Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
PETREMAN
- junior

attilaf scrie:O idee mai buna, cea mai buna, este plata la fata locului.
Pe locul 2 e cea online.
Pe 3, orice alta metoda.
Daca cineva se "ataca" referitor la metoda cu plata pe loc (ca nu e buna ca nu au oameni sa umble toata ziua pe maluri)...problema lor. Nu trebuiau sa ia 10 sectoare de apa daca nu le pot controla non-stop.
Clar cea mai buna este plata pe loc, cu ocazia asta vezi si tu ca presteaza asociatia paza ,ca altfel daca nu vine nimeni... cui platesti?
Varianta 2 ar fi buna pt asociatii ca le-ar intra sigur banii in cont ,ca asa la latitudinea celui care incaseaza ....mai poate omite niste bonuri ,chiar daca ar fi el membru al asociatiei respective .
Varianta 3 ar insemna sa ramana ca si pana acum ......ei se fac, ca pazesc si populeaza baltile,noi ne facem ca platim si pescuitul la noi o sa ramana iar la cheremul braconierilor

-
Tavi
- veteran

si marmota invelea ciocolata
imi si inchipui cum pescarii cinstiti si corecti se inghesuie sa umple cu depuneri, viramente si plati on-line conturile asociatiei
iar asociatia se imbogateste fara sa faca nimic....
eu nu stiu cum puteti crede asa ceva...pe bune
la inceput vor plati tarifele cativa corecti
daca asociatia nu se prezinta pe apa sa controleze nu va mai plati nimeni...poate ca nici aia corecti
indiferent de metoda de plata, asociatia trebuie sa fie pe apa daca vrea bani din
TARIFE
treziti-va
realitatea e oricum alta
mare majoritate a asociatiilor au mers pe tarife ridicol de mici pentru a obtine punctaj
si spera sa faca bani din cotizatii
s-ar putea sa ia o mare teapa
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
vali stratonov
- veteran

Tavi , nu mai sii frate de gluma?
Ceea ce a,m scris era un pamflet vis-a vis de incasatul banilor on-line ...
Morala era fix aia pe care ai scris-o si tu....

aia de si-au facut socotelile ca vor incasa bani multi ca anul trecut fara sa aibe vre-o grija ,acum s-ar putea sa se friga....si tare m-asi bucura ....
Sa ramina cu ape doar aceea ce dovedesc intradevar ca pot gestiona o asemenea activitate ...

cine nu poate sa lase pe altii...
Frica mea consta in fapul ca ANPA nu prea cred ca are sa-si contorleze suficient de bine si de corect "gestionarii de ape"...celor care isi vor face treaba sa le mai lase 5 ani iar alora care au dat chix sa le ia inapoi de la anul ....
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
taicanoe
- veteran

-
Tavi scrie:discutia e un pic degeaba
decizia e a asociatiei
Dar daca pe malul raului nu gasesc afisat cine are acel rau in administrare si regulamentul asociatiei pot considera ca este o apa libera.
S'altare și bunăstare !
-
danone
- veteran

Azi am trecut pe la AJVPS Cluj sa vad de permise. Din licitatia de concesionare reiese ca taxa saptamanala = taxa lunara=taxa anuala = 1 leu

La fata locului matematica era alta: Permis 2011 = 52 lei din care 30 lei taxa ANPA, 10 lei cotizatie, 2 lei taxa timbru bla bla bla, adica total 42 lei. Rezulta ca taxa suplimentara perceputa este de 10 lei si nu de 1 leu.
Alaturi la AJVPS Maramures/AJPS Cluj, balamucul era si mai mare. Nu se specificau tarifele saptamanale, lunare si anuale pentru pescarii nemembri asa cum prevede legea , respectiv cum au declarat la licitatia de concesionare, in schimb se ofereau bonusuri de pescuit pe
ape de munte
-
Dumitrescu Iancu
- utilizator constant

taicanoe scrie:Tavi scrie:discutia e un pic degeaba
decizia e a asociatiei
Dar daca pe malul raului nu gasesc afisat cine are acel rau in administrare si regulamentul asociatiei pot considera ca este o apa libera.
Cat timp crezi ca va rezista un panou,un afis sau orice altceva asemanator pe malul unei ape?probabil 10-15 minute dupa ce pleaca cel care l-a montat!
-
taicanoe
- veteran

-
Dumitrescu Iancu scrie:taicanoe scrie:Tavi scrie:discutia e un pic degeaba
decizia e a asociatiei
Cat timp crezi ca va rezista un panou,un afis sau orice altceva asemanator pe malul unei ape?probabil 10-15 minute dupa ce pleaca cel care l-a montat!
Asta nu-i problema mea, nu eu m-am angajat sa fac asa ceva.
S'altare și bunăstare !
-
Tavi
- veteran

taicanoe scrie:Tavi scrie:discutia e un pic degeaba
decizia e a asociatiei
Tu poti considera ce vrei.
Necunoasterea legii nu te scuteste de a o respecta. Listele cu apele si asociatiile si tarifele sunt publicate pe site.
Daca asociatia a pus panoul e cheama ca si-a facut treaba.
Nu si-a asumat obligatia de a-l pune de fiecare data cand il fura niste pescari bine intentionati care cauta pretexte sa plateasca nimic.
Daca crezi ca te ajuta, iti trimit eu pe mail lista, sa o ai la tine in caz ca nu gasesti panourile

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
luci_t
- veteran

-
taicanoe scrie:Dumitrescu Iancu scrie:taicanoe scrie: Dar daca pe malul raului nu gasesc afisat cine are acel rau in administrare si regulamentul asociatiei pot considera ca este o apa libera.
Asta nu-i problema mea, nu eu m-am angajat sa fac asa ceva.
Si daca vezi pe cineva ca rupe/distruge indicatorul ce faci? Nu intervii?