PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
flydb,
Eu nu-mi permit aprecieri la adresa ta, intucat nu te cunosc si cred ca si reciproca este adevarata.
Se pare ca nu ai inteles ca documentul care iti da dreptul de practicare a pescuitului sportiv este permisul de pescuit, nu autorizatia asociatiei. Nu cred ca ai nici proprietatea termenilor, intrucat autorizatia se refera la zona de pescuit, nu la resursa acvatica vie. Transmiterea administraii resursei acvatice vii catre asociatii este ilegala, intrucat incalca art. 4 alin 4 din OUG 23/2008 (se poate delega doar prin protocol catre alte institutii publice ale statului). Dovada ca te contrazici singur in randul urmator unde recunosti singur ca legiuitorul se refera la zona de pescuit. Vezi si definitia zonei de pescuit de la art. 2 pct. 44 dinOUG 23/2008 cu modificarile ulterioare. Ce nu spune legea este cine elibereaza autorizatia respectiva.
Persevereaza, pana la urma o sa poti intelege legea in litera si spiritul ei.
Facem si un exercitiu; Cum intelegi prevederea Art. 64 lit. a) din OUG 23/2008, care prevede ca infractiune lipsa autorizatiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv?
Eu nu-mi permit aprecieri la adresa ta, intucat nu te cunosc si cred ca si reciproca este adevarata.
Se pare ca nu ai inteles ca documentul care iti da dreptul de practicare a pescuitului sportiv este permisul de pescuit, nu autorizatia asociatiei. Nu cred ca ai nici proprietatea termenilor, intrucat autorizatia se refera la zona de pescuit, nu la resursa acvatica vie. Transmiterea administraii resursei acvatice vii catre asociatii este ilegala, intrucat incalca art. 4 alin 4 din OUG 23/2008 (se poate delega doar prin protocol catre alte institutii publice ale statului). Dovada ca te contrazici singur in randul urmator unde recunosti singur ca legiuitorul se refera la zona de pescuit. Vezi si definitia zonei de pescuit de la art. 2 pct. 44 dinOUG 23/2008 cu modificarile ulterioare. Ce nu spune legea este cine elibereaza autorizatia respectiva.
Persevereaza, pana la urma o sa poti intelege legea in litera si spiritul ei.
Facem si un exercitiu; Cum intelegi prevederea Art. 64 lit. a) din OUG 23/2008, care prevede ca infractiune lipsa autorizatiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv?
nea Fane, tu perseverzi intr-o singura directie: sa pastoresti o entitate, nu conteaza cum se numeste FNPSR sau FRPS, nu conteaza ce pretinde ca vrea sa faca, esential e sa elibereze permise...
pentru ca "aici sunt banii dumneavoastra"
acum ai brusc o problema cu chioscurile de vandut permise dupa ce ai intitat aceasta afacere si ai "facut vanzare conditionata"- asta e termenul! permise contra cotizatii, donatii, etc
si ai incercat din greu sa scoti AGVPS -ul de pe piata permiselor ca sa ramai singur...
ti-ai dat seama ca sunt cateva asociatii, non agvps si non FNPSR, adica de-alea pe bune, de pescatri care ti-ar putea strica socotelile, agvps-ul prinde aripi din nou...nasol
asa ca incerci sa ne convingi ca doar asociatiile/cluburile cu CIS sunt cele care au voie sa elibereze permisele
pentru ca vezi Doamne, suntem cu totii pescari sportivi, si ca atare asociatiile trebuie sa fie autorizate de ANS
si intamplator tocmai acum incerci sa aduni cluburile sportive sub aripa ta
e cusuta cu ata alba si se vede din avion ce doresti!
competitiile nu prea aduc bani, dimpotriva, te-ai convins de asta pe pielea ta. Si atunci oare de ce te agiti tu sa organizezi pescuitul competitional?
Concurent nu esti, unii zic ca nici macar pescar.
in schimb eliberare de permise poate aduce bani frumosi...
Si stii bine asta, te-ai ocupat cativa ani buni de acest "sport". E singurul lucru pe care chiar l-ai facut, in rest ... promisiuni
pentru ca "aici sunt banii dumneavoastra"
acum ai brusc o problema cu chioscurile de vandut permise dupa ce ai intitat aceasta afacere si ai "facut vanzare conditionata"- asta e termenul! permise contra cotizatii, donatii, etc
si ai incercat din greu sa scoti AGVPS -ul de pe piata permiselor ca sa ramai singur...
ti-ai dat seama ca sunt cateva asociatii, non agvps si non FNPSR, adica de-alea pe bune, de pescatri care ti-ar putea strica socotelile, agvps-ul prinde aripi din nou...nasol
asa ca incerci sa ne convingi ca doar asociatiile/cluburile cu CIS sunt cele care au voie sa elibereze permisele
pentru ca vezi Doamne, suntem cu totii pescari sportivi, si ca atare asociatiile trebuie sa fie autorizate de ANS
si intamplator tocmai acum incerci sa aduni cluburile sportive sub aripa ta
e cusuta cu ata alba si se vede din avion ce doresti!
competitiile nu prea aduc bani, dimpotriva, te-ai convins de asta pe pielea ta. Si atunci oare de ce te agiti tu sa organizezi pescuitul competitional?
Concurent nu esti, unii zic ca nici macar pescar.
in schimb eliberare de permise poate aduce bani frumosi...
Si stii bine asta, te-ai ocupat cativa ani buni de acest "sport". E singurul lucru pe care chiar l-ai facut, in rest ... promisiuni
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Scuzati ca ma bag si eu. Se stie atunci ceva la sigur, referitor la permisele 2011? Exista o data cand incep sa elibereze, sau se iarasi ne trezim prin aprilie? N-am avut rabdarea sa citesc tot ce-ati scris in acest topic, asa ca va intreb poate ceva ce ati dezbatut deja aici...se site ceva CLAR, sau cei responsabili inca se freaca la c....oua si la banana? 

