Permise de pescuit model nou pe 2012

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
filip_pescuitorul
senior
senior

Re: Permise de pescuit model nou pe 2012

Mesaj de filip_pescuitorul » 19 Apr 2012, 22:34

rcorbu scrie:Si eu am sunat la sediul in Bucuresti, mi-au spus ca in 30 de zile pot elibereaza permisul, dar m-au avertizat sa nu merg la pescuit fara permis, deoarece copia dupa chitanta nu tine loc de permis si pot lua amenda.
Stii ce calcul si-a facut ANPA? Ei vor distribui permisele tip card intre 20 aprilie si 20 mai, si oricum pana pe 14 iunie e prohibitie asadar...nu ar fi nevoie sa arati permisul pentru ca nu ai ce cauta pe apa! In afara de stiuca la naluci dar....mai bine nu, ca nu avem permis! Cat despre pasdtrav....RNP nici nu mai cere sa vada permisul ANPA, contra cost iti elibereaza bon de o zi sau permis anual asa ca nici aici nu ar fi probleme. La fel daca apa respectiva e administrata de AJVPSA - arati ca ai platit cotizatia la ei si gata. Oare ma insel?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Apr 2012, 23:27

filip_pescuitorul scrie:Cat despre pasdtrav....RNP nici nu mai cere sa vada permisul ANPA, contra cost iti elibereaza bon de o zi sau permis anual asa ca nici aici nu ar fi probleme. La fel daca apa respectiva e administrata de AJVPSA - arati ca ai platit cotizatia la ei si gata. Oare ma insel?
nu te inseli, dar grija c amai sunt si care respecta regulile.... si de obicei aia nu iarta :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Apr 2012, 07:06

ANPA se încurcă în propriile prostii. Conform ordinului prin care s-a prelungit valabilitatea permiselor de pescuit sportiv cele vechi se prelungesc până la emiterea celor noi. Având în vedere că permisele se emit nominal, nu se pune problema încetării valabilității celor vechi, atâta timp cât deții dovada că ai achitat taxa de eliberare a permisului și ANPA nu ți l-a eliberat.
Cât privește taxele percepute de asociații pe zonele de pescuit sportiv, puteți sta liniștiți și fără să le achitați, întrucât acestea nu mai figurează în Registrul de evidență al asociațiilor de pescari sportivi și orice activitate prestată fără a fi înregistrată este ilegală, conform prevederilor OM 15/2011. Oare de ce AGVPSR a cerut anularea OM 15/2011?
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDA1MTYxMg**
PS Din discuțiile avute cu ANPA până acum s-au tipărit 16.000 de permise. Anul trecut s-au eliberat 230.000. Câte se vor elibera anul acesta dacă se merge in acest ritm?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 07:43

apsalba scrie:ANPA se încurcă în propriile prostii. Conform ordinului prin care s-a prelungit valabilitatea permiselor de pescuit sportiv cele vechi se prelungesc până la emiterea celor noi. Având în vedere că permisele se emit nominal, nu se pune problema încetării valabilității celor vechi, atâta timp cât deții dovada că ai achitat taxa de eliberare a permisului și ANPA nu ți l-a eliberat.
Cât privește taxele percepute de asociații pe zonele de pescuit sportiv, puteți sta liniștiți și fără să le achitați, întrucât acestea nu mai figurează în Registrul de evidență al asociațiilor de pescari sportivi și orice activitate prestată fără a fi înregistrată este ilegală, conform prevederilor OM 15/2011. Oare de ce AGVPSR a cerut anularea OM 15/2011?
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDA1MTYxMg**
PS Din discuțiile avute cu ANPA până acum s-au tipărit 16.000 de permise. Anul trecut s-au eliberat 230.000. Câte se vor elibera anul acesta dacă se merge in acest ritm?

