exact ....pe care ii arunca in timpu mersului dintr-un mertzanov sau BMWieta conduse evident de Stoicicovmihaimircea scrie:si daca n-ai iti arunca cu castraveti in cap. La recidiva baga ardei iuti....
permise de pescuit pentru 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
ordonanta de urgenta 105/2001 si Legea 243/2002MihaiV scrie:Stii cumva care e legea care reglementeaza treaba asta? Sau stie altcineva?mihaimircea scrie: PG va fi in vigoare pana la loc comanda, adica pana se schimba legea. Nici graniceru nici ajvps, nici exu si nici bunu simt nu decide. Ci parlamentul.
vezi si punctele d si e de aici http://www.politiadefrontiera.ro/
Merci. Am cautat in cele doua si am gasit doar:
"Art. 40. - Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al şefului inspectoratului judeţean al poliţiei de frontieră."
Nu e nici o referire la necesitatea de a avea permis de pescuit sau viza pe carnetul de membru.
"Art. 40. - Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al şefului inspectoratului judeţean al poliţiei de frontieră."
Nu e nici o referire la necesitatea de a avea permis de pescuit sau viza pe carnetul de membru.
MihaiV,
Nu, dar inca trebuie sa ai PG. Ce inainte de 2007 iti vizau granicerii permisul de pescuit? Am luat PG asta vara la Sulina si n-a fost nevoie de alta viza pe permis sau carnet de membru.
Ar fi foarte normal sa se scoata PGul pe granitele cu UE si sa ramana doar la MArea Neagra
si la celelalte granite non UE. Dar ce e normal la noi... 
Nu, dar inca trebuie sa ai PG. Ce inainte de 2007 iti vizau granicerii permisul de pescuit? Am luat PG asta vara la Sulina si n-a fost nevoie de alta viza pe permis sau carnet de membru.
Ar fi foarte normal sa se scoata PGul pe granitele cu UE si sa ramana doar la MArea Neagra

"cu avizul prealabil al şefului inspectoratului judeţean al poliţiei de frontieră" ... asta este ceea ce numim noi PGMihaiV scrie:Merci. Am cautat in cele doua si am gasit doar:
"Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră ... se efectuează, în condiţiile legii" - nu spune clar care lege (nici n-ar putea sa spuna legea 192/2001 pentru ca legile se pot schimba) ... insa este evident ca se refera la legea care reglementeaza pescuitul.
Da, am inteles ca trebuie PG. Merci!
Eu cautam sa vad daca gasim si vreo constrangere in sensul ca ar fi necesar carnetul de membru vizat pentru a putea obtine PG. Fiindca am inteles ca pe alocuri sunt probleme si nu e recunoscut orice carnet de membru de catre cei care dau PG. Dar chiar e necesar carnetul de membru pt a obtine PG?
Nu am gasit asa ceva in legile si regulamentele pe care m-am uitat.
Eu cautam sa vad daca gasim si vreo constrangere in sensul ca ar fi necesar carnetul de membru vizat pentru a putea obtine PG. Fiindca am inteles ca pe alocuri sunt probleme si nu e recunoscut orice carnet de membru de catre cei care dau PG. Dar chiar e necesar carnetul de membru pt a obtine PG?
- mihaimircea
- veteran
Da. OUG 105/2001, art. 40 Deci nu e lege ci rdonanta de guvern. Deci nu numai parlamentul dar si guvernul.MihaiV scrie:Stii cumva care e legea care reglementeaza treaba asta? Sau stie altcineva?mihaimircea scrie: PG va fi in vigoare pana la loc comanda, adica pana se schimba legea. Nici graniceru nici ajvps, nici exu si nici bunu simt nu decide. Ci parlamentul.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- mihaimircea
- veteran
ca sa fiu mai iegzact:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=28427
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=28427
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- exu...
- utilizator constant
E cam trasa de par...desi suntem in ue, ne tre' pg la granitele statelor membre ue...Da' pg'ul, nu ti'l dau decat pe carnetul de pescar, vizat pe anul in curs, insotit de permisu' pe acelasi an si de chitanta, care dovedeste ca ai achitat suma respectiva...in rest, cre' ca si din CJ daca esti, poti obtine pg la GR...p'aia nu'i intereseaza daca ai vizat la GR sau orice alte discutii legate de "reciprocitate", iar atunci cand vin in control, se uita doar dupa PG...MihaiV scrie:Da, am inteles ca trebuie PG. Merci!
ÃŽmi plac peştele...