PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
exceptand articolul cu reciprocitate care poate crea o oarecare confuzie, lucrurile sunt destul de clare
chiar si acel articol, daca-l iei la purecat, vorbeste de consimtamantul asociatiilor. daca reciprocitatea era o obligatie aparea la partea de obligatii, alaturi de paza, etc. iar cuvantul "consimt" nu-si mai avea sensul si locul acolo.
repet, daca e asa cum zici, adica daca esti membru pescuiesti peste tot se duce naibii aproape tot ordinul asta, tarifele, punctajele, procedura de atribuire a autorizatiilor.. cam tot.
chiar si acel articol, daca-l iei la purecat, vorbeste de consimtamantul asociatiilor. daca reciprocitatea era o obligatie aparea la partea de obligatii, alaturi de paza, etc. iar cuvantul "consimt" nu-si mai avea sensul si locul acolo.
repet, daca e asa cum zici, adica daca esti membru pescuiesti peste tot se duce naibii aproape tot ordinul asta, tarifele, punctajele, procedura de atribuire a autorizatiilor.. cam tot.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
"Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare".
Consimtanantul este pentru armonizarea actiunilor, nu are legatura cu reciprocitatea. Se vorbeste de "recunoasterea dreptului de reciprocitate", nu de existenta sau nu a unor protocoale intre asociatii sau alte chestii.
Consimtanantul este pentru armonizarea actiunilor, nu are legatura cu reciprocitatea. Se vorbeste de "recunoasterea dreptului de reciprocitate", nu de existenta sau nu a unor protocoale intre asociatii sau alte chestii.
Un punct de vedere personal:Tavi scrie:exceptand articolul cu reciprocitate care poate crea o oarecare confuzie, lucrurile sunt destul de clare.
Cuvintul "reciprocitate" utilizat in contextul respectiv are un sens mai larg si implica faptul ca o asociatie careia i s-au "atribuit" (remarcati ghilimelele) o apa nu poate bloca/refuza accesul unei persoane la acea apa atit timp cit respectiva persoana detine un permis de pescuit valabil, emis de ANPA, indiferent de unde a fost obtinut.
Pentru a inchide gura asociatiilor care ar fi inceput sa tipe ca li se iau fondurile au fost incluse "tarifele de acces" pe ape.
In acest mod se ajunge la o alta fateta care poarta tot denumirea de "reciprocitate". Aceasta fateta nu este cea prezentata mai sus si se refera la posibilitatea ca asociatiile sa incheie acorduri intre ele pentru a elimina acele "taxe de acces" pentru membrii respectivelor asociatii.
Ca aceste taxe de acces sunt sau nu legale s-a incercat o discutie pe topicul de aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=13987 .
Rezultat pina in acest moment null din punct de vedere al concluziilor.
Asa cum am scris deja, este o opinie personala. Confuzia este generata de utilizarea aceluiasi termen dar in contexte si cu implicatii diferite.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
din punctul meu de vedere a intelege reciprocitatea in sensul ca daca esti membru intr-o asociatie (si posesor de permis anpa) ai dreptul sa pescuiesti pe toate apele din Romania (mai putin cele delegate RNP si ARBDD), fara sa mai platesti nimic e un non sens.
asa cum am mai zis, daca e asa, pescarii se vor face membri in asociatia cu cele mai ieftine cotizatii iar celelalte asociatii vor ramane fara bani si fara membri.
fara bani si fara membri cum isi vor putea indeplini obligatiile asumate cand au primit autorizatia?
nu poate fi asa, e absurd
asa cum am mai zis, daca e asa, pescarii se vor face membri in asociatia cu cele mai ieftine cotizatii iar celelalte asociatii vor ramane fara bani si fara membri.
fara bani si fara membri cum isi vor putea indeplini obligatiile asumate cand au primit autorizatia?
nu poate fi asa, e absurd
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
De curiozitate, intre ce sume se invart taxele asociatiilor ? Poate ma insel, insa diferente notabile nu stiu sa existe.
Anul trecut am platit 50 lei la una dintre ele, si anul asta tot 50 lei, dar la alta, din alta zona.
l.e.
Cred ca am "dibuit-o" :
- Fiecare asociatie poate intocmi acorduri de reciprocitate cu altele. Caz in care membrii lor pot pescui pe baltile acelor asociatii.
