PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 15:21

apsalba scrie:Corect. Numai ca legea are ca termen consacrat "asociatii de pescari sportivi ", nu pescari hobby, recreativi sau de subzistenta. Precizez ca si cluburile de pescuit sportiv sunt ... ghici... asociatii non profit infiintate in baza OG 26/2000. Da o raita pe la art. 14 din aceeasi ordonanta. Atat.

PS Pescarii hobby, recreativ, etc. nu trebuie sa fie membri intr-o asociatie ci doar sa-si achizitioneze un permis de pescuit recreativ sportiv. Vorbim de lucruri diferite.
Art. 14.
Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.

si acum obiectivul Musca XXL:
Scopul fundamental al clubului este asigurarea climatului optim, organizatoric si financiar pentru desfasurarea de activităti de pescuit recreativ si sportiv, atat pentru membrii sai, cat si pentru alti iubitori ai aceleiasi pasiuni, care impartasesc valorile si principiile promovate de club, si simpatizeaza cu actiunile acestuia.

Deci nea Fane, avem nevoie de autorizatie pentru asigurarea unui climat optim? :lol:
Arata-mi textul de lege unde scrie negru pe alb ce tip de autorizatie am nevoie pentru aceasta activitate....
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 28 Ian 2011, 18:44

S-a publicat Ordinul in Monitorul Oficial nr. 74 de azi.
http://www.monitoruloficial.ro/RO/artic ... --339.html

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 28 Ian 2011, 19:16

si uite asa chioscurile FNPSR dispar.
odata cu capetenia care se apuca "sportiv" de aruncat cu plumbul sau mai stii face curse de excavatoare care scot balast.
mult succes d-le fanica.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Ian 2011, 19:19

Fata de forma pe care am dezbatut-o nu sunt decat 2 modificari:

1. In Delta Dunarii se va pescui pe baza unui permis emis de ARBDD( deci permisul ANPA nu este valabil).
2. Romsilva pastreaza controlul tuturor apelor de munte( inclusiv cele din rezervatiile naturale).

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Ian 2011, 19:33

Tavi scrie:
apsalba scrie:Corect. Numai ca legea are ca termen consacrat "asociatii de pescari sportivi ", nu pescari hobby, recreativi sau de subzistenta. Precizez ca si cluburile de pescuit sportiv sunt ... ghici... asociatii non profit infiintate in baza OG 26/2000. Da o raita pe la art. 14 din aceeasi ordonanta. Atat.

PS Pescarii hobby, recreativ, etc. nu trebuie sa fie membri intr-o asociatie ci doar sa-si achizitioneze un permis de pescuit recreativ sportiv. Vorbim de lucruri diferite.
Art. 14.
Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.

si acum obiectivul Musca XXL:
Scopul fundamental al clubului este asigurarea climatului optim, organizatoric si financiar pentru desfasurarea de activităti de pescuit recreativ si sportiv, atat pentru membrii sai, cat si pentru alti iubitori ai aceleiasi pasiuni, care impartasesc valorile si principiile promovate de club, si simpatizeaza cu actiunile acestuia.

Deci nea Fane, avem nevoie de autorizatie pentru asigurarea unui climat optim? :lol:
Arata-mi textul de lege unde scrie negru pe alb ce tip de autorizatie am nevoie pentru aceasta activitate....
Iti citesti propriul statut pe sarite. Lasa climatul optim si treci la cel organizatoric si financiar pentru pescuitul sportiv. Pentru astea ai nevoie de autorizatie. Ai ca obiectiv atat pescuitul recreativ cat si sportiv.
Pentru climatul optim nu ai decat sa mergi pe rauri si sa spui bancuri la membri tai.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 19:51

desigur, m-ai convins cu asta :D
FNPSR are CIS? nu
a organizat competitii?
a organizat
deci a incalcat art 14 din OG 26/2000
rezulta ca FNPSR trebuie dizolvata :lol:

