PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 10 Apr 2011, 11:06

Fario_nebunu scrie:
boistean scrie:"- dovada achitării la trezorerie a contravalorii permisului (cod de CONT 20160103)."
Mersi, am notat? Trebuie sa completez si o cerere? Una luata de pe net sau de la ei? Taxa parca e 30 lei, sper sa nu ma insel...
cererea probabil o vei primi (de) la ei, n-am observat sa mai aiba model pe site-ul ANPA (este unul mai vechi care face trimitere la vechea legislatie).
si da, taxa e de 30 de lei (intreg - permis normal)

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 10 Apr 2011, 12:01

conform ordinului 15/2011 orice asociatie care a primit autorizatie de pescuit sportiv este obligata sa elibereze permise fara alte taxe suplimentare.
asadar obligatia de a fi membru ptr a primii permis e abuziva.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 10 Apr 2011, 12:07

O fi abuziva dar niciuna nu elibereaza altfel . Sunt curios daca o sa merg al o asociatie care are pusa taxa de acce de 20 lei/an , o sa si primesc ? Ca membrii platesc 75 lei pentru acelasi lucru . :roll:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 10 Apr 2011, 13:12

[quote="jhonny"]Sa nu crezi toate bazaconiile lui FFFF. Permisul costa de 2 ani 30 lei la trezorerie. FFFF ia dat in judecata pentru ca nu mai avea nici o sansa de supravietuire, adica furat, cu toate datoriile la fisc, asa cum scra cineva pe acest forum.

Salut,
Dupa cum bine stit vorba aia :" Da, eu cu cine votez?!?" , as vrea sa primesc lamuririle necesare:
- trebuie sa platesc cotizatia la asociatie?
- i-mi poate elibera permis ANPA fara sa platesc cotizatie?
- Permisul ANPA este valabil pe toate apele? (sau doar pe apele care "apartin " asociatiilor ? (stiu situatia in delta, dunare, private)

Fir intins!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Apr 2011, 16:23

genu scrie:O fi abuziva dar niciuna nu elibereaza altfel . Sunt curios daca o sa merg al o asociatie care are pusa taxa de acce de 20 lei/an , o sa si primesc ? Ca membrii platesc 75 lei pentru acelasi lucru . :roll:
Daca ar fi sa fie o chestie 100% dreapta ar trebui sa exista pe fiecare rau/parau/lac adminsitrat de o asociatie un sector unde sa se poata pescui EXCLUSIV de cei ce sunt membrii asociatiei iar taxa de acces sa dea voie sa pescuiesti ca ne-membru contra unei taxe pe restul apelor. Altfel cine da 50-70 lei sa intre intr-o asociatie cand poate da 30 lei la ANPA si inca 20 lei pt taxa de acces la o aociatie. Cu 70 lei cat ma costa sa devin membru la o asociatie platesc 2-3 taxe de acces si pot pescui inj apele de 2-3 asociatii care nu isi recunosc neaparat reciprocitatea!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Apr 2011, 16:26

lucutabogdan scrie:
jhonny scrie:Sa nu crezi toate bazaconiile lui FFFF. Permisul costa de 2 ani 30 lei la trezorerie. FFFF ia dat in judecata pentru ca nu mai avea nici o sansa de supravietuire, adica furat, cu toate datoriile la fisc, asa cum scra cineva pe acest forum.