Tavi,
Din pozitia mea este firesc sa apar interesele celor pe care ii reprezint. Cred ca nu ai dubii in acest sens.
Ce nu vrei tu sa raspunzi este : Cum interpretezi art. 64 lit. a din OUG 23/2008? Club musca XXL sau cum ii zice are autorizatia mentionata la articolul amintit? Da sau nu? Restul sunt vorbe.
Din pozitia mea este firesc sa apar interesele celor pe care ii reprezint. Cred ca nu ai dubii in acest sens.
Ce nu vrei tu sa raspunzi este : Cum interpretezi art. 64 lit. a din OUG 23/2008? Club musca XXL sau cum ii zice are autorizatia mentionata la articolul amintit? Da sau nu? Restul sunt vorbe.
-
- veteran
- Petru B.GD.N
- senior
Ba raspund:apsalba scrie:Tavi,
Art. 64 - Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 6.000 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani:
a) nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv sau de procesare, dupa caz;
Il interpretez asa:
In primul rand este confuz, pentru ca :
Nu se poate aplica unei asociatii de pescari recreativ/sportivi.
Asociatia Musca XIII, (ca de altfel toate asociatiile) nu pescuieste si nici nu isi propune asa ceva.

Pescuim noi, pe persoana fizica si fii sigur ca o vom face legal, cu permis ANPA si ce va mai fi nevoie pe langa.
in plus, autorizatii de pescuit sportiv/recreativ nu s-au emis pana in prezent catre asociatii de pescari !!!
in schimb a interpreta cum faci tu ca autorizatia de pescuit recreativ/sportiv prevazuta de legea pescuitului este egala cu CIS-ul prevazut de legea sportului este o ABERATIE care nu-ti face cinste.
si pentru ca te faci ca nu pricepi...
scopul unei ascociatii ca a noastra nu este PESCUITUL
ci reprezentarea intereselor membrilor sai pescari. am nevoie de autorizatie pentru asta? NU. si in nici un caz nu am nevoie de CIS de la ANS!!!
scopul unei societati comerciale poate fi pescuitul COMERCIAL
aia au nevoie de autorizatie de pescuit iar netetinerea ei e infractiune!
eventuala autorizatie de care am avea nevoie noi ca asociatie este cea prevazuta in ordin, valabila pe o anumita zona, care-ti da dreptul sa eliberezi permise, etc... ceea ce e altceva.
Daca nu o am, imi vad de treaba mea, adica nu eliberez permise si imi vad in continuare de interesele membrilor mei.
mai baga o fisa
Ultima oară modificat 28 Ian 2011, 12:43 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
deci:apsalba scrie:Tavi,
Cum interpretezi art. 64 lit. a din OUG 23/2008? Club musca XXL sau cum ii zice are autorizatia mentionata la articolul amintit? Da sau nu? Restul sunt vorbe.
art 64 lit.a din OUG 23/2008 :
ART. 64
Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 150 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani:
a) nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit pentru nave si ambarcatiuni;
Tavi,
recunoaste ca dai la peste din floattube !
Da' restul clubului nu pescuieste din barci/ambarcatiuni/ nave ... PAROL ! Noi avem wadersi...

deci Clubul musca XXL

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Nici un fel de problema. Puteti face ce considerati. Ce nu stii tu,Tavi este ca, anexat Certificatului de identitate sportiva (care pe verso are scris Sectii - Pescuit Sportiv), exista un document pe care scrie " Autorizatie de functionare" . Atat.
miky,
vezi ca respectivul articol din OUG 23/2008 a fost modificata prin L.317/2009. Citeaza corect.
miky,
vezi ca respectivul articol din OUG 23/2008 a fost modificata prin L.317/2009. Citeaza corect.