PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MariusBr
utilizator nou
utilizator nou

Re: PERMISE 2013

Mesaj de MariusBr » 21 Apr 2013, 20:10

Ionut Petrea scrie:Nu iau partea nimanui, dar atata timp cat un permis de pescuit costa 30 de lei( 7 Euro) / an , putem spune ca ne prefacem ca platim, iar autoritatile se prefac ca au grija.
In alte tari, un permis costa muuult mai mult, acolo pescarii nu se prefac ca platesc, autoritatile sunt interesate sa aiba grija :wink:
Abia am aflat, de pe alt forum, ca in Serbia, care nici macar nu e membra UE, un permis la Dunare costa 35 Euro/ an, si asta pe un singur "judet".Daca vrei sa te duci in alt "judet", alti 35 de Euro/an.

In Spania costa permisul in jur de 9 Euro/an in regiunea Burgos-Madrid si poti pescui pe o raza de cca 200 Km !!! (echivalent a cateva judete) Am fost 15 zile in concediu, si de doua ori am fost la pescuit. Nu a fost nimeni in control - oricum nu conta, eram in regula cu totul. Permisul de obtine in 30-60 minute, de la momentul cand intri la ghiseul , obtii documentele si apoi mergi la banca sa platesti si sa ridici permisul. Se elibereza pentru o perioada de 365 zile de la data platii !!!
Pescarii de acolo mi-au lasat o impresie placuta,sunt mult mai in regula dect la noi, se face curat pe marginea locului de pescuit. Nimeni cu pleaca acasa cu marlite sau peste mic, si nici cu saci de peste !
In Romania am asteptat permisul ANPA din martie 2012 pana la finalul lunii august 2012. Am plecat din Spania cu o impresie placuta , in cca 35 minute am avut permis. In martie 2013 am platit la finante taxa de 30 ron in contul indicat in lege, acum astept sa apara timbrul.
Propun sa luam acelasi model ca in Spania, atat la plata taxei cat si la valabilitatea permisului

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 21 Apr 2013, 21:01

Propun sa luam acelasi model ca in Spania, atat la plata taxei cat si la valabilitatea permisului
Cui? :shock: :lol:
Intotdeauna C&R

bogdansalk
junior
junior

Mesaj de bogdansalk » 21 Apr 2013, 21:28

bun raspuns,as fi vrut sa-l dau eu...atata timp cat asociatiile si federatiile nu au un scop comun nu se ajunge nicaieri...am lucrat si lucrez la firme de top din romania si cu concurenta serioasa intre ele dar cand ceva nu era ok se intalniau si luau hotarari impreuna...sper ca am fost inteles in cateva cuvinte.
sa vad romanul cum elibereaza pestii sub dimensiunile legale

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Apr 2013, 06:54

bogdansalk scrie:PT binele pescarului ar trebui sa fie cel putin 2 asociatii/municipiu...din experienta acumulata in domeniul(vanzari) in care lucrez ...trebuie sa existe competitie si in domeniul asta al pescarilor astfel una din parti ar avea de pierdut(asociatii vs pescari)
Pentru binele pescuitului, ar trebui reînființate cele peste 3.000 de asociații desființate de comuniști în 1953 când au constituit acea stafie stanilistă numită AGVPSRPR, care încearcă și acum să bântuie România. Statul nu are decât să pună în aplicare decizia prin care a fost obligat să ia în evidență doar asociațiile recunoscute ca structuri sportive și totul este rezolvat. În fond, puzderia de asociații așa zise de pescari sportivi sunt în fapt niște nenorocite de SRL-uri mascate care nu fac altceva decât să ia banii pescarilor, declamând binele pescarilor sportivi și a resurselor acvatice vii. În fapt ele sunt vizibile doar la început de an, atunci când începe goana pentru prostirea pescarilor, pretinzând că îi fac membri în asociații. Câți dintre cei păcăliți au participat la vreo adunare generală a acestora (întrucât sunt membri, nu?) ca să vadă ce s-a întâmplat cu banii cu care au cotizat. Este relevant articolul 4 din OG 26/2000:
„Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial”.
Aveți tot dreptul să le cereți acest lucru asociațiilor care v-au ademenit cu frumoasa calitate de „membru”.
Cuiul pe care eu îl reprezint în interesele mărunte ale unior ipochimeni, care în lipsă de argumente logie aruncă cu invective, este faptul că asociația din care fac parte percepe o cotizație de 10 lei stricând „piața” cotizațiilor. Ar fi de interes dacă unul din cei prostiți de făcătorii de bine, ar cere să se plimbe cu mașina de teren inscripționată cu și mai pompoasa inscripție „Divizia antibraconaj” sub pretextul controlului apelor publice pe care cică le administrează. Doar au contribuit la achiziția ei, nu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PS Dacă prostia în România ar durea, toată țara ar fi un vaiet prelung.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 22 Apr 2013, 07:09

