Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

adiwolf scrie:........
dar atata timp cat nu sunt pe o lista anume, ele pot fi pescuite ca ape libere
Tavi scrie:Adi, apele care nu apar pe lista ANPA sunt (de ani de zile) pe o lista anume, lista RNP.
mai oameni buni,
poate am eu o judecata de om tampit, dar atat timp cat ele nu apar in nici o lista a nici unei institutii sau organizatii, de ce naiba sa nu pot pescui acolo??
Anpa nu are decat sa faca publice apele care sunt libere, care sunt date diverselor organizatii si care sunt interzise, la fel ar trebui sa procedeze si RNP-ul cu toate ca asta ar trebui sa fie grija celor de la ANPA.
inca odata repet, dupa judecata mea, daca apa respectiva nu apare pe nici o lista, atuncea consider de bun simt ca este libera si drept urmare se poate pescui legal in ea (ramane de vazut daca ai ce sa pescui

)
-
Tavi
- veteran

Adi, RNP a avut de cand stiu eu liste cu apele lor...pe acea lista vei regasi apele care lipsesc din lista pusa de ANPA pe site. Cand te duceai la RNP sa platesti tariful de pescuit iti dadeau si lista apelor.
Ca nu le pun pe site e altceva, sa speram ca le vor afisa si ei la un moment dat ca sa stie toata lumea care e treaba.
Listele exista, stai linistit. Si stai la fel de linistit, nu vor ramane prea multe ape "libere", daca vor ramane...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
adiwolf
- veteran

mah tavi, tu esti turc??
sau eu nu ma exprim corect??
eu vorbesc de apele care NU sunt pe nici o lista, iar tu imi vorbesti de apele care sunt pe nu stiu care liste.
sunt lucruri total diferite.
publicarea regimului unei ape din punct de vedere al pescuitului, revine in mare masura si este in obligatia celor de la ANPA, doar ei gestioneaza destinele pescuitului in Romania.
am observat ca pe judetul Sibiu chiar au facut specificatia care anume sunt cu regim de RNP, lucru care nu poate decat sa confirme logica mea. (sau poate ca nu??!!)
si apropo, sunt cat se poate de linistit fiindca orice s-ar intampla voi pescui pe Oltul meu drag atata timp cat va curge si cat voi putea sa merg la pescuit (sper eu cat mai mult timp)

-
ranga
- veteran

adiwolf scrie:
si apropo, sunt cat se poate de linistit fiindca orice s-ar intampla voi pescui pe Oltul meu drag atata timp cat va curge si cat voi putea sa merg la pescuit (sper eu cat mai mult timp)

Asa sa-ti ajute d-zeu!

-
Tavi
- veteran

Adi probabil nu am inteles eu bine...
Da, e corect, daca nu apar pe nicio lista si nu au fost concesionate, privatizate, vandute, etc teoretic ar trebui sa fie la liber, adica doar cu permis ANPA.
Dar ma indoiesc ca vor fi asemenea ape... si daca vor fi probabil vor fi total neinteresante.
Vom vedea
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
lukul
- utilizator constant

dupa parerea mea e cea mai mare prostie sa concesioneze apele publice numai unei singure asociatii intr-o anumita zona,de ce sa nu lase mai multe asociatii pe o anumita zona care sa se duela in actiuni antibraconaj si ar fi o concurenta reala,cel ce face ceva pt pescari sa vizeze mai multe permise ,dar asa .....
-
pikeman
- veteran

-
-
boistean
- veteran

-
lukul scrie:de ce sa nu lase mai multe asociatii pe o anumita zona care sa se duela in actiuni antibraconaj si ar fi o concurenta reala
asa de tare se mai dueleaza in acte antibraconaj...
singurul duel si singura concurenta care se vede in momentul de fata e incasarea&cheltuirea cotizatiilor. in rest, praf si pulbere.
pentru ca asociatiile care au aparut ca o alternativa la AJVPS-uri si pe care le-am vazut/socotit ca pe Mesia pescuitului sportiv, si-au dat imediat arama pe fata si s-au dovedit a fi, in proportie covarsitoare, un mare fas.
sau daca vreti, tot un AJVPS, dar sub alta titulatura

-
ANDREI RIGA
- veteran

-
Certati-va voi , ca sa vezi ce venim peste voi , d-aci din Bucale, si la lup si la omu'marlelor ! Si va lasam pe voi pe Argesul nostru "drag"

-
lukul
- utilizator constant

boistean scrie:lukul scrie:de ce sa nu lase mai multe asociatii pe o anumita zona care sa se duela in actiuni antibraconaj si ar fi o concurenta reala
asa de tare se mai dueleaza in acte antibraconaj...
singurul duel si singura concurenta care se vede in momentul de fata e incasarea&cheltuirea cotizatiilor. in rest, praf si pulbere.
pentru ca asociatiile care au aparut ca o alternativa la AJVPS-uri si pe care le-am vazut/socotit ca pe Mesia pescuitului sportiv, si-au dat imediat arama pe fata si s-au dovedit a fi, in proportie covarsitoare, un mare fas.
sau daca vreti, tot un AJVPS, dar sub alta titulatura

nu toate sunt la fel ,de exemplu la pascani si bc sunt doua asociatii care fac actiuni antibraconaj
http://prietenipescaripascani.ro/forum/ ... g34337#new