Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Mar 2012, 10:35

semlecangheorghe scrie:Popescu Stefan a scris
Personal, sunt membru în Consiliul Național Consultativ pe sectorul pescăresc,
Ooo,asta se vede din plin..nici nu mai trebuia subliniat.. :D

Ai un "blindaj".nene ,de ma sperii.
Daca ti-ai indrepta energia-cunostintele intr-un scop bun ,cred ca ai face ravagii.
Inclusiv sa avem pun permis valabil ,in mina,din prima luna a anului,si astfel,cine vrea sa pescuiasca pe frontiera sa nu aiba probleme..
Daca ti-ai fi canalizat energia pe teme de genul asta,in loc sa cheltui bani pe procese inutile,ti-ai fi cistigat demult respectul si sustinerea pescarilor..
Cum era daca bagai banii aia cheltuiti cu razboiul ala A.J.V.P.S.Alba versusA.P.S.Alba,intr-o chestie care sa produca puiet ,avind la baza reproducatori luati din apele naturale,si care sa se intoarca tot in acestea??
Cum era daca faceai pa bune toate astea,ori altele de genul,,si unu ca mine ,sau ca altul si altul ,sarea sa te apere,in loc sa te condamne pentru ce ai facut...
V-ati constituit ca alternativa ,opozitie la A.J.V.P.S.de multi ani,dar nu ati reusit sa faceti nici macar ca permisul sa fie in mina noastra din....macar,15 ianuarie. :cry: :cry:
Nimic,nimic,bun in tara asta,decit haos si dezbinare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 21 Mar 2012, 15:37

@apsalba
O sa incerc , din nou, sa te fac sa intelegi care este motivul pentru care federatia ta nu va avea niciodata monopolul de a emite si de a e elibera permisele de pescuit recreativ/sportiv. In analiza, o sa folosesc si o paralela cu activitatea de radioamatorism, activitate care are deopotriva valente recreative dar si competitionale. Cu toate ca radioamatorismul este recunoscut ca sport de foarte multa vreme( latura competitionala), existand in acest sens o federatie nationala cu CIS aflata sub tutela ANST-ului, licentele(permisele) de radioamator sunt eliberate de administratorul spectrului de frecvente radioelectrice care este statul roman prin intermediul ANCOM-ului( un fel de ANPA al radioamatorilor). Atat radioamatorii asociati cat si cei neasociati primesc licenta de radioamator de la autoritatea care administreaza spectrul de frecvente radioelectrice in numele statului roman. De ce ar fi altfel in cazul pescuitului recreativ/competitional. ANPA administreaza un bun public si anume resursa acvatica vie. Ea este autoritatea indrituita sa emita si sa elibereze permisele de pescuit. Si asta deoarece permisul de pescuit iti da dreptul sa accesezi resursa acvatica vie asa cum permisul de radioamator iti da dreptul sa utilizezi spectrul radioelectric, ambele bunuri publice. Chiar daca, prin absurd, pescuitul competitional ar fi recunoscut ca sport( lucru complet aiurea , am fi singura tara din lume cu o asemenea aberatie), permisele de pescuit recreativ/competitional tot ANPA le va emite , in calitatea sa de administrator al RAV.
Cred ca remarci diferentele clare intre fotbalul recreativ/competitional, unde nu ai de a face cu accesarea unei resurse publice si pescuitul recreativ/competitional( unde trebuie sa ai dreptul de a accesa RAV)sau radioamatorismul recreativ/competitional ( unde trebuie sa ai dreptul sa accesezi spectrul radioelectric).

