Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Zamfi
- veteran

ANDREI RIGA scrie:nasolu scrie:
Nu vom mai vedea braconieri,apele publice vor fi pazite cu strasnicie de organele statului si vor fi aplicate amenzi usturatoare pentru ca e nevoie de bani la buget!Na

L. da-te mai la perete, sa nu cazi din pat!

Fain ...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
apsalba
- veteran

-
T.Adrian
- veteran

-
ART2 - Aliniat 3 -> Permisele de pescuit recreativ/sportiv au valabilitate anuală sau temporară
(săptămânală sau lunară).
ART3 - Aliniat 2 -> Asociaţiile de pescari sportivi au obligația de a distribui permisele de pescuit
la valoarea lor nominală.
Astea ar fi cele pe care le vede toata lumea. In afara de astea, chestiile prin care asociatiile obtin punctaj de incadrare mi se par foarte destepte. Daca ar fi macar 1 controlor la 3 Km de apaar fi extraordinar.
Totusi,la cum e Romania, astea cred ca inca sunt supuse modificarilor; urmeaza sa vedem.
PS: Fara legatura cu subiectul, nu se va modifica codul muncii.E ilegal conform normelor europene sa fie implementat lucrul timp de 12 ore pe zi. Poate se va schimba una-alta, dar in mare va ramane cam la fel

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
APSHD
- veteran

Am inteles ca prezentul O.M. este deja contestat la Ministerul Agriculturii .
-
Fario_nebunu
- veteran

O sa radeti de ce va povestesc acum dar nu e gluma! Abia am revenit din Africa de Sud unde am stat 3 saptamani cu serviciul. Am pescuit si la Saldanha in gollf in Atlantic. Nu am prins cine stie ce: o dorada de vreo 30 de cm (cred ca asta era, ei ziceau sea bream, eu doar in Carrefour am vazut pestele asta si semana...a tras la rama de mare pe ac 8 si fir 0,25), un chefal de atlantic de 25 de cm si o droaie de pesti verzui sau galbui asemanatori cu "cainele de mare" de la noi, ala de ne omoara cand dam la guvide cu scoica. Doar ca la astia cainele/papagalul de mare are chiar si 30-40 de cm. Ce vroiam sa zic. Nu am avut permis national de al lor ca nu stiam cine si unde il emite si cica era ptr un an iar eu am stat acolo o saptamana dupa aia am ajuns in alte zone fara ocean. Intr-o zi cum pescuiam eu a venit un nene, alb cu un fel de uniforma care a zis ca e paznic de pescuit si vanatoare. I am zis ca sunt roman si nu am permis dar ca sunt invitat de guvernul lor, ceea ce era oarecum adevarat. A tot zis ca ar fi bine sa iau un permis ca nu e scump...in fine, m-a intrebat daca in Romania am vreun permis sau nu. Il aveam ca il tin mereu in porftoel. I l-am aratat, a zambit cand i am spus ca m a costat fix 10 dolari (la ei parca peste 300 dolari adica 1900 ranzi daca nu am inteles gresit), si a zis ca e OK, daca am un permis nu sunt braconier dar m-a rugat sa nu prind in ruptul capului "cryfish" ca cica iau o amenda de nu am bani cu toata familia mea sa platesc...zic, ce naiba e si cryfish asta? M a lamurit un pescar tot alb din zona: asa numesc ei homarul acolo, nu zic "lobster"! Ptr cryfish tre permis special si sezonul se deschidea pe 16 noiembrie nu pe 7-15 cat am stat eu acolo. Oamenii chiar respectau legea, nimeni cu cauta sa prinda homarii desi cica vin si la mal in apa de un metru! Dar unde vroiam sa ajung: in Romania nu m a controlat nimeni de permis ANPA in 3 ani, in Africa de sud am fost controlat si desi nu era OK pana la urma omul aclea a apreciat ca am un permis si l-a considerat echivalent, un fel de reciprocitate....deci la ceva tot mi-a folosi. Ar fi fost prea de tot sa ma fugareasca ala pe stanci, mai ales ca avea cred si arma! Sau sa imi confiste lanseta telescopica chinezeasca de 30 lei si mulineta Arges de vreo 2o de lei made in Romania model 1982! Pe care apropo, am lasat-o la marginea plajei in ultima zi ca doar nu era sa o mai car dupa mine in avion!

-
dan70
- utilizator constant

"(2) Permisele de pescuit recreativ/sportiv pot fi emise pe suport de carton sau pe suport electronic (carduri)."
"precum ÅŸi a
forurile lor de reprezentare la nivel naţional"
La prima vedere am crezut ca e o gluma, nu ca ar fi ceva rau, din contra. Sper sa si apara ceva clar in cursul anului viitor (macar in Aprilie)!
-
old_radu
- veteran

...cine "puii mei " a stabilit zonele de pescuit recreativ sportiv
...Maramures , parca s-ar afla in Sahara ...

-
Tavi
- veteran

agvps
proiectul de ordin este cadou pentru pentru ei
daca se aproba asa, la anul vom fi cu totii membri agvps daca vrem permis
trebuie sa remarc totusi ca in acelasi timp li se administreaza un binemeritat spitz in oo celorlalte asociatii vanzatoare de permise
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
adyopo
- utilizator constant

-
La dracu, la apele judetului Olt vad si Iminogu. Pai asta trece pe la mine prin spatele casei de la tara, iti ajunge pana la genunchi in zilele bune, populatie piscicola ... mreana vanata si clean (plus inca vreo cativa chitici), si mai vad cateva albii care au apa in ele doar la ploi abundente. Alo, se aude si la minister? God damn people, apele judetului Olt ... Oltul si lacurile de acumulare, si poate balastierele. Dar atat.
Hug me, I'm mentally unstable!

-
adiwolf
- veteran

la criteriile de evaluare, punctele 4'5'7 sunt aiurea si discrimantorii.
se simte mana ajvps si "federatia lui peste".
oricum Tabara este recunoscut ca un fan ajvps, insa pana la final mai este drum lung si pana sa intre in vigoare acest ordin (sau altul) se mai schimba 3 ministri pe la agricultura.
nu vad nicaieri amintit faptul ca se pescuieste in continuare in mod industrial pe apele interioare
@ Tavi
de unde ai dedus acel spitz in oo asociatilor vanzatoare de permise??
parerea mea este ca din contra, sunt avantajate, au un punctaj mai bun fata de una ca a voastra care a facut populari, s-a zbatut sa faca ceva pt natura, dar nu a vandut permise