PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sculele nu au cum sa ti le confiste pentru ca nu ai comis nici o infractiune, membru nu au voie sa te oblige sa devii, mai raman doua variante, daca poti plati la fata locului si esti un om cinstit platesti, daca esti mai putin cinstit te iei in gura cu ei si probabil te vor lasa in pace.
Oricum cred ca depinde de la caz la caz si de la om la om.
Oricum cred ca depinde de la caz la caz si de la om la om.
ai uitat cea mai probabila varianta...vor cere spaga si te vor lasa in pace....rcorbu scrie:O intrebare care ma tot incearca:
Sa zicem ca esti membrul unei asociatii deci ai permisul ANPA si te duci sa pescuiesti pe apele altei asociatii, din alt judet.
Pe malul apei nu vezi niciun anunt pe care sa scrie cine a concesionat apa respectiva.
Vine controlul, arati carnetul ANPA dar nu esti membru al acelei asociatii.
Cum vor actiona controlorii :
- vor da posibilitatea sa platesti tariful cerut de ei: saptamanal, lunar, anul pe loc ?
- vor incerca sa te faca sa platesti cotizatia de membru ?
- te vor lasa in pace, ca ai patrial acte in regula ?
- vor confisca sculele de pescuit + amenda ?
asociatiile sunt obligate sa marcheze cu panouri zonele de pescuit
sa afiseze in locuri vizibile la sediu si in teren regulamentul de pescuit
daca nu fac chestia asta poti sa-i iei tu la intrebari

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Pana acum administrator al luciurilor de apa era statul,din momentul asta se vrea o responsabilizare a privatului prin asociatii...adica se vrea ca lupta contra braconajului si a dezvoltarii pisciculturii si a intretinerii luciurilor de apa sa fie facut pe banii nostrii,nimic deosebit pana aici doar ca la noi fata de alte tari o sa se faca anevoios din doua importante motive: Primul ca oamenii sunt sceptici si carcotasi cand vine vb de taxa si al doilea lipsa banilor din visteria acestor asociatii ca sa faca unele investitii rapide( cum ar fi panourile)asociatii care acum au luciuri de apa in administrare. Si ce nu am inteles eu cu taxa care o sa fie stabilita pt cei care nu sunt in asociatia concesionara pe un anumit luciu sau nu este in nici o asociatie cand plateste taxa cui plateste .... ANPA ului sau catre asociatia concesionara?Tavi scrie:asociatiile sunt obligate sa marcheze cu panouri zonele de pescuit
toata lumea se plage de bani,ia uitatziva aici ce pot face copii din materiale reciclabile http://www.ecomagazin.ro/foisor-din-mat ... ciclabile/lipsa banilor din visteria acestor asociatii ca sa faca unele investitii rapide( cum ar fi panourile)........
se poate si din mizerile reciclabile lasate in jurul apei, poate asa pescarii se gandesk de doua ori inainte sa arunce mizerile in natura,deci daca se vrea se poate dar mai bine intindem mana ca asa e mai usor......
Aveti dreptate ,ca ar fi bine si chiar necesara o schimbare de mentalitate in randul pescarilor si nu numai privind aruncarea gunoaielor in natura dar sa intreti un lac cu fonduri provenite din ecologizarea lui cam greu. Referitor la mana intinsa...intervine cererea si oferta ....daca vrei ceva platesti,daca merita platesti asa ca taxa o sa fie oricum.edâ„¢ scrie:toata lumea se plage de bani,ia uitatziva aici ce pot face copii din materiale reciclabile http://www.ecomagazin.ro/foisor-din-mat ... ciclabile/lipsa banilor din visteria acestor asociatii ca sa faca unele investitii rapide( cum ar fi panourile)........
se poate si din mizerile reciclabile lasate in jurul apei, poate asa pescarii se gandesk de doua ori inainte sa arunce mizerile in natura,deci daca se vrea se poate dar mai bine intindem mana ca asa e mai usor......
Nu am reusit sa inteleg de ce trebuie aruncat gunoiul si peturile pe jos ? Daca te duci la un piknic, iei cu tine si un sac de plastic si colectezi "mizeria" ( peturi cutii de bere in sac si nu arunci prin boscheti),oricum ocupa mult mai putin spatiu decat cand erau "pline", o bagi resturile in sac o pui in portbagaj si te opresti la primul tomberon si lasi acolo...e asa de greu ?
-
- veteran
kzoli scrie:Nu am reusit sa inteleg de ce trebuie aruncat gunoiul si peturile pe jos ? Daca te duci la un piknic, iei cu tine si un sac de plastic si colectezi "mizeria" ( peturi cutii de bere in sac si nu arunci prin boscheti),oricum ocupa mult mai putin spatiu decat cand erau "pline", o bagi resturile in sac o pui in portbagaj si te opresti la primul tomberon si lasi acolo...e asa de greu ?

"da ce,imi bag eu mizeria in masina?"