Stane baiatule provoci ilaritate si am impresia ca faci si spume la gura. Unde vezi tu ca am catalogat toti pestii ca fiind liberi la pescuit.tavistan scrie:Ce vorbesti musiu? ai auzit pe undeva de prohibitie impusa doar speciilor cu importanta economica sau protejate? ai vazut tu ghiborti, zgalvoace, avati, cleni, porcusori prin magazine? deci daca n-au importanta economica sunt liberi la pescuit, fara restrictii? Sau esti si tu un gunoi de baboier care umbla cu halaul in traista, din ala care-is scoate caraselul din ancora si-l "elibereaza" inapoi in galeata, ca mai e bun si data viitoare!... si ii injura pe astia care mai dau drumul la cate un peste "Baga-mi-as p@@@a, daca tot nu-i trebe de p%%da ma-sii nu mi-l da mie? ca n-am bani de Kiti Kat!".lucky_51 scrie:... Si inca ceva, daca pestele nu e trecut in lista pentru prohibitie inseamna ori ca nu prezinta importanta economica si e liber la pescuit fara a se specifica cantitatea ori este oprit prin lege si este protejat. Cum indiferenta celor care se ocupa in a instiinta pescarii despre asemenea lucruri este cunoscuta pentru ei doar banii contand este normal sa se iste discutii.
E bine ca ti-ai dat arama pe fata! Spune-ne mai multe; ne e sete de detalii!
PERMISE 2013
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PERMISE 2013
Cartile pe care le citesc sant mai vechi si nefiind obisnuit sa citesc cronicile mondene se mai intampla sa scriu si asa.tavistan scrie:Scuza-ma ca ti-am pocit nick-ul dar si tu scrii "sant" in loc de "sunt"! suntem (aproape) chit!
Te autoflatezi; dar e de inteles; probabil ca ai destul de rar ocazia...lucky_51 scrie:... faci si spume la gura. ...
Iar intelegi selectiv - cred ca-i singurul tau talent; vorbeai de specii fara valoare economica - poate ne explici tu care sunt astea si care este statutul lor, conform intelegerii tale atat de orginale...lucky_51 scrie:.... Unde vezi tu ca am catalogat toti pestii ca fiind liberi la pescuit.
Dar vad ca ocolesti abil raspunsul la o intrebare pe care ti-am pus-o in mai multe feluri... stii tu care... Asa-i ca-i mare pacat sa eliberezi un peste daca tot l-ai intepat in buza? Asa-i ca tot ce prinzi merita toata consideratia ta si mancat pan'la ultima farama? Ca daca-i mic si cu oase iese o marinata de te lingi pe degete? Asa-i ca-i pacat la hal de sus sa eliberezi peste si sa cumperi de la Metro? Asa-i? Hai, spune-ne! dar numai daca nu ti-e rusine de raspuns!

...si asta era in prima paginaold_radu scrie:...inca un subiect de "lalaiala"....![]()
...bun venit , dar cam "prematur"
...si sunati din zurgalai , hei , hei !...

Sunt adeptul unui pescuit dinamic si deobicei plec cu doua bete la mine unul pentru fly si altul pentru spinning. Momeala mea e in general artificiala folosind muste mari 8-10 si rotative de la 1 la 3 tocmai pentru a evita prinderea exemplarelor mici. Fac exceptie si folosesc si muste mai mici atunci cand dau la oblete si rotative modificate cu ancore mici atunci cand pescuiesc pe paraie pentru a nu rani puietul de pastrav. Pescuiesc doar in zone de munte si arareori in zone colinare. Acum cred ca te-au mai lasat durerile de cap si te-am lamurit sper ca nu-mi place marinata si opresc doar pistruiatii mari care merg bine prajiti, ornati cu lamaie si stropiti cu vin.tavistan scrie:
Dar vad ca ocolesti abil raspunsul la o intrebare pe care ti-am pus-o in mai multe feluri... stii tu care... Asa-i ca-i mare pacat sa eliberezi un peste daca tot l-ai intepat in buza? Asa-i ca tot ce prinzi merita toata consideratia ta si mancat pan'la ultima farama? Ca daca-i mic si cu oase iese o marinata de te lingi pe degete? Asa-i ca-i pacat la hal de sus sa eliberezi peste si sa cumperi de la Metro? Asa-i? Hai, spune-ne! dar numai daca nu ti-e rusine de raspuns!

