Aceasta specie invaziva care distruge toate habitatele unde ajunge ,si care ar trebui pescuit in tot cursul anului , iar cei care prind o cantitate mare sa fie premiati

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Unde scrie asa ceva? Ai gasit in ordinul de prohibitie? Dar nu m as mira...astia de la ANPA au "bagat" si pastravul curcubeu pe lista desi el nu se reproduce la noi! Macar, si-ori fi zis, ei, se reproduce piticul asta negricios!Mister Fisherman scrie:Daca a ajuns sa intre in prohibitie si cel mai nenorocit peste din apele noastre Somnul pitic american ( Ictalurus nebulosus ) . Asta spune multe despre pregatirea celor de la ANPA
Aceasta specie invaziva care distruge toate habitatele unde ajunge ,si care ar trebui pescuit in tot cursul anului , iar cei care prind o cantitate mare sa fie premiati
E cu adevarat uimitor ca au venit sa verifice cum se respecta prohibitia...sigur nu e pe Dunare, ca doar acolo mai catadicsesc inspectorii ANPA sa ajunga? Stii ce trebuia sa le spui (in gluma evident)? Ca pescarii aia care dadeau la coasa pe malul celalalt sunt prietenii tai si v-ati vorbit sa va raspanditi pe tot lacul ca sa vedeti unde musca....sunt curios ce reactie ar fi avut! In rest ce sa zic...s-au gasit pe cine sa amendeze, sunt si ei curajosi cu cei calmi si nepericulosi. Daca erau in loc de voi doi niste tigani din aia burtosi cu lanturi si sabii cred ca se faceau ca nu va vad....offf, tara de kko!ovi_vl scrie:haideti sa va spun cum sta treaba...direct de pe balta , pe data de 18 am fost la pescuit spinning cu naluci artificiale la stiuca...defapt inca eram in vacanta si am vrut sa vad daca merge ceva,intre timp au venit baietii de la anpa in control defapt un nene inspector cu un nene politist, cu o masina civila. M au controlat de permis , si le am aratat pe cel vechi precizandu le ca inca nu mi s a eliberat permisul nou..baietii m au intrebat daca pot face dovada de plata adica copie a chitantei si am saltat din umeri (chiar nu m am gandit ca mi ar trebuii o copie eu stiam ca sunt valabile cele vechi pana apar noile permise) au zis ca daca aveau calculator la ei ma verificau sa vada daca asa e,in fine am scapat, insa tatal meu care era cu mine se plictisise si prinsese 2-3 guvizi la rama pe care ii bagase apoi in carlig...si el avea permisul tot "in curs de eliberare" si a primit amenda de 300ron respectiv 150 cu plata in 48 de ore... am inteles ; a pescuit cu "momeli naturale fara sa respecte conditiile din permis" dar cand le am aratat braconierii de pe malul celalat care dateau "la coasa" mi au raspuns sec:"acolo e bariera si caini si nu putem ajunge" lucru care m a cam revoltat ... nu stiu de ce dar am impresia ca in tara asta legile se aplica doar pentru "fraieri" poate ca tatal meu a gresit a luat amenda pentru 3 guvizi , dar pe cei cu coasele si parashutele care ranesc si macelaresc si retin tot nu i amendeaza,ba nici n au tupeu uneori sa i intrebe de vorba ,ba pentru ca sunt multi si violenti , ba pentru ca i doar unu , in imposibilitatea de a se legitima ,se urca pe bicicleta si pleaca ... eu am vorbit foarte frumos cu ei , ba chiar i am rugat sa faca mai multe actiuni de genul si nu doar in prohibitie...bineinteles ca nu o sa se intample asta. Locatia nu o sa o dezvalui pentru ca nu mi se pare relevant,ideea e ca ma duc foarte des acolo si e prima actiune de genu pe care o vad. amenda am platit o azi...daca poate sa mi zica cineva adresa pe care trebuie sa trimit chitanta mi ar fi de folos...am inteles ca trebuie trimisa la ANPA nu stiu exact.
Sunt 100% de acord cu tine!!!! Ar fi absurd sa iti confiste sculele in prohibitie daca te prinde cu cateva regine sau somni pitici, guvizi etc.Mister Fisherman scrie:Cred ca speciile daunatoare ar trebui pescuite tot timpul anului .
In loc sa protejam fauna piscicola locala de speciile invazive , noi interzicem pescuitul daunatorilor in prohibitie![]()
Permisul de pescuit ar trebui sa-ti dea dreptul sa pescuiesti toate speciile daunatoare tot timpul anului , ca altel ajungem sa pescuim numai speciile "aclimatizate"
Daca la mine te referi,eu eliberez stiuca oricum fie ca-i prohibite fie ca nu...mircea13 scrie:Vezi ca la stiuca in prohibitie prinzi si eliberezi tot nu poti pleca cu peste acasa.Daca te prinde controlul cu peste te considera braconier pasibil de amenda si suspendarea permisului de pescuit