- Fiecare asociatie POATE impune o taxa pentru non-membrii, dar in mod OBLIGATORIU pescarii trebuie sa detina permise ANPA.
- Nicio asociatie nu poate interzice pescuitul pe baltile lor, posesorilor de permis ANPA.
Si cam asta cred ca e esenta.
Anul trecut am platit 50 lei la una dintre ele, si anul asta tot 50 lei, dar la alta, din alta zona.
l.e.
Cred ca am "dibuit-o" :
- Fiecare asociatie poate intocmi acorduri de reciprocitate cu altele. Caz in care membrii lor pot pescui pe baltile acelor asociatii.
- Fiecare asociatie POATE impune o taxa pentru non-membrii, dar in mod OBLIGATORIU pescarii trebuie sa detina permise ANPA.
- Nicio asociatie nu poate interzice pescuitul pe baltile lor, posesorilor de permis ANPA.
Si cam asta cred ca e esenta.
Pai, aia e.ReluOlaru scrie:Si cam asta cred ca e esenta.
Nu stiu daca ati sesizat la chestia asta mai apare si un alt aspect:
tipul de relatie intre cel care solicita achitarea taxei de acces sau cel ce a achitat-o (persoana) si cel care o incaseaza (asociatia) este de tipul client/beneficiar - furnizor de servicii.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Astazi am intrebat la AJVPS Ploiesti:
- cotizatie + ANPA = 80 ron
- daca nu esti membru al asociatiei se plateste de ex. tariful anual 20 ron pentru toate apele administrate de asociatie si nu 20 ron pentru fiecare apa in parte
- au reciprocitate cu asociatiile ajvps judetele invecinate fapt confirmat si de ajvps Dambovita
deci dati telefoane si intrebati
- cotizatie + ANPA = 80 ron
- daca nu esti membru al asociatiei se plateste de ex. tariful anual 20 ron pentru toate apele administrate de asociatie si nu 20 ron pentru fiecare apa in parte
- au reciprocitate cu asociatiile ajvps judetele invecinate fapt confirmat si de ajvps Dambovita
deci dati telefoane si intrebati
Astazi dimineata am fost invitat la ANPA-Bucuresti la negocieri cu AJVPS-ul .
Directorul AJVPS-ului din Hunedoara spre uimirea mea a incercat din rasputeri sa ma pacaleasca , solicitindumi sa renunt la 4 din cele 7 tronsoane de ape care mi-au fost atribuite si pentru care am Autrorizatie de pescuit .
Eu i-am propus sa facem un protocol de reciprocitate pentru membrii pescari din judetul Hunedoara , dar spre surprinderea mea directorul AJVPS - Hunedoara incerca si ma forta sa renunt la Autorizatii in fata celor de la ANPA-Bucuresti . Moment in care cei de la ANPA-Bucuresti si-au dat seama ca isi depasesc atributiunile si au intrerupt orice fel de mediere .
Directorul AJVPS-ului din Hunedoara spre uimirea mea a incercat din rasputeri sa ma pacaleasca , solicitindumi sa renunt la 4 din cele 7 tronsoane de ape care mi-au fost atribuite si pentru care am Autrorizatie de pescuit .
Eu i-am propus sa facem un protocol de reciprocitate pentru membrii pescari din judetul Hunedoara , dar spre surprinderea mea directorul AJVPS - Hunedoara incerca si ma forta sa renunt la Autorizatii in fata celor de la ANPA-Bucuresti . Moment in care cei de la ANPA-Bucuresti si-au dat seama ca isi depasesc atributiunile si au intrerupt orice fel de mediere .
si se vor relua discutiile sau ramane cum s-a stabilit ?APSHD scrie:Astazi dimineata am fost invitat la ANPA-Bucuresti la negocieri cu AJVPS-ul .
sincer pentru noi pescarii reciprocitatea intre toate asociatiile ar fi cel mai bun lucru si cel care se dovedeste mai serios va castiga in timp
un tarif foarte mic la cotizatie nu inseamna neparat ceva bun pentru noi, mai ales ca unii i-si cumpara scule de milioane si se vaita pentru
80 - 100 ron cotizatie
si vad ca si ajvps-urile au inceput sa reduca cotizatiile datorita concurentei