Salut,
Dupa cum bine stit vorba aia :" Da, eu cu cine votez?!?" , as vrea sa primesc lamuririle necesare:
- trebuie sa platesc cotizatia la asociatie?
- i-mi poate elibera permis ANPA fara sa platesc cotizatie?
- Permisul ANPA este valabil pe toate apele? (sau doar pe apele care "apartin " asociatiilor ? (stiu situatia in delta, dunare, private)

Fir intins!
1. Nu esti obligat sa intri intr-o asociatie. Eventual poti alege una si platesti o taxa de acces (20-30 lei cca anual)
2. Poti primi permis direct de la o filiala teritoriala ANPA dar sa platesti taxa aia de 30 lei la trezorerie in prealabil sin sa vii cu copie dupa CI
3. In stare "pura" permis ANPA e bun doar pt Dunare (fara Delta...), Marea Nagra si apele ramase neatribuite asociatiilor sau RNPului (f putine si proaste)

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 10 Apr 2011, 17:40

un scenariu care cred ca va intra pe rol de anul viitor (vizavi de neinregimentarea in vreo asociatie):
1. asociatiile au primit apele pentru 5 ani. pentru a avea punctaj mare spre maxim, au trecut, pentru primul an, taxa de acces pt nemembri insignifianta sau 0.
2. anual taxa de acces se poate schimba in functie de inflatie si de alte chestii, asa ca sigur de anul viitor taxele de acces vor fi umflate serios.
3. acum vine partea cea frumoasa (care stiu ca s-a mai practicat prin unele locuri): asociatiile nu sunt obligate sa primeasca noi membri, asa ca taxa de acces de anii viitori poate fi mult mai mare decat cotizatia de membru (mai ales ca acum e exact viceversa).

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Apr 2011, 21:23

boistean scrie: un scenariu care cred ca va intra pe rol de anul viitor (vizavi de neinregimentarea in vreo asociatie):
1. asociatiile au primit apele pentru 5 ani. pentru a avea punctaj mare spre maxim, au trecut, pentru primul an, taxa de acces pt nemembri insignifianta sau 0.
2. anual taxa de acces se poate schimba in functie de inflatie si de alte chestii, asa ca sigur de anul viitor taxele de acces vor fi umflate serios.
3. acum vine partea cea frumoasa (care stiu ca s-a mai practicat prin unele locuri): asociatiile nu sunt obligate sa primeasca noi membri, asa ca taxa de acces de anii viitori poate fi mult mai mare decat cotizatia de membru (mai ales ca acum e exact viceversa).
in primul rand se numesc TARIFE de acces, nu taxe
in al doilea rand, in OM 15/2011 scrie negru pe alb ca tarifele "vor fi indexate anual cu rata inflatiei". Atat, fara "alte chestii"
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Apr 2011, 08:19

1. Nu esti obligat sa intri intr-o asociatie. Eventual poti alege una si platesti o taxa de acces (20-30 lei cca anual)
2. Poti primi permis direct de la o filiala teritoriala ANPA dar sa platesti taxa aia de 30 lei la trezorerie in prealabil sin sa vii cu copie dupa CI
3. In stare "pura" permis ANPA e bun doar pt Dunare (fara Delta...), Marea Nagra si apele ramase neatribuite asociatiilor sau RNPului (f putine si proaste)[/quote]

Salut,
Multumesc de info; sa inteleg ca pe apele atribuite RNP-ului nu pot pescui cu si DOAR cu permis ANPA?

Fir intins!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Apr 2011, 08:27

boistean scrie:un scenariu care cred ca va intra pe rol de anul viitor (vizavi de neinregimentarea in vreo asociatie):
Salut,
1.Din discutiile mele la acea asociatie de la care am luat si anul trecut ANPA si am platit si taxa de membru+cea de carnet; anul acesta pe langa ANPA (30ron) sa solicitat inca 40ron pentru ape de munte (3 lacuri) si inca 30-40ron pentru ape de ses (portiune dintr-un rau(20-30km) si un lac.
Cred ca in cativa ani data asociatiile si nu numai se PREFAC , ca fac ceva, se va stinge placerea de a prinde si peste; v-om da cu artificiale si v-om prinde artificiale; daca platim care sunt beneficiile?!? - deocamdata eu nu am simntit nimic in + fata de perioada in care eram copil si pescuiam in aceleasi locuri (in minus sunt o gramada...si le stiti si voi! )

Fir Intins!

Scrie răspuns