PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Feb 2011, 09:48

:lol:
Da, da !
si Jeffrey Franks de la FMI ... vrea sa fie membru Musca XIII,... mi-o zis mie !
io zic sa-l primim, sa putem controla tot ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Feb 2011, 10:08

miky scrie::lol:
Da, da !
si Jeffrey Franks de la FMI ... vrea sa fie membru Musca XIII,... mi-o zis mie !
io zic sa-l primim, sa putem controla tot ! :lol:
...pe asta il intereseaza mierea...de albine , nu se baga el la muste
:oops:

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 12 Feb 2011, 21:17

Din pacate, la fel ca si cei din politica romaneasca, nimeni nu isi asuma raspunderea pentru ceea ce intreprinde. Eu nu am spus ca acest ordin de pescuit este 100% acea petitie, ................. dar 75% este. Daca va este rusine sa recunoasteti ce a iesit ..................... asta e. Eu nu am spus niciodata ca vreau sa pescuiesc cu 30 de lei pe an, doar ca vreau sa cunosc conditiile de pescuit pe orice apa, inclusiv pe cele de munte inainte de a-mi cumpara un permis de pescuit sau de a adera la o asociatie.
Deci domnule "Miky", nu am nimic cu nimeni, dar asta nu inseamna ca sunt orb sau nu am dreptul la o opinie.
Deocamdata pe apele de munte este ceata totala (mai putin in Sibiu unde s-a publicat lista, probabil din greseala). ANPA nu isi permite nici macar sa treaca in lista apelor publice apele de munte, cum sa oblige RNP sa publice preturile practicarii pescuitului pe acele ape inainte de a face acel minim permis? Asa este normal!
Eu cred ca oricine vrea sa stie pretul la ceea ce vrea sa cumpere inainte de a face trenzactia, asta daca toti suntem cumparatori.
Restul este praf in ochi!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Feb 2011, 00:09

Domnule Dan70,
spui ca nu esti orb ! Ok, daca zici dumneata, te cred, desi,..ar fi fost o scuza mult mai buna ! :lol:
(Nici clarvazator nu l-as numi pe unul care vede vreo asemanare intre petitie si ordin, sorry ! :lol:)
In cazul asta insa, dumneata ai o lipsa majora a puterii de intelegere a lucrurilor din jurul tau, si a mecanismelor democratiei care... te copleseste ! :lol:
Faci caz de dreptul tau la opinie, dar cand altii uzeaza de dreptul lor la opinie, aduci insinuari, cu interese ascunse, SRLuri, pusul stapanirii pe bunul statului, etc... (vezi-ti postarile din urma, nu ma pune sa-ti citez eu prostiile), si ai vrea sa le fie rusine .. rusine pentru ce ?
Noi am facut uz de dreptul nostru la opinie, am spus inainte, public, ce vrem, ce credem, am adunat semnaturi, atatea cate au fost, apoi ne-am adresat unei institutii publice, in numele celor care au semnat... pe caile legale, transparent ! Aveai voie sa fii sau nu de acord cu opinia noastra ! Aveai voie sa te adresezi aceleiasi institutii publice si sa le spui parerea ta, poate era mai buna, sau macar sa le spui ca nu esti de acord cu parerea noastra si sa nu tina cont de ea !
Aveai aceleasi drepturi ca si noi sa te exprimi, sa-ti sustii parerea, sa te adresezi ANPA, RNP, MADR, si cui mai vrei tu ! de ce n-ai facut uz de ele, si te-ai resemnat la carcotit pe forumuri inutil ? te-am oprit noi, sa ai o parere, sa vii cu o propunere mai buna ca a noastra, sau..oricum, opinie sa fie, pe care sa le adresezi institutiilor statului ?
As putea zice si eu, si cred ca mai multa dreptate as avea, ca acest OM, in forma asta, vi se datoreaza in mai mare masura, tie si celor ca tine, viteji si plini de principii de dupa tastatura, dar tacuti ca mamaliga cand vine vorba sa va sustineti opinia si nemultumirile in fata institutiilor publice, adica acolo unde ar trebui sa conteze ! de ce n-ai facut-o ? nu trebuia sa sustii opinia sau propunerea noastra, era suficient daca le adresai opinia ta proprie, in lipsa ei, le-ai dat girul sa faca ce vor, ca mamaliga nu explodeaza, nu-i asa ? ! asa ca nu mai vorbi de dreptul tau la opinie ca il ai si nu stii ce sa faci cu el !
Referitor la conditiile pe care le pui privind intrarea ta intr-o asociatie si daca-ti vei lua permis sau nu, nu-mi veni cu texte de astea ! Cu scuzele de rigoare, dar :
1- Mi-e indiferent daca dumneata intri sau nu intr-o asociatie, e problema ta personala !
2- Nu ma intereseaza decizia dumitale de a-ti lua permis sau nu. E tot o problema pe care ti-o vei asuma singur, ca bun cetatean cum te pretinzi, daca vei pescui legal sau nu !
In privinta listei apelor pusa de ANPA gresesti din nou:
ANPA era obligata sa posteze o lista care sa cuprinda strict apele cu zonele de pescuit pe care se pot elibera autorizatii, nu si apele care deja sunt ale altora, pentru ca acele ape nu se supun conditiilor de autorizare din OM ! pentru o lista completa te poti adresa cu cerere la fiecare, dupa caz, tuturor celor care detin ape in administrare, adica in total la ANPA, RNP si ARBDD
Lista apelor ANPA pe judetul Sibiu era actualizata cu apele RNP (desi de atunci s-a mai schimbat de doua ori), exact pentru ca noi observand ca este gresita si neclara, si pentru ca ne intereseaza :lol: situatia corecta pentru zona noastra, am solicitat expres (oficial) inspectorului ANPA pe Sibiu sa fie clarificata !
Aveati si voi posibilitatea sa cereti actualizarea pentru zonele voastre inspectorului ANPA de care apartineti,... ati facut-o, ati intrebat macar ? sau e mai simplu sa fiti doar suspiciosi ?
In privinta preturilor RNP, nu cred ca ANPA poate interveni in vreun fel, nici ca data de afisare, nici ca nivel, intrucat RNP este administrator (delegat) avand dreptul la regulament propriu, ba poate chiar si la permis propriu, daca considera necesar (Art. 1 alineatele 1,2,3 si art. 2 alin. 1 din OM nr 15 /28.01.2011) !
dar nu-ti face probleme ! sunt sigur ca le vei afla in timp util, sezonul la munte incepe abia la 1 mai ! :mrgreen:
si ca sa-ti alimentez banuielile si neincrederea, te asigur ca noi, aceiasi autori ai Petitiei catre ANPA, vom incerca sa influentam (noi speram ca in bine) pe cat putem regulamentul ala al RNP in interesul nostru :mrgreen: , si sa-l tinem sub control, ...dar tot pe cai legale si oficiale exprimandu-ne opinia si propunerile ! presupunand ca oricum nu vor fi pe placul tau, consider ca e fairplay sa stii din timp acest lucru, astfel ai ocazia si timpul necesar sa-ti faci cunoscute opinia si nemultumirile, pe caile legale, acolo unde ar trebui sa conteze ! Cine stie, poate dumneata o sa influentezi lucrurile in bine, si o sa ne dispara praful din ochi ! :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Feb 2011, 07:50

