PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 27 Feb 2011, 12:46

cezar.ch scrie:
rcorbu scrie:Controalele le veti face impreuna cu politia ?
Banuiesc ca cei fara permis vor recationa poate violent daca veti merge fara un reprezentatnt al statului si nu vor recunoaste dreptul de administrare in privinta pescuitului
Legea ne da dreptul doar sa semnalam autoritatilor aceste realitati, eventual sa sprijinim actiuni (patrulari, razii etc) ale autoritatilor.
Chiar daca avem printre voluntarii care vor alcatui "Patrulele Albastre" destui baieti bine claditi, nu ne vom angrena in acte de violenta. Nu asta este solutia.

Dupa lege, resursa piscicola a Snagovului apartine statului, iar noua institutia de stat ne-a transferat doar administrarea acestui patrimoniu.
In consecinta, autoritatile statului sunt obligate sa apere acest patrimoniu, iar noi suntem ne-am asumat obligatia sa-i sprijinim.

Cum vor raspunde autoritatile si cum ne vom misca noi, se va vedea.
Si se va afla de catre dvs.
PS - sa nu credeti cumva ca ne vom limita la fugarirea unor mosnegi care prind cateva rosioare cu unditele lor stramosesti.

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 27 Feb 2011, 13:00

vali stratonov scrie:...Eu din contra va urez succes in tot ceea ce doriti sa intreprindeti.
Mulţumim şi dacă s-o întâmpla ce ne dorim, te aşteptăm la o "ştiucăreală" pe Snagov. :wink:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 27 Feb 2011, 13:15

Sa va ajute Dumnezeu, si va va creasca numarul de membrii cotizanti
Si daca tineti legatura si cu alte asociatii indemnatii sa intre pe forum sa se faca cunoscuti, ca nu au nimic de pierdut, poate doar de castigat

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Feb 2011, 14:10

cezar.ch scrie:
rcorbu scrie:Controalele le veti face impreuna cu politia ?
Banuiesc ca cei fara permis vor recationa poate violent daca veti merge fara un reprezentatnt al statului si nu vor recunoaste dreptul de administrare in privinta pescuitului
Legea ne da dreptul doar sa semnalam autoritatilor aceste realitati, eventual sa sprijinim eventuale actiuni (patrulari, razii etc) ale autoritatilor.
.......................

Dupa lege, resursa piscicola a Snagovului apartine statului, iar noua institutia de stat ne-a transferat doar administrarea acestui patrimoniu.
In consecinta, autoritatile statului sunt obligate sa apere acest patrimoniu, iar noi suntem ne-am asumat obligatia sa-i sprijinim..........................
un punct de vedere cat se poate de corect.
este interesant de vazut daca si celelate asociatii care si-au asumat astfel de raspunderi, gandesc si actioneaza la fel, insa ma indoeiesc de asta.
unii deja s-au vazut propietari si stapani pe aceste ape si prin bunavointa si marinimia lor ne vor lasa sa le umplem conturile bancare, care ne vor fi anuntate din vreme si publicate pe internet sa nu cumva sa calcam pe malul apei fara dovada platii tributului. :twisted:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 27 Feb 2011, 15:23

albatrin scrie:
vali stratonov scrie:...Eu din contra va urez succes in tot ceea ce doriti sa intreprindeti.
Mulţumim şi dacă s-o �nt�mpla ce ne dorim, te aşteptăm la o "ştiucăreală" pe Snagov. :wink:
Sa fie primit :wink: sper sa va "calc " anul acesta macar la o "bibaneala" daca nu "stiucareala". :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 27 Feb 2011, 15:56

Dpmdv,de intentii bune,am "sacul"plin!Este o problema..."mare"!Riveranii,sunt aia cu..."cohones",ma indoiesc ca :"CINEVA" ii va obliga conform..."legii"sa isi mute..."ferariule"(barcile de X cai)_,pe bune!!!
Iar in rest,cine vrea :"eco"(este frectii,ca sunt nu pot),mai bine pe EA!!!!!!
ps sau dus vremurile cind se lua la copca,"maturi",prahovenii, stiu...cele bune....

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 27 Feb 2011, 16:13

DidelPro scrie:Dpmdv,de intentii bune,am "sacul"plin!Este o problema..."mare"!Riveranii,sunt aia cu..."cohones",ma indoiesc ca :"CINEVA" ii va obliga conform..."legii"sa isi mute..."ferariule"(barcile de X cai)_,pe bune!!!
Iar in rest,cine vrea :"eco"(este frectii,ca sunt nu pot),mai bine pe EA!!!!!!
ps sau dus vremurile cind se lua la copca,"maturi",prahovenii, stiu...cele bune....
Cumva spune in legea pescuitului ca nu ai voie sa te plimbi cu barca pe lac, sau sa faci baie ? sau ai vazut tu peste prins la elicea salupei ?
Nu incercati sa interpretati prevederile acestei legi cu ce va trece voua prin minte

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Feb 2011, 17:08

Ce ma intriga la rezultatele licitatiei: aia cu 100 sau 98 de puncte oare de ce nu au cerut toate apele? S-or fi limitat chiar numai sa faca ceva pt pescarii sportivi?
Si inca ceva: unde sunt datele aritmeticii pescuitului anul asta? Poate ma mai luminez...
RX6 & Daiwa SS owner!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Feb 2011, 18:12

cezar ch,

Asa ai inteles ca ANPA ti-a transferat administrarea resurselor acvatice vii? Citeste art. 4(4) din OUG 23/2008 si iti dai seama ce dobitoci au facut acest ordin. De aia va fi anulat.
Cum traduci art. 25(1) din lege?

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Feb 2011, 18:24

Art. 4. – (1) Elaborarea strategiei naţionale şi a reglementărilor referitoare la conservarea şi managementul resurselor acvatice vii existente în apele maritime şi continentale, la acvacultură, la organizarea pieţei produselor pescăreşti, la structurile de pescuit şi acvacultură, precum şi implementarea şi controlul aplicării şi respectării acestora sunt atributul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, instituţie publică de interes naţional, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, care funcţionează în subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de pescuit şi acvacultură, cu sediul în municipiul Bucureşti, ale cărei structură, organizare şi funcţionare se aprobă prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Art. 25. – (1) La libera lor iniţiativă, pescarii se pot constitui în asociaţii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi de reprezentare a acestora.

Ajuta-ma cu o traducere, mie nu mi-a mers google tranlator :D
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns