permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 26 Ian 2007, 21:55

Am fost azi la ajvps Brasov sa ma interesez de permisul de pescuit. Taxele sunt dupa cum urmeaza:
-apele de ses 80 ron
-apele de munte 80 ron
-ses + munte 120 ron

Am intrebat doamna de acolo cum este cu "reciprocitatea"? Raspunsul a fost foarte ferm:
-"Nu se mai pune problema de reciprocitate pt ca acum pe permise scrie <ROMANIA> si atat. Deci puteti pescui legal in toata tara"

Tot doamna mi-a dat un sfat prietenesc sa nu ma duc la pescuit in anumite locuri pe Oltul superior pt. ca cei din judetul vecin nu inteleg cum sta treaba cu reciprocitatea si " ramai fara sculele de pescuit" :shock:
Eu am mai auzit treaba cu confiscarea sculelor si din alte parti dar parca nu imi vine sa cred. Eu personal nu m-am ciocnit de o astfel de situatie din simplul fapt ca nu am intalnit niciodata un organ de control in acea zona.
Asta sa fi fost norocul meu?......... sau al lor!!! :evil:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Ian 2007, 22:42

wai ... oltu superior depinde cum il vizitezi, pe partea din dreapta am fost pe la Bod si Podu olt acolo nu e belea, dar dincolo pe zona Maierus ,Apata, Augustin e bub , "cica" se cearta ca oltu e la limita sica baltile de pe malul drept is in Covasna si acolo AJVPS = unguri si aia au ei ciuda pe romani si is mai dusi cu pluta, nush ce le-a venit dar cica asa e de cand haul , eu nu m-am intalnit cu ei dar stiam problemul, oricum atat timp cat am permis vizat nimeni nu pune mana pe batzul meu !!!!...si lasa superioru si mergi si tu catre Fagaras :wink: e baraj, e mai limpede, e mai domol si ca peste tot nu-i peste ............. decat daca sti sa dai de el :wink:

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 26 Ian 2007, 23:11

panda_xxx , am scris intr-un topic trecut despre un caz in care au fost confiscate betele de pescuit pe motivul vizei din alt judet unde pretul era mult mai mic ! culmea este ca permisul fusese vizat de AGVPS , control efectuat tot de AGVPS dar...in alt judet !!! cazul este ceva mai vechi dar mai stii ??? Pe mine personal ( impreuna cu citiva prieteni) , in urma cu 2ani ne-a trimis acasa de la o partida de stiuca din judetul vecin , motivul fiind acelas ...viza la AGVPS in alt judet decit cel in care pescuiam ...
Acuma ce era sa facem , am vazut si Politia pe mal asa ca ...am inghitit-o si ne-am carat la alta balta . Am primit insa asigurari ca ...au fost indulgenti , daca nu am fi fost 2masini ,ful de pescari cred ca aveau de gind sa ne ia la bataie dupa cum s-au exprimat !!! norocul nostru ca ajunsese-m la balta doar cu aprox. o ora inainte si nu prinsese-m inca nimic... (poate asta a fost adevaratul motiv) :lol: :lol: :lol:
Nu am mai avut probleme cu AGVPS-ul de atunci dar am auzit ca au mai fost cazuri similare ...

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 26 Ian 2007, 23:27

Treaba sta in felul urmator:

Unui prieten i-au luat betele sub amenintarea cu arma desi erau si doi politai cu cel venit in control. I-l tot ameninta ca este incarcata cu cartuse cu sare facute de el si daca mai comenteaza ii trage cateva boabe in fund. Nu a avut ce face asa ca le-a predat.

Inainte sa plece, manuitorul armei i-a spus ca daca mai vrea betele sa mearga la ajps covasna sa-si faca permis si o sa le primeasca inapoi, ceea ce a si facut, reintrand in posesia lor dupa 2 zile. Parte cea mai grava este ca nu le-a ridicat de la sediul ajvps ci din curtea unui localnic unde se mai aflau in jur de 100 bete "confiscate".

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Ian 2007, 09:54

Eu zic ca cititi forumul asta degeaba, daca inca nu ati inteles cum sunt legile la noi si ce drepturi aveti si cine are drept de control!

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 27 Ian 2007, 12:20

Abuzuri vor fi intotdeauna indiferent de ce spune legea. Cei care se ocupa cu astfel de treburi murdare trebuie filmati, inregistrati iar apoi date materialele mai departe autoritatilor competente. Eu personal nu am patit-o si sincer, nici nu vreau.
Vreau doar sa pescuiesc nu sa incep "vanatoarea" de.....
:twisted: :twisted: :twisted:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Ian 2007, 15:48

Da mai, dar daca tot ne informam reciproc aici pe forum, atunci ar trebui sa ajungem sa stim ce drepturi avem noi ca pescari, ce drepturi au "controlorii", etc.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 27 Ian 2007, 18:30

Mihai , fii convins ca stiu ce drepturi am ! in urma cu 2ani am incercat sa le explic domniilor lor cum stau lucrurile ca nu pescuiesc ilegal dar fara nici un rezultat !!! au venit cu un alt argument si anume ca este prohibitie si ca in balta sint si alte specii de pesti in afara de stiuca ! degeaba le-am aratat trusele cu naluci si cite un bat de spinn. de fiecare , nu s-au lasat induplecati ! intimplarea a facut ca numai noi sa fim pe apa , nici un localnic nu era la pescuit in ziua respectiva (ptr. exemplu ) !

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Ian 2007, 19:05

Daca-s prosti eu i-as lasa sa scrie proces verbal si mi-as vedea de pescuit. Faza cu speciile de pesti era valabila pe legea veche, nu pe asta noua.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Re: Mda....e si asta o solutie pentru ascociatii

Mesaj de Pitonu' » 27 Ian 2007, 20:48

DonCarlo scrie:Avand in vedere ca tot oamenii lor efectueaza controalele...chitantza aceea tzine loc de permis odata ce-i platita....dar...tot nu intzeleg de ce se mishca asa de greoi...
Care oamenii lor fac controale?!? Anu' asta m'au controlat (dupa vre'o 4-5 ani)numa' jandarmii. Aia de la AJVPS sau de la orice alte asociatzii pot sa ma ia de ..."wobler" :D, fara jandarmi sau politzie, sau sa faca p.. mare shi sa se aleaga cu o baie (shi nu numai, daca insista prea mult).
Shi atata timp cat baltzile sunt in proprietatea statului, ii ashtept sa insiste, deoarece in propriul lor "permis" (sau carnet de membru) scie "ape colinare shi de shes" shi "ape de munte", asha ca... le dau.. cateva din cele precizate mai sus :twisted:

Scrie răspuns