Ps. Obletele doar crocant cu bere de obicei la vizionarea unui meci.

De stationar poate ma voi apuca pe la 80 de ani daca-i apuc atunci cand sper sa vina pestii la mine si sa nu umblu eu dupa ei.

Merci de raspuns! Ai gusturi fine!lucky_51 scrie:... si opresc doar pistruiatii mari care merg bine prajiti, ornati cu lamaie si stropiti cu vin.![]()
Ps. Obletele doar crocant cu bere de obicei la vizionarea unui meci.![]()
De stationar poate ma voi apuca pe la 80 de ani daca-i apuc atunci cand sper sa vina pestii la mine si sa nu umblu eu dupa ei.

- semlecangheorghe
- veteran
Corect ...Acum cred ca te-au mai lasat durerile de cap si te-am lamurit sper ca nu-mi place marinata si opresc doar pistruiatii mari care merg bine prajiti, ornati cu lamaie si stropiti cu vin.

Mi se pare mai corect asa decit sa pozezi in c@R si sa bagi tot la straitza,sau varianta ailalta,aia de prind pesti cit degetul si ei is mari eliberatori...
Si io fac un salau cu maioneza si ciuperci de sta mitza-n coada....am incercat si cu salau de la Billa dar era sa fac soc la splina ,asa gust avea.....nici amurul nu are gust rau...

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Jiji, tu stii ce inseamna pistruiati mari la noi? Daca nu stii exact, atunci stai tu la salaii tai si pofta mare; ca nu te deranjeaza nimeni. In plus, la cat este de periclitat pastravul prin apele noastre un plus de respect pentru potentialii reproducatori nu ar strica... dar deh, pan'la urma sa eliberezi este nimic altceva decat un gest fatarnic si ingamfat, iar cei care cu sinceritate pastreaza pastravii "mari" (mari la noi inseamna 20cm+) nu fac decat - nu-i asa??? - sa-si respecte statutul pe care si l-au platit cu un permis de 2 lei...
Va doresc pofta mare!
Va doresc pofta mare!

- semlecangheorghe
- veteran
Daca-l eliberez pe cel mic trezesc suspiciuni, daca-l iau pe cel mare care la dimensiunea de 20-22 de cm a reprodus cel putin o data iar nu-i bine, daca nu ar fi permisul ala gratuit la care sa se adauge si o taxa cat mai mare in asa fel incat sa poti sa-ti construiesti un gard in jurul apei sa poti pescui numai tu ar fi bine. Te macina gandul ca datorita permisului gratuit tu nu poti sa-ti recuperezi banii dati pe permisul tau ca nu mai e peste in balta din cauza pensionarilor si nu mai ai ce vinde, te crezi nedreptatit de tot ce este gratuit si crezi ca doar tu ai avea drepturi si altii nu, cu alte cuvinte esti un egoist si nu meriti nici un pic de atentie.tavistan scrie:Jiji, tu stii ce inseamna pistruiati mari la noi? Daca nu stii exact, atunci stai tu la salaii tai si pofta mare; ca nu te deranjeaza nimeni. In plus, la cat este de periclitat pastravul prin apele noastre un plus de respect pentru potentialii reproducatori nu ar strica... dar deh, pan'la urma sa eliberezi este nimic altceva decat un gest fatarnic si ingamfat, iar cei care cu sinceritate pastreaza pastravii "mari" (mari la noi inseamna 20cm+) nu fac decat - nu-i asa??? - sa-si respecte statutul pe care si l-au platit cu un permis de 2 lei...
Va doresc pofta mare!
Ps . Pentru a prinde un pastrav mare intodeuna sant cheltuieli suplimentare cauzate de locul unde exista si de autorizatiile suplimetare pe care trebuie sa le platesti.