PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 16 Mar 2011, 03:53

adiwolf scrie: eventual iti rupi un buzunar si te tavalesti putin pe jos pt impresia artistica :wink: :twisted:
:P :twisted: imi amintesc de o reclama cu un copil care plange dupa bomboane :D http://www.youtube.com/watch?v=HUs_4Aue-fw
Dar acum, serios, ma gandisem sa sun la inspectorul ANPA atunci pe loc.De ce?Pentru ca, credeam ca astialalti "AJVPS-istii" vor veni cu politie, jandarmerie ceva organ abilitat.
Intotdeauna C&R

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 16 Mar 2011, 09:10

Daca asa interpreteaza ANPA legislatia imi permit sa spun ca este intr-o mare eroare. Si n-ar fi prima data.
Textul de lege spune ca permisul de pescuit este valabil atat in zona concesionata de asociatia al carei membru este posesorul de permis ANPA cat si in zona concesionata de alta asociatie, pe baza de reciprocitate. Reciprocitatea nu este o chestiune pe care o poate impune cineva dincolo de vointa partilor. Regulamentul din OM 15 face trimitere la acest text de lege. Deci , ceea ce sustine ANPA este o mare prostie, daca asta este pozitia oficiala. O pozitie oficiala nu poate fi exprimata decat printr-un anunt cat se poate de oficial, clar si fara posibilitati de interpretare.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Mar 2011, 09:32

E un mare rahat toata organizarea statului roman. Doamne fereste de o Japonie si la noi ca o sa aratam ca o republica africana de cel mai jos nivel in combinatie cu Ciudad de Mexico invadat de extraterestrii... Dezinformarea la AVJPS e mare daca te informezi la ghiseu. Ar face orice pana iti taie chitanta si dup-aia sa zica ca ei n-au zis asa sau nu stiu si sa te uiti in lege s.a.m.d. Pe de alta parte ANPA nu prea raspunde la intrebari, nu prea stiu nici ei mare lucru sau o tin pe-a lor si t trimit si ei ba la lege ba la site. Pe langa asta au scos chestia cu autorizatiile alea de pescuit, care cica alea fac legea acuma, pe Olt, domnii de la control umblau cu actul in original la ei pentru a-si putea demonstra legalitatea. Mai e si anomalia cu administrarea de anul asta, daca eam smecher si aveam asociatie poate puteam sa tai taxa de pescuit in Constanta... mai stii? Si acum, dreptul de control il poate avea administratorul si bineinteles ANPA. Intrebarea e, daca vine ANPA iti cere si taxa pe apa rspectiva sau numai cartonasul ANPA, ori invers, daca am taxa si vine administratorul imi cere siANPA? Sau ii doare pe fiecare in pusca separat? Si de aici iti poti da seama ori ca e o dubla administrare si probabil, legal la modul teoreti - o dubla impunere, poate naste si un conflict de jurisdictie nu atat de inters, interesul e acelasi ;) money... Cred ca multi nici nu stiu, stiu bucata din lege care ii intereseaza pe ei si si-o aplica in folosul lor. daca alta lege prevede altceva sau e peste ei, zic: nu stiu domle, uite aici scrie, mergeti, vedeti, intrebati, cititi, scrieti... Siasta e si scopul. Asa functioneaza statul asta de cativa ani incoace, toti trag pielea sa dea cat mai multi bani la regine, nu raspunde nimeni si nici nu se face mai nimic, numa taxe, cartonas, regulamente, asumari de raspunderi, povesti, boc 7... de fapt cam asa guverneaza si personaje ca Gadaffi, Mugabe si Mobutu prin tarile lor.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 10:01

Chief, no offence, dar ai mesaje in care nu inteleg ce vrei sa zici.
Asta e unul dintre ele
Revenind la reciprocitate, am intors-o pe toate partile
Dan, ar fi fost bine ca aici:
"Din continutul acestui articol am retinut urmatorul fapt: daca pescarul este membru al unei asociatii de pescuit care detine ape in administrare, acesta va putea pescui atat pe apele acelei asociatii cat si pe restul apelor administrate de celelalte asociatii, fara a mai plati alte taxe suplimentare. Acest drept de reciprocitate este consmintit de lege, si nu este nevoie de protocoale ulterioare de reciprocitate intre asociatii."
sa fi folosit cuvantul TARIF in loc de TAXE SUPLIMENTARE.
Pentru ca nu e totuna. Din pacate exista o mare confuzie intre taxa, tarif si cotizatie...
taxa: e cea pe care o platesti pentru a primi permisul ANPA
cotizatia: suma de bani pe care o platesti pentru a deveni membru intr-o asociatie
tarif: suma de bani pe care o platesti unei asociatii pentru a pescui pe apele pe care au autorizatii
Pentru ca, din punctul meu de vedere, o asociatie care a primit ape are dreptul sa incaseze acele tarife, conform OM15/2010.
Si tot conform OM15/2011 , posesorul permisului are obligatia sa respecte regulamentul asociatiei care a primit autorizatie pe acea apa.
Iar in regulamentul acceptat de ANPA in momentul cand a emis autorizatia scrie negru pe alb ca asociatia percepe tarife.
Asa ca raspunsul ANPA iti spune doar ca asociatia nu poate incasa TAXE SUPLIMENTARE, ceea ce e corect.
Dar poate incasa TARIFE.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Mar 2011, 10:12

M-am gandit io... Serios. Nu m-am suparat. Poate ca daca citesti ultimele 3 pagini in urma te lamuresti da nu garantez... Hihihi! Ideea generala era ca nici ei nici noi nu stim exact cum e, da daca vine unu cu o hartie in mana nu poti sa nu-l bagi in seama si toti trag de bani in partea lor. Oricum, ape bune, pesti, curatenie nu avem si de braconieri e plin. Mi-am facut si io ANPA si un permis si doamne ajuta... :lol:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 10:24

ANPA a confirmat obligatia pescarilor de a plati tarife prin anuntul oficial:
http://www.anpa.ro/index.php?v=stire&id=70
PESCARII SUNT OBLIGAŢI SA RESPECTE REGULAMENTUL ASOCIATIILOR(TARIFUL AFISAT DE ASOCIATII LA LOC VIZIBIL).
mie imi e 100% clar acum
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Mar 2011, 10:36

Asta da. Si controlu, populari, ordine si disciplina?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Mar 2011, 10:36

Noi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ia de la Basescu si sa traim bine...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 16 Mar 2011, 10:40

Eu imi pun urmatoarea intrebare:
Daca ma duc pe o balta la care trebuie sa platesc acea taxa/tarif, unde anume fac plata ? Vine cineva sa-mi ia banii pe balta, sau trebuie sa caut eu ca zevzecu "casieria" ??? :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 10:41

here we go again.. iar nu inteleg ce vrei :oops:

legata de incasarea tarifului pe apa:
daca regulamentul asociatiei prevede ca se poate face asa , e ok, mergeti linistiti la pescuit (cu permisul ANPA) si asteptati sa vina cineva sa va taie chitanta sau nu :D
daca regulamentul asociatiei spune ca trebuie sa aveti la voi dovada achitarii tarifului va riscati la o amenda pentru contraventie - nerespectarea regulamentului
Musca 13

Scrie răspuns