PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ai dreptate. Vezi ca la articolul 17 se spune ca pescuitul pe apele de munte se exercita cu undita sau cu lanseta tinute in mana folosind in exclusivitate momeli artificiale. Undita va fi prevazuta cu cel mult 2 carlige.genu scrie:nu cautati greseli gramaticale . e scris foarte serios
Intreb si eu cum poti pescui la undita (prevazuta cu 2 carlige) cu momeli artificiale. De tinut in mana, sa si-o tina ei.
Eu anul trecut am pescui asa:genu scrie:In apele RNP Romsilva se pescuieste asa :
http://www.rosilva.ro/documente/regulament.pdf
Tariful a fost 460 lei/sezon/ toate apele gestionate de romsiva .

Deci, daca am inteles bine, tot omul care vrea sa moaie legal un bat in apa trebuie sa se declare sportiv de performanta, iar permis sa-si ia de la cluburile sportive.
Mai ramane ca pentru a iesi la volanul masinii, sa fie nevoie sa ne inscriem in Campionatul National de Raliuri, daca nu cumva in cursele de Formula 1.
Pazea, Vettel, Alonso, Heidfeld, Schumi...venim !

Mai ramane ca pentru a iesi la volanul masinii, sa fie nevoie sa ne inscriem in Campionatul National de Raliuri, daca nu cumva in cursele de Formula 1.
Pazea, Vettel, Alonso, Heidfeld, Schumi...venim !

cezar.ch scrie:Deci, daca am inteles bine, tot omul care vrea sa moaie legal un bat in apa trebuie sa se declare sportiv de performanta, iar permis sa-si ia de la cluburile sportive.
Pazea, Vettel, Alonso, Heidfeld, Schumi...venim !![]()
![]()
Mergind pe acelasi principiu (si daca isi baga Popescu coada

- semlecangheorghe
- veteran
apsalba scrie:Azi am notificat ANPA in vederea anularii autorizatiilor emise catre asociatiile de pescari sportivi. Instanta a decis ca doar asociatiile de pescari sportivi, constituite ca structuri sportive si autorizate de ANST sunt indreptatite sa fie luate in evidenta. Prin urmare detinatorii de permis de pescuit recreativ sportiv sunt scutiti de a mai da bir la asociatii.
Si atunci cui vor da bir??Sau vrei sa spui ca datorita faptului ca asociatiile de pescari sportivi,constituite ca structuri sportive si autorizate de A.N.S.T.,vor elibera la cerere ,permisul de pescuit RECREATIV-sportiv,si nu vor percepe,SUB NICI O FORMA,vreo taxa,tarif etc.pentru pescarul de rind???Lumineaza-ne ,o Popescule,zis si Pinochio........
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
In revistele de pescuit scrie de regula ca in iunie se va semna alt protocol, dar daca intrebi la RNP ti se spune ca e pe durata nelimitata...oricum, anul trecut am avut si permis ANPA si autorizatie RNP de 1,2,3 zile. Cand venea jandarmul montan (rar) se multumea sa vada permisul ANPA dar atragea atentia ca padurarul nu va fi multumit. Cand venea (si mai rar)padurarul ii aratam intai permis ANPA, el zicea ca nu e chiar bine si imi cerea sa plec la Ocol sa iau autorizatie! Abia cand ii aratam autorizatia se linistea, mormolocul verde...ideea e ca daca ai cartonsul belu de la ANPA nu poti fi amendat de RNP ci doar gonit. In plus le poti spune "OK, taiati-mi aici pe loc chitanta si o platesc, 25 lei o zi". Daca nu vor sau nu au....pleci mai incolo si pescuiesti!boistean scrie:din cate stiu eu (dar e posibil sa ma-nsel) actualul protocol ANPA-RNP expira in iunie. daca e asa, noul protocol (care va exista cu siguranta) se va face la o luna dupa deschiderea sezonului la pastrav.
in zona care ma interesa pe mine, mi s-a spus ca e suficient permisul ANPA, dar cine stie...
later edit:
acum vad ca protocolul ANPA-RNP e incheiat pe o perioada nelimitata. cineva de la RNP imi spusese ca expira in iunie.