PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
nu e chiar asa.dan bobei scrie:E chiar obligatorie, nici macar nu mai trebuie incheiate acorduri intre asociatii, atata timp cat textul de lege e clar:boistean scrie:reciprocitatea nu (mai) e obligatorie.dan bobei scrie:Parca citisem in noua lege ceva legat de "obligativitatea reciprocitatii", sau nu am citit eu ce trebuia?
" Art. 9. - Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare".
Ramane conditia de a apartine unei asociatii, asta pentru cine nu vrea sa pescuiasca doar pe apele ramase libere, in baza permisului ANPA.
daca ar fi asa toata lumea s-ar face membru in asociatia cu cotizatia cea mai ieftina si ar pescui fericiti peste tot pana la adanci batraneti
insa trebuie achitate si tarifele de acces pe zona de pescuit pe care fiecare asociatie are dreptul sa le perceapa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
In legatura cu tarifele, iarasi e putina ceata. Unii sustin ca tariful este pentru fiecare apa/sector de apa separat(deoarece pentru fiecare apa a fost facuta cate o cerere de atribuire),iar altii sustin ca este vorba de un singur tarif, pentru toate apele administrate de asociatie.
Stie cineva mai clar cum e? Sau asteptam inca vreo 3 luni un comunicat anpa care sa lamureasca problema?
Stie cineva mai clar cum e? Sau asteptam inca vreo 3 luni un comunicat anpa care sa lamureasca problema?
Eu asa zic. Altfel nu vad ce rost ar mai avea articolul respectiv, care e destul de "proaspat": ian 2011johnnybravo scrie:@dan, deci ca si membru al oricarei asociatii pot pescui pe orice apa in baza acelui articol? (n-am citit toata legea si mi-ai salva ceva timp cu un raspuns)
merci
Tavi, asociatia are dreptul sa perceapa taxa de acces, in cazul in care ai doar permis de la ANPA. Eu asa vad lucrurile. Asta daca nu vrei sa pescuiesti pe restul apelor ramase fara administrarea vreunei asociatii.
Am trimis in seara asta si un mail la ANPA pe aceasi tema. Asteptam raspunsul.
- johnnybravo
- Moderator
-
- veteran
Eu sint tot mai convins ca nu mai trebuie sa imi iau permis.Argumente sint destule:balamucul e maxim,nu prea se stie cine/ce administreaza,chiar daca vin, fara politie sau jandarmi, trebuie sa apeleze la bunavointa pescarului pt a se legitima,mai trebuie instalate si panouri care nu prea cred ca vor rezista,asa ca anarhia e mai mare ca niciodata.Speram altceva de la aceasta lege,dar nu prea vad rezultate pozitive.Chiar nimic nu poate fi normal la noi?
shimano scrie:Ok, dar atunci stiti cumva daca se dau deja cartonasele ANPA, sau inca nu?
Treci peste o saptamana sau doua si o sa primesti cartonasul... asa au facut si anul trecut si inainte... te duci cu o copie CI si carnetul de membru vizat de catre ei, daca ai fost anul aceasta sa platesti, daca nu atunci platesti cotizatia pe anul in curs si primesti si cartonasul ANPA...