PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Feb 2011, 11:09

badboy.onesti scrie:
boistean scrie:1. pe Dunare permisul ANPA e suficient, cum ai spus.
2. pe Siret in jud. Vrancea, mergi cu acelasi permis ANPA, nu esti obligat sa devii membru al asociatiei care este autorizata - care nu-i musai sa fie AJVPS Vrancea - dar vei plati o taxa suplimentara (saptamanala/lunara/anuala) stabilita de asociatia respectiva.
idem Bacau, Galati etc.
Pai tocmai, daca nu vreau sa platesc acea taxa?Trebuie sa ma inscriu in 3 asociatii,una in Vrancea,una in Bacau si una in Galati? :shock:
Daca e asa....unde se plateste taxa saptamanala,lunara...etc? :lol:
daca ai bafta sa existe reciprocitate intre acele asociatii, te inscrii doar in una si pescuiesti peste tot :wink:
in privinta platii suplimentare, banuiesc ca se va face la sediul asociatiei respective, pentru ca nu vad cine ar sta pe malul apei (zeci sau sute de km) cu chitantierul in mana...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 11:31

imi da si mie cineva un link unde pot vedea apele catre ce si cum sunt arondate? ca am cetit mai demult dar vad ca se pomeneste ca s-ar fi facut update :D

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Feb 2011, 11:34

pikeman scrie:imi da si mie cineva un link unde pot vedea apele catre ce si cum sunt arondate? ca am cetit mai demult dar vad ca se pomeneste ca s-ar fi facut update :D
pe site-ul ANPA gasesti apele ce vor fi date spre autorizare asociatiilor, pe judete.
in momentul de fata asociatiile au depus/depun dosarele, apoi se va hotari cine si cum :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Feb 2011, 11:44

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Feb 2011, 11:46

dan70 scrie:Din pacate, la fel ca si cei din politica romaneasca, nimeni nu isi asuma raspunderea pentru ceea ce intreprinde. Eu nu am spus ca acest ordin de pescuit este 100% acea petitie, ................. dar 75% este. Daca va este rusine sa recunoasteti ce a iesit ..................... asta e.

Petitia a avut 4 propuneri:
1. Redobandirea dreptului ed paza si control pentru toate organele in drept, jandarmerie, politie, politie de frontiera, garda de mediu, precum si a tuturor celor implicati in administrarea habitatelor piscicole naturale: pesonal silvic, pesonal al autoritatilor publice locale, etc. si chiar atribuirea dreptului de control pentru membrii asociatiilor care se implica in administrarea si ingrijirea acestor habitate, singure sau in parteneriat cu institutii publice.
2. Eliminarea din textul legii a prevederii de eliberare a permiselor ANPA numai prin asociatiile de pescari..
3. Modificarea perioadei de prohibitie la specia pastrav indigen, introducerea dimensiunilor maxime la care vor putea fi retinuti pestii si reducerea cantitatilor maxime
4. Delegarea administrarii resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale catre autoritati publice administrative locale si/sau teritoriale, regii autonome, si alte institutii publice motivate si capabile de administrare, sau parteneriate ale acestora, intre ele, sau impreuna cu asociatiile de pescari sportivi.

75% zici? Asta inseamna ca fix 3 propuneri din 4 se regasesc in ordinul de pescuit.
Te rog sa-mi spui care sunt alea.
Multumesc
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 12:00

merci adi, vad ca apele din BV-SB sunt la locul lor, asa cum le stiam :lol: :lol: :lol: momentan ale nimanui :twisted:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Feb 2011, 15:10

bree, vezi ca gresesti, ai uitat ca Oltul este al meu :twisted: ???

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 13 Feb 2011, 17:16

La filiala ANPA din Timisoara pina vineri au depus documentatia numai 5 Asociatii .
Luni in ultima zii va fi haus acolo . Pina la ora 11 cind se termina depunerea actelor este imposibil sa poata depune toate Asociatiile din Transilvania documentele .
AGVPS-TIMIS a depus 78 de cereri pentru toate apele din Timis .
Daca marti nu se suspenda OM in instanta sunt convins ca aproximativ 90%
din ape vor reveni AGVPS-ului .
Noi in Hunedoara ne-am unit toate Asociatiile (suntem singura Asociatie de Asociatii ) din tara care are sanse reale sa infringa AGVPS-ul .
Daca va ramine OM in forma actuala dorim sa facem protocoale de reciprocitate cu cit mai multe Asociatii pentru a putea pescui pescarii pe cit mai multe ape.

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 13 Feb 2011, 17:37

AJVPS-urile au depus cereri pentru toate apele in toata tara.....
La cate manarii s-au facut(inca din faza de proiect a ordinului) si se vor face pt a lua AJVPS-UL apele, proportia de ape luate de AJVPS cred ca va depasi 99% :fluch

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 13 Feb 2011, 17:41

APSHD scrie: Daca va ramine OM in forma actuala dorim sa facem protocoale de reciprocitate cu cit mai multe Asociatii pentru a putea pescui pescarii pe cit mai multe ape.
Iata adevarul spus din gura asociatiilor, in lipsa pestilor se vor pescui pescarii. :D :D

Scrie răspuns