badboy.onesti scrie:Ieri am sunat pentru prima data la AJVPS Vrancea pentru ca vroiam sa stiu cum pot plati taxa de acces de 10 lei anuala.Mi-a raspuns secretara cu care m`am contrazis 5 minute pentru ca ea habar nu avea ca exista asa ceva(adica o facea pe proasta),sustinea sus si tare ca trebuie sa devin membru pentru a intra pe zona de pescuit.Am sunat mai apoi la ANPA Moldova-filiala Galati,iar acestia mi`au spus ca nu au temei legal,ca incalca regulile,ca sunt
obligati sa perceapa taxa de la cei care nu vor sa devina membrii.
Am sunat mai apoi din nou la AJVPS Vrancea, iar cucoana, pusa in fata faptului implinit, a dat din colt in colt, ca sa vorbesc cu directorul,dar sa vezi ca directorul nu e, ca e pe teren(ul de tenis),sa sun a doua zi.
Azi dimineata am sunat din nou.
Madama, foarte politicoasa, mi-a facut legatura cu dom' director.Ei, sa vezi aici circ.Ca ei au incheiat protocol cu ANPA,ca
ANPA le`a semnat regulamentul si ca in regulamentul lor e prevazut ca numai membrii sa pescuiasca.Ca nu am voie, ca trebuie sa ma fac membru.I-am explicat, cat se poate de frumos, ca nu vreau sa devin membru, vreau doar sa platesc taxa de 10 lei si sa pescuiesc in puii mei linistit.Raspuns:nu se poate.
-De ce?!
-Pentru ca noi cheltuim multi bani ca sa asiguram conditiile de pescuit vrancenilor,nu voua, astora,de veniti din alte parti.
-Aaaaaa, deci nu va multumiti cu firimituri de 10 lei,vreti numai 80 de lei.
-Pai nu, nu ma multumesc, ca am multe cheltuieli.
-Pe ce?
-Pai ca sa asiguram conditii
-Adica sa mergeti la vanatoare, ca asta faceti cu banii pescarilor.
-Ba nu, invers.Avem datoria morala sa asiguram fondul piscicol.Interesul pescarului e important pentru noi.
-Pai si unde sunt controalele?Unde e paza?Unde sun popularile?
-Pai Siretul e a ANPA, ea sa faca populari
-Pai voi il aveti luat in concesiune.Sunteti doar niste maimutoi?Dar cu braconajul?Pe lacul Calimanesti se braconeaza...la nebunie.
-Pai tot ANPA e de vina, ca ei au dat autorizatie.
-Deci, hai lasati`ma, cum platesc si eu cei 10 lei, pt ca sunteti obligat sa-mi acordati accesul si sa imi taiati chitanta daca eu platesc.
-Pai nu se poate.Doar pentru membri.
-Este ilegal.
-Ba nu.Am mai schimbat cateva vorbe cu ei, apoi am sunat nervos la ANPA dar de data asta la Bucuresti.Am sunat la primul nr de pe site.Mi`a raspuns secretara,centralista etc si am rugat`o sa imi faca legatura cu cineva unde pot reclama o asociatie.Mi`a facut legatura si am inceput sa vorbesc cu omul, care imi zice ca nu au voie, sunt obligati prin acordul semnat intre ei.Si mi`a zis ca greseala este a mea si a celorlalti pescari:nu ii mai sunati si nu ii mai cautati si nu mai alergati dupa ei sa va dea chitanta de acces, ca nu o sa o faca, ca e ordinul la inceput si vor sa scoata bani, si incearca sa oblige pescarii sa devina membri, ii forteaza.Lasa-i pe ei sa alerge dupa voi, ca interesul e a lor si sunt obligati.M-a intrebat daca am cartonul ANPA si i`am zis ca da, il am, iar el a spus ca pot sa merg la pescuit, iar in momentul in care voi fi controlat mi se va taia taxa pe loc.
L`am intrebat daca or sa refuze sa ma lase sa achit taxa,ce fac?Ce au voie ei sa`mi faca?Mi`a zis ca singurul lucru pe care au voie sa`l faca este sa...imi taie chitanta si sa imi ia banii.Si daca chiar vor refuza, sa sun din nou la ANPA Moldova,la Bucuresti, oriunde.Si ca oricum si politia este informata si ca politia nu controleaza carnetul de membru ci cartonul ANPA .
Deci, in concluzie, voi ce parere aveti?Cum voi fi in stare sa`mi achit taxa?Sa ma iau dupa angajaul ANPA?Sau sa ma fac haiduc?Poate ii invat si sa inoate daca ma intreaba ceva