Ionut Petrea scrie:Nu iau partea nimanui, dar atata timp cat un permis de pescuit costa 30 de lei( 7 Euro) / an , putem spune ca ne prefacem ca platim, iar autoritatile se prefac ca au grija.
In alte tari, un permis costa muuult mai mult, acolo pescarii nu se prefac ca platesc, autoritatile sunt interesate sa aiba grija![]()
Abia am aflat, de pe alt forum, ca in Serbia, care nici macar nu e membra UE, un permis la Dunare costa 35 Euro/ an, si asta pe un singur "judet".Daca vrei sa te duci in alt "judet", alti 35 de Euro/an.
In Spania costa permisul in jur de 9 Euro/an in regiunea Burgos-Madrid si poti pescui pe o raza de cca 200 Km !!! (echivalent a cateva judete) Am fost 15 zile in concediu, si de doua ori am fost la pescuit. Nu a fost nimeni in control - oricum nu conta, eram in regula cu totul. Permisul de obtine in 30-60 minute, de la momentul cand intri la ghiseul , obtii documentele si apoi mergi la banca sa platesti si sa ridici permisul. Se elibereza pentru o perioada de 365 zile de la data platii !!!
Pescarii de acolo mi-au lasat o impresie placuta,sunt mult mai in regula dect la noi, se face curat pe marginea locului de pescuit. Nimeni cu pleaca acasa cu marlite sau peste mic, si nici cu saci de peste !
In Romania am asteptat permisul ANPA din martie 2012 pana la finalul lunii august 2012. Am plecat din Spania cu o impresie placuta , in cca 35 minute am avut permis. In martie 2013 am platit la finante taxa de 30 ron in contul indicat in lege, acum astept sa apara timbrul.
Propun sa luam acelasi model ca in Spania, atat la plata taxei cat si la valabilitatea permisului