Tavi scrie:Hai ma nu te mai justifica...
Stie toata lumea ca avem "interese" si ca de fapt musca XIII conduce din umbra ANPA, Romsilva. Base si Boc sunt slugile noastre.
Si nici aia de la UE nu fac un pas fara sa se sfatuiasca cu noi.
Deci da, e adevarat, un club din Sibiu a facut ordinul asta.
Hai ca azi sunt intr-o pasa buna, ziceti repede ce vreti sa scrie in ordinul de prohibiie sa le dictez astora.
:lol: :lol: Sa fie o prohibitie reala ,pe specii, ca si in Ungaria...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Feb 2011, 09:46

semlecangheorghe scrie:
Tavi scrie:Hai ma nu te mai justifica...
Stie toata lumea ca avem "interese" si ca de fapt musca XIII conduce din umbra ANPA, Romsilva. Base si Boc sunt slugile noastre.
Si nici aia de la UE nu fac un pas fara sa se sfatuiasca cu noi.
Deci da, e adevarat, un club din Sibiu a facut ordinul asta.
Hai ca azi sunt intr-o pasa buna, ziceti repede ce vreti sa scrie in ordinul de prohibiie sa le dictez astora.
:lol: :lol: Sa fie o prohibitie reala ,pe specii, ca si in Ungaria...
Ar fi foarte bine, dar din pacate la NOI nu se poate, pana legile sunt cum sunt si nu respecta nimeni..... iar controale aproape deloc sau doar de ochiul lumii....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Feb 2011, 10:10

miky scrie: -In privinta listei apelor pusa de ANPA gresesti din nou:
ANPA era obligata sa posteze o lista care sa cuprinda strict apele cu zonele de pescuit pe care se pot elibera autorizatii, nu si apele care deja sunt ale altora, pentru ca acele ape nu se supun conditiilor de autorizare din OM ! pentru o lista completa te poti adresa cu cerere la fiecare, dupa caz, tuturor celor care detin ape in administrare, adica in total la ANPA, RNP si ARBDD
Lista apelor ANPA pe judetul Sibiu era actualizata cu apele RNP (desi de atunci s-a mai schimbat de doua ori), exact pentru ca noi observand ca este gresita si neclara, si pentru ca ne intereseaza :lol: situatia corecta pentru zona noastra, am solicitat expres (oficial) inspectorului ANPA pe Sibiu sa fie clarificata !

