PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Apr 2011, 14:12

Maine se judeca si speta asta. Oricum, hotararea asta este inca un atu pentru anularea prevederilor aberante din ordin, repectiv autorizarea pe zone de catre ANPA.
Esti cumva adeptul taxelor asociatiilor private pe apele publice?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 11 Apr 2011, 14:25

genu scrie::D nu cautati greseli gramaticale . e scris foarte serios :P
Ai dreptate. Vezi ca la articolul 17 se spune ca pescuitul pe apele de munte se exercita cu undita sau cu lanseta tinute in mana folosind in exclusivitate momeli artificiale. Undita va fi prevazuta cu cel mult 2 carlige.
Intreb si eu cum poti pescui la undita (prevazuta cu 2 carlige) cu momeli artificiale. De tinut in mana, sa si-o tina ei.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 11 Apr 2011, 14:30

genu scrie:In apele RNP Romsilva se pescuieste asa :
http://www.rosilva.ro/documente/regulament.pdf
Tariful a fost 460 lei/sezon/ toate apele gestionate de romsiva .
Eu anul trecut am pescui asa: :bere:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 11 Apr 2011, 14:30

danone scrie: Intreb si eu cum poti pescui la undita (prevazuta cu 2 carlige) cu momeli artificiale.
pai sunt si viermi artificiali, nu? :D

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 11 Apr 2011, 14:36

boistean scrie:
danone scrie: Intreb si eu cum poti pescui la undita (prevazuta cu 2 carlige) cu momeli artificiale.
pai sunt si viermi artificiali, nu? :D
Eu ma gandeam ca prinzi voblerele in carligele de la undita :lol:

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Apr 2011, 14:59

Deci, daca am inteles bine, tot omul care vrea sa moaie legal un bat in apa trebuie sa se declare sportiv de performanta, iar permis sa-si ia de la cluburile sportive.

Mai ramane ca pentru a iesi la volanul masinii, sa fie nevoie sa ne inscriem in Campionatul National de Raliuri, daca nu cumva in cursele de Formula 1.
Pazea, Vettel, Alonso, Heidfeld, Schumi...venim ! :D :D :D

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 11 Apr 2011, 15:05

da de Leob nu zici nimic?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 11 Apr 2011, 15:18

cezar.ch scrie:Deci, daca am inteles bine, tot omul care vrea sa moaie legal un bat in apa trebuie sa se declare sportiv de performanta, iar permis sa-si ia de la cluburile sportive.

Mai ramane ca pentru a iesi la volanul masinii, sa fie nevoie sa ne inscriem in Campionatul National de Raliuri, daca nu cumva in cursele de Formula 1.
Pazea, Vettel, Alonso, Heidfeld, Schumi...venim ! :D :D :D

Mergind pe acelasi principiu (si daca isi baga Popescu coada :twisted: ) in curind nu ne vom mai putea cumpara tigari decit de la Federatia fumatorilor sportivi din Romania. :shock:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Apr 2011, 15:34

apsalba scrie:Azi am notificat ANPA in vederea anularii autorizatiilor emise catre asociatiile de pescari sportivi. Instanta a decis ca doar asociatiile de pescari sportivi, constituite ca structuri sportive si autorizate de ANST sunt indreptatite sa fie luate in evidenta. Prin urmare detinatorii de permis de pescuit recreativ sportiv sunt scutiti de a mai da bir la asociatii.

Si atunci cui vor da bir??Sau vrei sa spui ca datorita faptului ca asociatiile de pescari sportivi,constituite ca structuri sportive si autorizate de A.N.S.T.,vor elibera la cerere ,permisul de pescuit RECREATIV-sportiv,si nu vor percepe,SUB NICI O FORMA,vreo taxa,tarif etc.pentru pescarul de rind???Lumineaza-ne ,o Popescule,zis si Pinochio........
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2011, 16:49

boistean scrie:din cate stiu eu (dar e posibil sa ma-nsel) actualul protocol ANPA-RNP expira in iunie. daca e asa, noul protocol (care va exista cu siguranta) se va face la o luna dupa deschiderea sezonului la pastrav.
in zona care ma interesa pe mine, mi s-a spus ca e suficient permisul ANPA, dar cine stie...

later edit:

acum vad ca protocolul ANPA-RNP e incheiat pe o perioada nelimitata. cineva de la RNP imi spusese ca expira in iunie. :roll:
In revistele de pescuit scrie de regula ca in iunie se va semna alt protocol, dar daca intrebi la RNP ti se spune ca e pe durata nelimitata...oricum, anul trecut am avut si permis ANPA si autorizatie RNP de 1,2,3 zile. Cand venea jandarmul montan (rar) se multumea sa vada permisul ANPA dar atragea atentia ca padurarul nu va fi multumit. Cand venea (si mai rar)padurarul ii aratam intai permis ANPA, el zicea ca nu e chiar bine si imi cerea sa plec la Ocol sa iau autorizatie! Abia cand ii aratam autorizatia se linistea, mormolocul verde...ideea e ca daca ai cartonsul belu de la ANPA nu poti fi amendat de RNP ci doar gonit. In plus le poti spune "OK, taiati-mi aici pe loc chitanta si o platesc, 25 lei o zi". Daca nu vor sau nu au....pleci mai incolo si pescuiesti!

Scrie răspuns