Hai sictir , scarba mitomana . Pai tu prostesti lumea cu 10 lei sa-i bagi in buzunar la tine , nu ca faci ceva pentru pescuit . Le-ai vandut carnete de membru in loc de permise de pescuit si mai ai tupeu sa vii cu minciuni aici ... cand tu esti penal de sus pana jos
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 22 Apr 2013, 07:14

Ba dihorule tu de ce nu ai fost la Timisoara, la licitatia pentru distribuirea in administrare a zonelor de pescuit??????
Iti spun eu, ca tu nu recunpsti, ca ai caracter zero.
Din site-ul finnntelor rezulta la acea vreme ca aveai datorii la buget, ca mult doreai tu sa vinzi permise.
Tu vinzi si acum, chiar daca nu ai dreptul legal, pacalesti pescarii doritori de chilipiruri(10 lei) politia ii amendeaza si unii te cred marginalizat, ca "produci in alte judete" si in Alba esti un "neanteles".
Dute pe site-ul federatiei de carton si acolo poti sa delirezi cat vrei, ti-am mai facut invitatia asta. :| :| :|
Uite ca a postat colegu inaintea mea si are aceeasi parere!!!!!!

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 22 Apr 2013, 07:44

apsalba scrie: PS Dacă prostia în România ar durea, toată țara ar fi un vaiet prelung.
Cat tupeu ai.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Apr 2013, 09:10

rcorbu scrie:
Ionut Petrea scrie: Abia am aflat, de pe alt forum, ca in Serbia, care nici macar nu e membra UE, un permis la Dunare costa 35 Euro/ an, si asta pe un singur "judet".Daca vrei sa te duci in alt "judet", alti 35 de Euro/an.
Si in Italia un permis este 36 euro/an si este valabil pe tot teritoriul Italiei, in afara apelor cu salmonide si unele lacuri protejate, si este in UE.
La pariu ca daca dau atat la ANPA sau oriunde vreti voi, tot nu se va misca nimic !!!!!
in italia permisul de pescuit costa 22,72 euro (care de fapt este doar o chitanta) si este valabil un an de zile de la data in care l-ai facut. la asta adaugi inca 1,1 euro pentru serviciile postale.

in anii precedenti intr-adevar la suma anuala de 22,72 euro pt. permis odata la 6 ani trebuia sa iti reinoiesti si permisul de pescuit care te costa 2x14,5 euro cat costau niste timbre ...

nu exista comparatie intre apele celor 2 tari :(
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 22 Apr 2013, 10:29

bogdansalk scrie:bun raspuns,as fi vrut sa-l dau eu...atata timp cat asociatiile si federatiile nu au un scop comun nu se ajunge nicaieri...am lucrat si lucrez la firme de top din romania si cu concurenta serioasa intre ele dar cand ceva nu era ok se intalniau si luau hotarari impreuna...sper ca am fost inteles in cateva cuvinte.

Si tocmai ai postat aici motivatia pt care concurenta intre firmele din Romania nu exista ...nu exista concurenta, atunci cand te pui de acord asupra strategiilor comerciale sau de alt gen adoptate de catre companii de acelasi profil(asta se numeste creere de monopol prin asociere),astfel de practici au dus la mizeria ce se intampla in Romania preturi mai mari decat cele din U.E. si servicii de 10 ori mai proaste ,acelasi lucru se intampla si in pescuit ...scuze ca sunt nitel off-topic..
Acum on-topic ,niciunde in lumea asta nu exista sistem perfect iar noi vb acum despre ce ar trebui sa fie ,eu spun ca in primul rand ar trebui schimbata legea ,iar in ce priveste cuantumul valorii unui permis de pescuit fie el national sau zonal sa fie corelat cu puterea de cumparare a oamenilor ,toti vad cat este permisul in Italia sau in Germania ,,daca pretul permiselor in Romania ar fi corelat si la puterea de cumparare a practicantilor cat si la densitatea de fauna piscicola comparativa (Romania -Italia-Germania)in Romania cred ca ar trebui sa se ajunga sa dea statul bani pt a fi pescar cu permis ,deja in RO sunt aproximativ 1/4 pescari(aproximativ 275000) platitori de permis din cei ce sunt "pescari" ...o marire a taxelor nu ar face decat sa reduca drastic acest procentaj.....schimbarea legii: adoptarea de sanctiuni pentru pescarii ce nu respecta modul de pescuire, cantitatile de peste retinut introducerea unor limite minime si maxime in masurarea pestilor ce se retin cat si limitarea mai drastica a cantitatii maxime, interzicerea pescuitului comercial pe apele interioare si instaurarea unui examen specific de acordare a permisului corelat cu infiintarea unei politii a pescuitului cred ca ar aduce mult mai multe beneficii,atat noua ca pescari cat si administratorilor fondurilor piscicole naturale.....in Romania practicarea pescuitului sportiv pe incinte private este prohibitiva,cei ce au mai pescuit si pe afara pe incinte private stiu despre ce vorbesc ......

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Apr 2013, 10:52

Scrie răspuns