pana una alta noi nu am organizat nici un concurs, implicarea noastra organizatoric si financiar in pescuitul "sportiv" e 0.
A, pardon, a dat miky un premiu la un concurs de fly concurentului clasat pe locul XIII (nu XXL :D ), deci ne-am implicat financiar, la naiba suntem infractori :shock:
Ca circumstanta atenuanta, el a promis ca da premiul ala si s-a tinut de cuvant chiar si cu riscul de a incalca legea. :D

vezi ca a aparut ordinul, poti sa-ti iei adio de la eliberarea de permise.
ai pierdut trenul asta, ar fi bine sa te concentrezi pe pescuitul sportiv si pe federatia de specialitate, oamenii asta asteapta de la tine acum. si vezi ca mie imi suna ca e ultimul tau tren...
nu-i dezamagi din nou...
Ultima oară modificat 28 Ian 2011, 19:54 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Ian 2011, 19:54

Tavi scrie:desigur, m-ai convins cu asta :D
FNPSR are CIS? nu
a organizat competitii?
a organizat
deci a incalcat art 14 din OG 26/2000
rezulta ca FNPSR trebuie dizolvata :lol:

pana una alta noi nu am organizat nici un concurs, implicarea noastra organizatoric si financiar in pescuitul "sportiv" e 0.
A, pardon, a dat miky un premiu la un concurs de fly concurentului clasat pe locul XIII (nu XXL :D ), deci ne-am implicat financiar, la naiba suntem infractori :shock:
Ca circumstanta atenuanta, el a promis ca da premiul ala si s-a tinut de cuvant chiar si cu riscul de a incalca legea. :D

pana una alta vezi ca a aparut ordinul, poti sa-ti iei adio de la eliberarea de permise.
ai pierdut trenul asta, ar fi bine sa te concentrezi pe pescuitul sportiv si pe federatia de specialitate, oamenii asta asteapta de la tine acum. si vezi ca mie imi suna ca e ultimul tau tren...
nu-i dezamagi din nou...
:lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Ian 2011, 20:18

Deci, in termen de 5 zile presedintele ANPA va emite decizia privind modul de eliberare a permiselor de pescuit.
Este evident ca pentru Dunare, Marea Neagra si zonele pentru care nicio asociatie nu primeste autorizare, permisele vor fi eliberate de filialele ANPA direct catre doritori.
Asociatiile vor putea sa elibereze permise numai dupa obtinerea autorizatiei pe zona solicitata.

Eu personal voi opta pentru un permis eliberat direct de ANPA urmand ca, daca voi pescui pe o apa pentru care, intre timp, a fost autorizata o asociatie , sa achit tarif saptamanal, lunar sau anual.

Atrag atentia ca lucrul care scoate din sarite atat FNPSR cat si AGVPS este eliberarea permiselor pentru Dunare, Marea Neagra si zonele neautorizate direct de catre ANPA.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 20:24

ordinul asta ar putea fi un pas inainte.
m-as risca sa zic un mare pas inainte.
pentru majoritatea apelor vor primi autorizatii ajvps-urile iar apele de munte raman la RNP, care a fost de data asta nominalizat oficial ca administrator
daca AGVPS si RNP si-ar indeplini obligatiile ce le au lucrurile ar incepe sa se indrepte.
Au cu ce, au cu cine, au si bani, trebuie doar sa vrea.
ANPA s-a spalat pe maini...
io zic ca acu e momentul sa sarim pe AGVPS si pe RNP sa-si faca treaba :!:
Musca 13

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 28 Ian 2011, 20:58

Tavi scrie:ordinul asta ar putea fi un pas inainte.
m-as risca sa zic un mare pas inainte.
pentru majoritatea apelor vor primi autorizatii ajvps-urile iar apele de munte raman la RNP, care a fost de data asta nominalizat oficial ca administrator
daca AGVPS si RNP si-ar indeplini obligatiile ce le au lucrurile ar incepe sa se indrepte.
Au cu ce, au cu cine, au si bani, trebuie doar sa vrea.
ANPA s-a spalat pe maini...
io zic ca acu e momentul sa sarim pe AGVPS si pe RNP sa-si faca treaba :!:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Scrie răspuns