PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Mar 2011, 18:57

[quote="Tavi"]
Pentru ca nu e totuna. Din pacate exista o mare confuzie intre taxa, tarif si cotizatie...
taxa: e cea pe care o platesti pentru a primi permisul ANPA
cotizatia: suma de bani pe care o platesti pentru a deveni membru intr-o asociatie
tarif: suma de bani pe care o platesti unei asociatii pentru a pescui pe apele pe care au autorizatii [quote="Tavi"]

Tavi, nu ma gasit in lege la capitolul care explica semnificatiile termenilor si expresiilor din domeniul pescuitului diferenta dintre taxa, tarif, cotizatie. E doar o chestiune de semantica si fiecare o interpreteaza dupa bunu-i plac.

[quote="Tavi"]
Si tot conform OM15/2011 , posesorul permisului are obligatia sa respecte regulamentul asociatiei care a primit autorizatie pe acea apa.
Iar in regulamentul acceptat de ANPA in momentul cand a emis autorizatia scrie negru pe alb ca asociatia percepe tarife.[quote="Tavi"]

Corect, numai ca respectarea regulamentului face referire la art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare (aici se specifica: " Art. 9. -Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare". Ori aliniatul respectiv a fost adaugat ulterior prin legea nr. 317 din 13/10/2009, si are urmatorul continut: " Art. 23, alin (4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărei membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate".
Nici un regulament al vreunei asociatii nu poate fi mai presus de o lege. Indiferent de unde plecam, tot la lege ajungem.

Nici acum nu e clar????

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Mar 2011, 19:11

PS: asociatia poate percepe tarife, taxe, cotizatii sau cum vrei sa le numesti, daca ai doar permisul ANPA. O singura asociatie poate face asta, la restul vorbim de reciprocitate. Asta daca nu vrei sa pescuiesti doar cu permisul ANPA pe restul apelor neatribuite asociatiilor (libere).

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Mar 2011, 19:17

dan bobei scrie: Nici acum nu e clar????
mie nu mi clara rola aia de fir de pe birou in care creca ma bag io maine sa o insir pe vro mulineta ca isi pierde proprietatile daca sta asa la caldura si la lumina
:lol: si nici pfluegeru nu mi clar :roll: :lol: :lol: :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Mar 2011, 19:18

(zilele astea) :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 19:23

Dan, imi pare rau, nu e cum vreau eu sau cum vrei tu.
E cum scrie in ordin si in lege. Toate asociatiile autorizate au dreptul sa perceapa tarife . Tarifele respective sunt stabilite in regulamentul fiecarei asociatii ca doar nu era sa le stabileasca prin lege.
Reciprocitatea se refera doar la valabilitatea permisului, scrie negru pe alb in Art. 23, alin (4) ...
Tu ai intrebat ceea ce scria deja on OM 15, ca asociatiile nu au voie sa prceapa TAXE.

Daca nu ma crezi pe mine intreaba din nou ANPA daca reciprocitate inseamna ca un membru al unei asociatii autorizate poate sa pescuiasca pe apele pentru care au primit autorizatie alte asociatii fara sa le platesca acestora TARIFUL.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Mar 2011, 19:28

Tavi scrie: Daca nu ma crezi pe mine intreaba din nou ANPA daca reciprocitate inseamna ca un membru al unei asociatii autorizate poate sa pescuiasca pe apele pentru care au primit autorizatie alte asociatii fara sa le platesca acestora TARIFUL.
io pot :lol: si numa cu ANPA, ai sa vezi, ceo sa ne mai distram :lol: :lol: :lol: le-o fac anu asta, numa pentru ca am platit anii trecuti si tot le-o fac :twisted:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 19:31

pe logica asta ar trebui sa nu platesti nici ANPA :D
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Mar 2011, 19:34

Tavi scrie:pe logica asta ar trebui sa nu platesti nici ANPA :D
mai vreau sa merg si la dunare si acolo e cu PF, nu de alta :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mar 2011, 19:37

pai ori esti braconier ori nu mai esti :D
Musca 13

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 16 Mar 2011, 19:42

taicanoe scrie:
Dumitrescu Iancu scrie:
taicanoe scrie: Dar daca pe malul raului nu gasesc afisat cine are acel rau in administrare si regulamentul asociatiei pot considera ca este o apa libera.
Cat timp crezi ca va rezista un panou,un afis sau orice altceva asemanator pe malul unei ape?probabil 10-15 minute dupa ce pleaca cel care l-a montat!
Asta nu-i problema mea, nu eu m-am angajat sa fac asa ceva.
Mda...Ma asteptam,totusi la un raspuns mai inteligent...Nu-ti trebuie atatea pretexte ca sa pescuiesti gratis:o faci pe riscul tau si gata!

Scrie răspuns