Nea Fane io zic sa o lasi balta.
A.J.V.P.S.-ul meu vrea taxa.
Daca nu o platesc, primesc amenda.Contestarea acesteia si alte daravele,nu merita pentru 20ron pe an..Asa stau treburile la noi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Intruder
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Intruder » 20 Apr 2012, 09:07

acolo pe portalul ministerului de justitie scrie CAUZA AMANATA :)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Apr 2012, 10:41

filip_pescuitorul scrie:
rcorbu scrie:Si eu am sunat la sediul in Bucuresti, mi-au spus ca in 30 de zile pot elibereaza permisul, dar m-au avertizat sa nu merg la pescuit fara permis, deoarece copia dupa chitanta nu tine loc de permis si pot lua amenda.
Stii ce calcul si-a facut ANPA? Ei vor distribui permisele tip card intre 20 aprilie si 20 mai, si oricum pana pe 14 iunie e prohibitie asadar...nu ar fi nevoie sa arati permisul pentru ca nu ai ce cauta pe apa! In afara de stiuca la naluci dar....mai bine nu, ca nu avem permis! Cat despre pasdtrav....RNP nici nu mai cere sa vada permisul ANPA, contra cost iti elibereaza bon de o zi sau permis anual asa ca nici aici nu ar fi probleme. La fel daca apa respectiva e administrata de AJVPSA - arati ca ai platit cotizatia la ei si gata. Oare ma insel?
poti pescui la scrumbie in periaoda asta, lucru pt care iti trebuie permis/chitanta.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 20 Apr 2012, 12:35

Astazi la sediul ANPA Bucuresti s-au eliberat permise persoanelor si asociatiilor care au depus actele pana in data de 25.02.2012 .
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 20 Apr 2012, 12:37

:respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 20 Apr 2012, 17:55

Am uitat sa va zic ceva: in 5 aprilie cand am derpus actele la ANPA Bucuresti mi s-a dat un nr de telefon unde sa ma interesez cand sunt gata permisele. Si mia zis tipa aia ca daca sunt controlat pe balta si nu pot face dovada ca am depus actele sa dau acel numar, paznicii vor suna si se vor convinge ca e totul OK. Am fost si eu multumit. Dar...acum ma gandesc: ce ma fac in week end cand nu raspunde nimeni la acel numar? Sau paznicul ori politistul noteaza datele mele si suna luni sa se intereseze? Cum o fi?

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 20 Apr 2012, 18:48

haideti sa va spun cum sta treaba...direct de pe balta , pe data de 18 am fost la pescuit spinning cu naluci artificiale la stiuca...defapt inca eram in vacanta si am vrut sa vad daca merge ceva,intre timp au venit baietii de la anpa in control defapt un nene inspector cu un nene politist, cu o masina civila. M au controlat de permis , si le am aratat pe cel vechi precizandu le ca inca nu mi s a eliberat permisul nou..baietii m au intrebat daca pot face dovada de plata adica copie a chitantei si am saltat din umeri (chiar nu m am gandit ca mi ar trebuii o copie eu stiam ca sunt valabile cele vechi pana apar noile permise) au zis ca daca aveau calculator la ei ma verificau sa vada daca asa e,in fine am scapat, insa tatal meu care era cu mine se plictisise si prinsese 2-3 guvizi la rama pe care ii bagase apoi in carlig...si el avea permisul tot "in curs de eliberare" si a primit amenda de 300ron respectiv 150 cu plata in 48 de ore... am inteles ; a pescuit cu "momeli naturale fara sa respecte conditiile din permis" dar cand le am aratat braconierii de pe malul celalat care dateau "la coasa" mi au raspuns sec:"acolo e bariera si caini si nu putem ajunge" lucru care m a cam revoltat ... nu stiu de ce dar am impresia ca in tara asta legile se aplica doar pentru "fraieri" poate ca tatal meu a gresit a luat amenda pentru 3 guvizi , dar pe cei cu coasele si parashutele care ranesc si macelaresc si retin tot nu i amendeaza,ba nici n au tupeu uneori sa i intrebe de vorba ,ba pentru ca sunt multi si violenti , ba pentru ca i doar unu , in imposibilitatea de a se legitima ,se urca pe bicicleta si pleaca ... eu am vorbit foarte frumos cu ei , ba chiar i am rugat sa faca mai multe actiuni de genul si nu doar in prohibitie...bineinteles ca nu o sa se intample asta. Locatia nu o sa o dezvalui pentru ca nu mi se pare relevant,ideea e ca ma duc foarte des acolo si e prima actiune de genu pe care o vad. amenda am platit o azi...daca poate sa mi zica cineva adresa pe care trebuie sa trimit chitanta mi ar fi de folos...am inteles ca trebuie trimisa la ANPA nu stiu exact.

Scrie răspuns