PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdansalk
junior
junior

Re: PERMISE 2013

Mesaj de bogdansalk » 22 Apr 2013, 17:48

concluzie...pot pescui in regula daca am chitanta si membru la scobarul(cei 65 lei) pe raurile mures,sebes,ampoi,tarnava,aries??? bineinteles dupa prohibitie.
sa vad romanul cum elibereaza pestii sub dimensiunile legale

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Apr 2013, 20:42

rapace scrie:
apsalba scrie: Pe ce vă bazați când face-ți afirmația „Eu vreau bani”? V-am cerut sau mi-ați dat vreun ban? Din câte știu, bani se dau la stat și la asociații.
Mie personal nu,si asta nu pentru ca nu ati fi dorit sa o faceti ci din simplu motiv ca pana acum nu prea aveati cum ,eu in emisiunea de pe pvtv in care erati intervievat nu am vazut decat un om razbunator care nu are deschiderea necesara sa inteleaga ca nu poti veni cu o schimbare de asemenea anvergura fara a ii oferii un timp de adaptare (tranzitie) .domnia voastra. personal doriti ca toti sa se alinieze intai cerintelor dv. absurde ca apoi sa se poata afilia la aceasta asa zisa federatie ,daca doreati sa fie ceva transparent si normal ati fi facut un statut al federatiei unde toate cluburile sa se poata afilia si unde sportivii ce activeaza in aceste cluburi sa nu fie nevoiti sa isi schimbe clubul doar din dorinta dv. de razbunare ,nu poti sterge oameni cu valoare reala pt simplu fapt ca nu sunt de acord cu dumneata ,daca ati fi fost un adevarat pescar sportiv performant nu ati fi cautat sa umblati cu astfel de mizerii,si aici intervine partea cu banii dumneavostra doriti sa ramaneti pe postul de presedinte Frps pentru a putea avea acces la fondurile din cotizatiile cluburilor afiliate ,si in plus doriti ca Frps sa inlocuiasca Agvps ,ceea ce spuneti despre AGVPS este total adevarat dar dv nu doriti decat sa inlocuiti Agvps fara a ooferi nimic concret la schimb ,motivul cel mai intemeiat pentru dizolvarea Agvps este simplu aceasta asociatie are un nume gresit numele ei normal este altul "asociatia generala de braconieri piscicoli si cinegetici" AGBPC ,cred ca dv doriti din ceea ce spuneti in interviu sa aveti si drept de constatare si aplicare a contraventiilor...deci la final BAni bani bani bani... Daca doriti sa ma contraziceti schimbati cerintele necesare cluburilor pentru a se afilia cu conditia de a le indeplini in perioada de 3 ani maxim dupa afiliere si dati drepturi depline tuturor cluburilor afiliate incepand cu data afilierii inclusiv ala de a isi alege singure un presedinte al Federatiei romane de pescuit sportiv .....
rapace,
Nu stiu daca cunosti istoria infiintarii federatiei. Data constituiri a fost facuta publica , ba mai mult, am invitat toate cluburile recunoscute ca structuri sportive la constituire. Mare parte dintre ele au declinat invitatia si chiar unele persoane au facut tot posibilul pentru a impidica inregistrarea federatiei. Am luat acest refuz al cluburilor ca un drept al lor, nimeni nefiind obligat la o asociere care este un drept al fiecaruie de care poate sa uzeze sau nu. Sunt convins ca unii regreta acum faptul ca au declinat invitatia. Afilierea la federatie este de asemenea o optiune a cluburilor, nu o obligatie, dar este o cerinta necesara pentru a da posibilitatea sportivilor sa participe la competitii sportive oficiale nationale si inetrnationale. Este o prevedere a legii, nu o atriutie a federatiei.
Te inseli cand spui ca eu personal vreau legarea sportivilor de cluburi. Daca nu ai vorbi dupa ureche, ai fi observat ca pe www.frpsc.ro exista un regulament al transeferurilor sportivilor de la un club la altul, iar federatia este garantul faptului ca in raport cu sportivii cluburile nu comit abuzuri.
Daca tu iti inchipui ca o federatie sportiva poate fi finantata cu cotizatiile cluburilor, inseamna ca nu ai priceput nimic. Federatia trebuie sa-si gaseasca alte surse legale de finantare pentru a sustine performanta sportiva.
Un singur lucru este adevarat si prevazut de lege. Federatia are atribut de autoritate pe ramura de sport. Asta o spune legea, nu eu. Si ca sa te convingi, citeste art. 37 alin.1 lit.b) din Legea nr. 69/2000, coroborat cu art. 2 lit. b) din Legea 554/2004.
Asta e.
PS Daca vreau sa fac bani, o fac printr-o societate comerciala. Federatia este un ONG, fara scop patrimonial, non profit si fara scop lucrativ. Dar pana si tu treuie sa accepti ca aceasta federatie este un lucru necesar. Si ce nu pricepi tot tu, este ca aici nu este AGVPSR. Presedintele este organ ales de membri asociati ai federatiei. Conform OG 26/2000 si statutul federatiei, cei care aleg, pot sa si schimbe. Cat despre pretentia de a da dreptul cluburilor din afara federatiei de a impune o noua conducere a federatiei, este o jignire adusa membrilor fondatori ai federatiei. Sportivii care doresc sa participe la competitiile oficiale organizate de federatie pot sa se legitimeze la oricare dintre cluburile membre si, daca dovedesc seriozitate in pregatire, pot fi selectionati in echipele cluburilor ce se inscriu in competitiile oficiale la orice proba sportiva doresc. Dar, inca odata, aceasta este optiunea lor, nu o obligatie.
Multumit?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Apr 2013, 20:53