-In privinta preturilor RNP, nu cred ca ANPA poate interveni in vreun fel, nici ca data de afisare, nici ca nivel, intrucat RNP este administrator (delegat) avand dreptul la regulament propriu, ba poate chiar si la permis propriu, daca considera necesar (Art. 1 alineatele 1,2,3 si art. 2 alin. 1 din OM nr 15 /28.01.2011) ! :D
domnule Dan70,
nu aveam nici o obligatie sa-ti dau explicatiile de mai sus, dar am facut-o, din altruism, ca sa te ajut sa intelegi fenomenul :lol:
in mod normal, nefiind orb, asa cum precizezi, era suficient sa citesti atent documentele oficiale pentru a intelege aceste lucruri, in felul asta mai eliminai din necunoscutele care-ti framanta opiniile ! ma refer la elementele de procedura, nu la sensurile ascunse pe care vrei tu sa le vezi !
pe viitor, cand mai simti nevoia sa mai gasesti alti vinovati pentru situatia din jur, in care te complaci de fapt, aminteste-ti ca ai partea ta de vina, poate cea mai mare, prin pasivitatea si lipsa ta de atitudine si opinie exprimata, in fata institutiilor care iti traseaza regulile in viata ! Tacerea si neexprimarea opiniei in locurile in care conteaza, inseamna aprobare !
Pe forumuri,... nu prea conteaza ! degeaba esti razboinic si patrunzator de sensuri si interese ascunse, pe aici !
indraznesc sa-ti sugerez ca nici haiducia nu e o solutie, pentru ca nu rezolva problema de ansamblu, creeaza haos, si nu in ultimul rand, implica asumarea unor riscuri personale, inutile as zice ! Tu decizi ! Evident, ai dreptul sa nu fii de acord cu zic eu !
daca mai ai nelamuriri, in masura in care timpul imi permite, stiind de acuma ca nu esti orb, voi fi bucuros sa incerc sa te ajut... sa-ti mai deschizi ochii ! 8)

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 13 Feb 2011, 10:23

Ma bag si eu ca musca-n ...lapte, si vreau sa va intreb daca am inteles bine.Ca sa pot pescui pe Dunare, am nevoie numai de cartonul ANPA, pentru care platesc la Trezorerie in Bucuresti,iar apoi merg sa`l ridic de la Giurgiu? :shock:
Iar, ca sa pescuiesc pe ...sa zicem, Siret,jud Vrancea,trebuie sa`mi fac carnet de membru la AGVPS Vrancea? :evil:
Si daca vreau sa mai pescuiesc si pe ....de exemplu Arges?Sau tot pe Siret,dar in judetul Bacau,sau...Galati?!? :oops:
Partea cu Delta Dunarii am inteles`o...o zi se pierde prin Tulcea, pe la ARBDD.... :?
Intotdeauna C&R

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Feb 2011, 10:49

badboy.onesti scrie:Ma bag si eu ca musca-n ...lapte, si vreau sa va intreb daca am inteles bine.Ca sa pot pescui pe Dunare, am nevoie numai de cartonul ANPA, pentru care platesc la Trezorerie in Bucuresti,iar apoi merg sa`l ridic de la Giurgiu? :shock:
Iar, ca sa pescuiesc pe ...sa zicem, Siret,jud Vrancea,trebuie sa`mi fac carnet de membru la AGVPS Vrancea? :evil:
Si daca vreau sa mai pescuiesc si pe ....de exemplu Arges?Sau tot pe Siret,dar in judetul Bacau,sau...Galati?!? :oops:
Partea cu Delta Dunarii am inteles`o...o zi se pierde prin Tulcea, pe la ARBDD.... :?
1. pe Dunare permisul ANPA e suficient, cum ai spus.
2. pe Siret in jud. Vrancea, mergi cu acelasi permis ANPA, nu esti obligat sa devii membru al asociatiei care este autorizata - care nu-i musai sa fie AJVPS Vrancea - dar vei plati o taxa suplimentara (saptamanala/lunara/anuala) stabilita de asociatia respectiva.
idem Bacau, Galati etc.

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 13 Feb 2011, 10:57

boistean scrie:1. pe Dunare permisul ANPA e suficient, cum ai spus.
2. pe Siret in jud. Vrancea, mergi cu acelasi permis ANPA, nu esti obligat sa devii membru al asociatiei care este autorizata - care nu-i musai sa fie AJVPS Vrancea - dar vei plati o taxa suplimentara (saptamanala/lunara/anuala) stabilita de asociatia respectiva.
idem Bacau, Galati etc.
Pai tocmai, daca nu vreau sa platesc acea taxa?Trebuie sa ma inscriu in 3 asociatii,una in Vrancea,una in Bacau si una in Galati? :shock:
Daca e asa....unde se plateste taxa saptamanala,lunara...etc? :lol:
Intotdeauna C&R

Scrie răspuns