P.S. Eu sunt convins ca ai inteles demult aceste lucruri,dar te faci ca nu pricepi. Ti-ai facut un scop din a crea haos peste tot profitand, evident, de incompetenta unor slujbasi ai statului si a unor institutii.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 21 Mar 2012, 17:19

@flydb

Degeaba incerci sa-i explici ca gandeste anormal , nu-l poti aduce la realitate . Acest individ este cel mai mare DUSMAN al pescuitului recreativ ... nu ANPA , AGVPS , braconieri sau altcineva .
N-ai vazut ca el este in proces cu toata lumea ?
Singurul lui scop in viata este sa-i elimine pe toti ,ca apoi cand va ramane "unicul , marele si genialul conducator iubit " ,cu tupeul obraznic pe care il are ,sa ceara trecerea pescuitului recreativ de la ANPA sub controlul total al federatiei ,ca sa-si poata impune aberatiile dupa bunul plac , inclusiv aia cu ELIBERAREA PERMISELOR DE PESCUIT , pentru ca pe el asta il intereseaza ( a si facut o afirmatie in acest sens ) .
Este evident faptul ,ca nu-l intereseaza altceva ,decat sa faca bani din cotizatiile pescarilor . N-ai observat ca lacomia de bani a pus stapanire pe mintea lui ?
Singurul mod de a putea contracara toate aceste aberatii este , ca toti cei interesati sa luam atitudine si sa actionam impreuna, asta in cazul in care vrem sa mai pescuim in conditiile actuale , ma refer la faptul ca legea prevede ca un pescar poate retine 5 kg de peste
El in schimb nu vrea decat sa platim noi ca fraierii PERMISUL la federatie , si asta doar ca sa putem pescui in sistem C&R :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 21 Mar 2012, 17:24

Ai mare dreptate fly, atata doar ca anpa nu a facut niciodata o delimitare clara intre pescarul amator si cel sportiv. S-au multumit cu un "/" pus la denumirea permisului apoi au continuat cu pescarul sportiv.
Ca sa revenim ontopic: ceva noutati despre permisul de pescuit RECREEATIV/sportiv ?
RX6 & Daiwa SS owner!

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 21 Mar 2012, 17:33

fanelul scrie:Ai mare dreptate fly, atata doar ca anpa nu a facut niciodata o delimitare clara intre pescarul amator si cel sportiv. S-au multumit cu un "/" pus la denumirea permisului apoi au continuat cu pescarul sportiv.
Ca sa revenim ontopic: ceva noutati despre permisul de pescuit RECREEATIV/sportiv ?
Da! Cand ANPA a inceput sa trimita listele cu platitori colectate de la asociatii catre producatorul de carduri, s-a constatat ca respectivul producator nu are in dotare terminalul care sa imprime datele personale pe card... :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Va reamintesc ca este vorba de un contract de 250 000 de carduri....

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 21 Mar 2012, 17:46

E clar, nene Iancule! O sa solicit ministerului DEMITEREA conducerii ANPA (macar a "diviziei" pescuit RECREEATIV/sportiv) pentru incompetenta! Nu e posibil ca an de an sa ne confruntam cu aceleasi probleme: lipsa permise de la 1 ianuarie, nehotarare, lipsa de comunicare cu PF, indecizia apropo de prohibitie! Mai nou apar si presedinti de "nisa" care solicita traznai din cauza incompetentilor.
RX6 & Daiwa SS owner!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Mar 2012, 18:29

flydb scrie:Atat radioamatorii asociati cat si cei neasociati primesc licenta de radioamator de la autoritatea care administreaza spectrul de frecvente radioelectrice in numele statului roman.De ce ar fi altfel in cazul pescuitului recreativ/competitional.
Stiu io, stiu io, stiu io... ! :idea: :

1 - pentru ca Popescu Stefan nu e radioamatorist ! :twisted:

sau,

2 - pentru ca radioamatoristii nu au si ei un Popescu Stefan al lor ! :twisted:

Am ghicit ? ? ? ...
:lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 21 Mar 2012, 22:17

Miky, m-am uitat pe site-ul asociatiei si nu am vazut nimic in legatura cu ce intrebasem. S-a discutat ceva? Tkx

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Mar 2012, 23:57

dan bobei scrie:Miky, m-am uitat pe site-ul asociatiei si nu am vazut nimic in legatura cu ce intrebasem. S-a discutat ceva? Tkx
Salut Dan,
ai PM !

scuze de intarziere
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 22 Mar 2012, 00:36

Am primit si raspuns. Multumesc. :P

Scrie răspuns