bogdansalk scrie:concluzie...pot pescui in regula daca am chitanta si membru la scobarul(cei 65 lei) pe raurile mures,sebes,ampoi,tarnava,aries??? bineinteles dupa prohibitie.
Nu ar strica daca ati lectura textul tiparit pe verso-ul permisului de pescuit eliberat de ANPA. Ati constata cu usurinta ca aveti acest drept pe toate habitatele naturale, cu exceptia ARBDD. Nu asociatiile elibereaza permisele de pescuit sportiv, ci statul roman. Ce este de lamurit, pentru ca nu s-a inteles acest lucru din lege, este faptul ca acest inscris nu se elibereaza decat pescarilor sportivi si nu oricarui cetatean.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Apr 2013, 21:13

Desi sa mai zis de un milion de ori,ca sa faci jogging nu trebuie permis,la fel daca joci sah,footbal sau orice alt sport..

De ce nu poate atunci,orice cetatean sapractice pescuitul??Nu exista federatie de footbal,sah,handbal??
Cind sa dus Mircea Sandu sa-si bage nasul in miutele de pe maidan??Dar in competiile neoficiale,gen ''cupa x''la footbal??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Apr 2013, 21:15

De ce legea 69 din 2000 se aplica altfel la pescuit ,decit la celelate sporturi??
Ai un raspuns coerent??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Apr 2013, 21:31

semlecangheorghe scrie:De ce legea 69 din 2000 se aplica altfel la pescuit ,decit la celelate sporturi??
Ai un raspuns coerent??
Motivul este foarte simplu. Practicarea pescuitului sportiv presupune exploatarea ca activitate necomerciala a unei resurse naturale care apartine statului. Exploatarea acestora intra sub incidenta art. 136 din Constitutia Romaniei si are dubla reglementare, atat prin legea sportului, cat si a OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Exista si o practica constitutionala in acest sens, prin care CC s-a pronuntat definitiv si irevocabil in acest sens. Persoana care exploateaza astfel de resurse trebuie sa fie autorizata. Actul de autorizare al structurilor sportive este dat de MTS, cel individual (permisul) este dat de ANPA. OUG 23/2008 vorbeste fara dubii de asociatii de pescari sportivi, nu de altfel de asociatii. Nu ar strica sa vezi si legislatia europeana in acest sens.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Apr 2013, 21:33

boistean scrie:domnilor moderatori, faceti va rog curat (si) pe acest topic, care se nu se refera la elucubratiile din ultimele pagini! :wallbash:
merci de atentionare dar imi va lua pe putin 2-3 ore sa curat tot asa ca propun avertisement sau banare temporara pe moment pt cei vizati.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 22 Apr 2013, 21:35

Ba, sconcsule mitoman , iar ai inceput sa delirezi pe aici ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Apr 2013, 21:37

apsalba scrie:
semlecangheorghe scrie:De ce legea 69 din 2000 se aplica altfel la pescuit ,decit la celelate sporturi??
Ai un raspuns coerent??
Motivul este foarte simplu. Practicarea pescuitului sportiv presupune exploatarea ca activitate necomerciala a unei resurse naturale care apartine statului. Exploatarea acestora intra sub incidenta art. 136 din Constitutia Romaniei si are dubla reglementare, atat prin legea sportului, cat si a OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Exista si o practica constitutionala in acest sens, prin care CC s-a pronuntat definitiv si irevocabil in acest sens. Persoana care exploateaza astfel de resurse trebuie sa fie autorizata. Actul de autorizare al structurilor sportive este dat de MTS, cel individual (permisul) este dat de ANPA. OUG 23/2008 vorbeste fara dubii de asociatii de pescari sportivi, nu de altfel de asociatii. Nu ar strica sa vezi si legislatia europeana in acest sens.
johnnybravo, te rog nu sterge mesajul asta, e pacat sa se piarda o asemenea perla juridica.
In lumina acestei noi viziuni juridice daca culeg ciuperci si fructe de padure sa-mi fac o tocana si un ceai intru sub incidenta legii sportului.
Ciupercile si fructele e resursa naturala? Este.
Deci tre sa fiu culegator sportiv.
Ultima oară modificat 22 Apr 2013, 21:40 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 22 Apr 2013, 21:39

"Ce este de lamurit, pentru ca nu s-a inteles acest lucru din lege, este faptul ca acest inscris nu se elibereaza decat pescarilor sportivi si nu oricarui cetatean"

Am un "prieten" cetatean handicapat intelectual(cam asa ca FFFF, dar nu chiar), daca asta ar da 100 lei la orice asociatie ii da permis de pescuit????? .
La as. federatiei il pupa si in .... pentru 100 lei, ca pentru 10 lei ii elibereaza permis de pescuit.
Vezi ma dihorule ce prostii scoti din tine. Si unii mai slabi la minte, pun botul!!!! :| :|
PROSTANACULE!!!!!!!! :lol1:

Scrie răspuns