...si stai , stai....ca unii se abtin , cu greu....semlecangheorghe scrie:Nah,vezi reactii,si mai zici ca io am ceva cu domnia ta...

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ma modestule,apsalba scrie:Adio asociatii de apartament, numite pe drept de unii chioscuri de vandut permise.
Evrika! Ai scapat porumbelul nea Fane. De fapt l-ai mai scapat odata pe alt forum, dar numai pe jumatate.apsalba scrie:autorizatiile administrative prealabile sunt obligatorii, sub santiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca daca aceste activitati se practica in lipsa autorizatiei respective. Acest lucru este prevazut expres de art. 14 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si este infractiune conform art. 64(1) din OUG 23/2008 cu modificarile ulterioare. Problema este cine elibereaza aceste autorizatii catre asociatiile de pescari sportivi (termen consacrat de lege). ANPA nu are astfel de atributii daca cititi art. 7 din HG 545/2010.
Cine sa fie emitentul? Cautand cu atentie , l-am gasit. Se numeste Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Statul roman a recunoscut pescuitul ca sport si autorizeaza asociatiile sportive si cluburile in acest sens, autorizatia fiind atasata Certificatului de identitate sportiva. Deci ca sa practici pescuitul sportiv, trebuie sa te adresezi ANS. Adio asociatii de apartament, numite pe drept de unii chioscuri de vandut permise.
ce-a mai ramas de zis,... s-a zis deja:adiwolf scrie:un inspector anpa mi-a spus telefonic ca se intarzie din cauza lui Selaru si a sforariilor lui.
cat adevar o fi in asta nu stiu, dar cert este ca anul asta o sa fie si mai crunt fata de ceilalti ani
da' vorba e: pe forum ne-am pastrat printipurile neatinse !Tavi scrie:baieti, daca se aproba, va felicit de pe acum pentru calitatea de vajnici membri AGVPS pe care o veti avea de la anul.
deh, nu v-a placut modelul european
ne intoarcem in timp la partidul unic
Eu zic ca nu se poate nega dreptul la asociere a pescarului sportiv. Ce este pescarul sportiv ne spune OUG 23/2008 aprobata prin Legea 317/2009 cu completarile si modificarile ulterioare.apsalba scrie:OG 26/2000
Art. 14. - Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.
Intrebare: care lege? Legea pescuitului?
Legea pescuitului (OUG 23/2008, cu modificarile ulterioare.
Text:
Art. 64 - Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 6.000 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani:
a) nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv sau de procesare, dupa caz;
ANPA conform proiectului de ordin autorizeaza zonele de practicare a pescuitului recreativ sportiv. De asemenea nu are atributii de autorizare a asociatiilor.
Daca asociatiile se intituleaza asociatii de pescari sportivi, este evident ca practicantul de pescuit recreativ nu se regaseste in structura acestora si nici nu poate fi obligat sa se asocieze. El pur si simplu solicita un permis de pescuit de la o asociatie de pescari sportivi. Art. 2 pct 271 din OUG 23/2008), coroborat cu art. 10 pct.3 din HG 1016/2008,
...................................................
Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cum ca pescarul sportiv este neaparat membrul unui club inscris/recunoscut la/de MTS.Art. 2. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
271. pescar sportiv – persoana fizică deţinătoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociaţiile de pescari sportive legal constituite;