a pescuitului recreativ/sportiv.
din cese scrie aici eu inteleg ca in continuare se vor elibera permise doar de catre asociatii deci nu vor fi distribuite si de altcineva(ex .la mag de pescuit,chioscuri...)

pt mine e clar ca aceste permise ne vor da dreptul de a pescui doar in bazinele unde primesc asociatiile dreptul de a elibera permise

@flydb
Cei care vor cumpara permisele de la chioscuri si benzinarii vor avea obligatoriu nevoie de vignete. Aceasta cred ca ar fi varianta de compromis.
chiar daca s-ar aplica aceasta varianta de compromis poti sa-mi spui unde vor pescui cei ce isi cumpara permise de la chioscuri?nu amesteca permisul cu vigneta

eu cred ca se cauta de fapt o metoda prin care sa fie satisfacute interesele unora fara a se tine cont de pescarul sportiv al carui singur rol e de a plati taxe

cred ca disparitia obligativitatii inscrierii in asociatii nu va aparea mai repede de 10 ani :datz: in cazul cel mai optimist

Scrie răspuns