PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Mar 2011, 22:13

pescuitorul scrie:
aZu scrie:O asociatie ( de ex. AJVPS Botosani) poate refuza accesul unor pescari membri ai altor asociatii , chiar daca acestia sunt dispusi sa achte acele taxe suplimentare?
sub nicio forma nu le poate refuza accesul.ei trebuie sa indeplineasca 2 conditii minime:
1.sa achite tariful de acces
2.sa respecte regulamentul asociatiei care detine apa.
in rest fir intins
Cu ingaduinta dvs., mai adaug si alta conditie, anume sa detina permis ANPA, obtinut ori printr-o asociatie, ori individual.
Nu conteaza daca l-ati obtinut ca membru cotizant al asociatiei care detine zona in administrare sau altundeva.

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

Permise 2011

Mesaj de alexandru varga » 13 Mar 2011, 01:23

Multumesc dl.kleniacul,pentru corecturille ortografice si gramaticale, pe care, le faceti textului meu.eu personal nu consider ca era secreta taxa de acces a altor membri care nu fac parte din asociatie.o data ce- au venit expre pentru taxa de acces.eu prin ce-am scris am incercat sa ajut sa se traga o concluzie.care dupa mine este astfel.cine are permis anpa,are voie sa pescuiasca pe toate apele publice neconcesionate inclusiv la cele concesionate care au dreptul sa-ti cera o taxa de acces.platind taxa de acces la asociatia care detine apa pe care dorim s-a pescuim,nu vor mai fi probleme.va rog anticipat scuzatim gramatica si ortografia.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 13 Mar 2011, 08:47

Ma scuzati ca ma bag ca musca-n lapte, dar am si eu o nedumerire: se mai dau carduri ANPA anul acesta, sau s-a terminat povestea aia? Saptamana trecuta mi-am facut permis la AJVPS Mures (care, apropo, a devenit singurul loc in care se mai fac permise, alte asociatii neavand voie incepand cu 2011), am dat 56 lei pentru apele de ses + 25 lei pentru munte. Am primit carnetel si chitanta, dar fara traditionalul card holografic ANPA. Stiti cumva daca sunt, sau vor fi, sau in acest caz nu mai avem nevoie de ele ?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Mar 2011, 09:41

shimano scrie:Ma scuzati ca ma bag ca musca-n lapte, dar am si eu o nedumerire: se mai dau carduri ANPA anul acesta, sau s-a terminat povestea aia? Saptamana trecuta mi-am facut permis la AJVPS Mures (care, apropo, a devenit singurul loc in care se mai fac permise, alte asociatii neavand voie incepand cu 2011), am dat 56 lei pentru apele de ses + 25 lei pentru munte. Am primit carnetel si chitanta, dar fara traditionalul card holografic ANPA. Stiti cumva daca sunt, sau vor fi, sau in acest caz nu mai avem nevoie de ele ?
Pai fara cartonul ala de la ANPA nu sunteti in legaliatate.
Cu carnetul si chitanta puteti dovedi doar ca sunteti membru al unei asociatii. Calitatea de pescar se dovedeste cu permisul ANPA (traditionalul card holografic).

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 13 Mar 2011, 10:45

Unele asociatii, pana anul trecut nu dadeau cotizantilor si "permisul" ANPA, chiar daca il plateau. Exista posibilitatea ca acel permis sa nici nu fi fost emis vreodata de ANPA pentru acei pescari.
In zona asociatiei, pescarii nu ar fi avut probleme vreodata existand carnetul stampilat, dar in restul tarii acei pescari - inclusiv EU - eram in ilegalitate !

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 13 Mar 2011, 12:46

Ok, dar atunci stiti cumva daca se dau deja cartonasele ANPA, sau inca nu?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 13 Mar 2011, 12:53

Se dau.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 13 Mar 2011, 18:47

semlecangheorghe scrie:
APSHD scrie:
Tipar ranit scrie:

La care asociatie din Arad va referiti ,la A.P.C.Arad?

Da la ei m-am referit in asociere cu Asociatia Fir Intins .
Si ca ultima noutate ii voi ajuta si la urmatoarea atribuire de Autorizatii pentru apele ramase ne atribuite .

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Mar 2011, 21:51

boistean scrie:
dan bobei scrie:Parca citisem in noua lege ceva legat de "obligativitatea reciprocitatii", sau nu am citit eu ce trebuia? :roll:
reciprocitatea nu (mai) e obligatorie.
E chiar obligatorie, nici macar nu mai trebuie incheiate acorduri intre asociatii, atata timp cat textul de lege e clar:
" Art. 9. - Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare".
Ramane conditia de a apartine unei asociatii, asta pentru cine nu vrea sa pescuiasca doar pe apele ramase libere, in baza permisului ANPA.

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 13 Mar 2011, 22:03

Foarte interesant aspectul asta ! :wink:

Scrie răspuns