suntem ce mancam.....gaina de casa e la fel cu aia de avicola ?rcorbu scrie:intrebare de nestiutor ( pentru ca nu am avut ocazia sa incerc ): e chiar mult mai buna carnea de pastrav salbatic decat a celui de crescatorie ?
PERMISE 2013
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PERMISE 2013
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Nu neaparat !rcorbu scrie:intrebare de nestiutor ( pentru ca nu am avut ocazia sa incerc ): e chiar mult mai buna carnea de pastrav salbatic decat a celui de crescatorie ?
Depinde cu ce sunt hraniti aia de crescatorie !
Si mai depinde de la crescatorie la crescatorie !
De pilda pastravii crescuti in pastravaria plutitoare de pe Bradisor, crescuti in custi plutitoare in apa lacului, si hraniti cu mancare profi, sunt cam la fel de buni ca si pastravii indigeni ! Adica eu zic ca un consumator obisnuit de peste nu poate face diferenta !
Pe de alta parte, tot ca exemplu, pastravii din pastravaria Albota, de pe Arpasel, sunt de tot kktul ,... dar deh,... la Albota se urmareste sa mearga doar complexul turistic si restaurantul asezarii respective, nimic legat de ingrijire si hrana profesionala !
Ce inseamna hrana "profi" si mai ales ce inseamna hrana ... "neprofi", daca nu stii deja, iti garantez ca nici nu vrei sa afli !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
banuiesc ca sunt hraniti cu niste amestecuri concentrate ca pentru porci, pentru a atinge acele dimensiuni impresionante in cel mai scurt timp.
nu sunt pescar de pastrav dar am vazut cativa intr-un rau de munte si sunt asa de frumosi incat mi-ar fi mila sa-i retin,
asa ca voi ramane fidel pastravului din supermarket.
nu sunt pescar de pastrav dar am vazut cativa intr-un rau de munte si sunt asa de frumosi incat mi-ar fi mila sa-i retin,
Am sunat astazi la ANPA Muntenia si raspunsul a fost ca se vor aplica abtibilduri gen rovigneta, plata tot prin trezorerie ..informatii mai multe vor fi date dupa 7 ianuarie.
Oricum, cel mai bun pastrav este porcul. Parere strict personala.rcorbu scrie:banuiesc ca sunt hraniti cu niste amestecuri concentrate ca pentru porci, pentru a atinge acele dimensiuni impresionante in cel mai scurt timp.

- wildexplorer
- utilizator constant
Da'neaparat la artificiala prins!zavera scrie: Oricum, cel mai bun pastrav este porcul. Parere strict personala.

da nu din aia de 4 lei sau de 25 , ca iesi scump !wildexplorer scrie:Da'neaparat la artificiala prins!zavera scrie: Oricum, cel mai bun pastrav este porcul. Parere strict personala.
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
ai concluzionat si pentru noi, macar stim cu cine avem de-a facelucky_51 scrie:Daca-l eliberez pe cel mic trezesc suspiciuni, daca-l iau pe cel mare care la dimensiunea de 20-22 de cm a reprodus cel putin o data iar nu-i bine, daca nu ar fi permisul ala gratuit la care sa se adauge si o taxa cat mai mare in asa fel incat sa poti sa-ti construiesti un gard in jurul apei sa poti pescui numai tu ar fi bine.
Ps . Pentru a prinde un pastrav mare intodeuna sant cheltuieli suplimentare cauzate de locul unde exista si de autorizatiile suplimetare pe care trebuie sa le platesti.

ii pacat sa nu iti scoti parleala pe rotativele si mustele alea de pe urma unui amarat de pastrav

bineinteles nu te deranjeaza nici pensionarii care dau la rama langa tine

Ohoo, se pare ca publicul sau prietenii au raspuns. Nu am umblat niciodata dupa profit cum incearca unii sa o faca incercand sa anuleze acele permise gratuite bineanteles dupa ce au studiat piata si au ajuns la concluzia ca ar scoate bani frumosi la cati pensionari sant. Artificialele le fac singur asa ca nu platesc nimic pentru ele si devine o placere sa incerc ceeace am realizat ba mai mult placerea devine si mai mare atunci cand am si rezultate. De ce m-ar deranja atata timp cat pe cei in masura sa ia masuri nu-i deranjeaza si la urma urmei stiti cum se spune ,, fiecare pescar are pestele lui.'' Ce ma deranjeaza e faptul ca la altii nu ajunge si vor cat mai mult. In postarile mele mai vechi am fost impotriva C&R si voi fi in continuare pentruca nu cred ca atata timp cat legea ar fi respectata cu un bat sau patru un pescar amator ar putea face pagube. Ceea ce cred insa este ca unii au facut investitii si nu se justifica si acum incearca sa-si recupereze banii chiar si de la niste amarati de pensionari.pikeman scrie:ai concluzionat si pentru noi, macar stim cu cine avem de-a facelucky_51 scrie:Daca-l eliberez pe cel mic trezesc suspiciuni, daca-l iau pe cel mare care la dimensiunea de 20-22 de cm a reprodus cel putin o data iar nu-i bine, daca nu ar fi permisul ala gratuit la care sa se adauge si o taxa cat mai mare in asa fel incat sa poti sa-ti construiesti un gard in jurul apei sa poti pescui numai tu ar fi bine.
Ps . Pentru a prinde un pastrav mare intodeuna sant cheltuieli suplimentare cauzate de locul unde exista si de autorizatiile suplimetare pe care trebuie sa le platesti.![]()
![]()
![]()
![]()
ii pacat sa nu iti scoti parleala pe rotativele si mustele alea de pe urma unui amarat de pastrav![]()
bineinteles nu te deranjeaza nici pensionarii care dau la rama langa tine
C&R, ca o definitie castig fara reinvestire, mai bine zis investesti o data si astepti sa scoti profitul. Metoda folosita pe ape private si pe unele publice si se urmareste ori refacerea faunei sau doar profitul. Cum la noi doar banul conteaza profitul e pe primul loc. In loc sa populezi e mai simplu sa inchizi sau sa introduci C&R in primul caz fara profit in al doilea cu profit garantat. Unii vor spune ca au bagat bani si au investit, la privat poate dar pe ape publice nu cred si nici nu cred ca o vor face pentru ca sant convinsi ca pensionarii iau tot si nu dau nimic. Dragi pensionari anul viitor refuzati permisele gratuite ce vi se cuvin sau cel putin mai luati unul cu plata integrala ca un experiment sa vedem daca se va intampla ceva in cadrul asociatiilor care considera ca le produceti pagube.