Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de apsalba » 17 Mar 2012, 10:42

De acord. Nu era rău dacă erați așa de operativ și în precedenții trei ani, perioadă în care niște „domni” și-au permis să mă gratuleze cu diferite epitete. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată. :respekt:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mar 2012, 12:27

Tavi scrie:Nene rcorbu, matale esti bine intentionat dar cred ca iti lipsesc oaresce informatii
Cine vrea sa distruga? Cine vrea sa moara capra vecinului? Cine a dat in judecata si caprele si vecinii? Cine trimite notificari i stanga si-n dreapta si a dorit dizolve LRS, o entitate care se ocupa strict cu organizarea de concursuri de pescuit , n-are nicio treaba cu permisele? Cine a creat FNPSR - federatia nationala a chioscurilor de vandut permise? Cine a beneficiat de banii stransi atunci de la pescarii din toata tara? Cine abureste lumea de ani de zile cu promisiuni si nu face nimic altceva decat sa incerce in continuare sa vanda permise la suprapret si sa elimine orice concurenta in pescuit pentru a ramane singurul care organizeaza concursuri si vinde permise? Sunt multe intrebari dar e un singur raspuns. Ghici ghicitoarea mea...
Oscilez intre Kim Il Jong , Nero sau Ceausescu :lol: :lol:

RCorbu , plateste dumneta taxa in plus , numita "donatie" , a se citi suprapret da care nu-ti da nimic in schimb , dealtfel Popescu nu este interesat de braconaj , poluare , lipsa pestelui .

O inceput cu o asociatie de vandut permise , pe care o nenorocit-o , dupa aia o federatie fara interes in concursuri , il interesau doar permisele , insa pe el il interesau toate permisele si cand o vazut ca nu poate o lasat in paragina aceasta federatie si o montat alta , poate acuma ajunge la atat de doritele permise , mai mult , conform viziunii sale , toti santem sportivi si santem deci obligati sa cotizam la federatia lui .Poate dumneta doresti sa platesti in plus ca unii sa poata face antrenamente gratis , scule si cantonamente !
Tu nu vezi ca asta sustine ca daca joci miuta in spatele blocului tre sa o faci dupa regulile lui , citeste nene !
Cand l-am rugat pe el sau altii 2-3 fanii ai federatiei sa ne arete alta tara unde se intampla asa ceva ne-am ales cu insulte , si fara raspuns !
Inainte sa mai scoti perle atat de autentice te rog citeste mai mult despre personaj , sa vezi cine este cu adevarat !
Nu am nimic cu tine , insa pur si simplu nu cunosti speta !

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 17 Mar 2012, 13:37

Daca nu va place personajul atunci IGNORATI, daca injurati pe net nu schimba nimic, iar el se duce si i-si face treaba.
Din cate vad este cu un pas inaintea voastra, iar injurandu-l nu faceti nimic, iar el i-si continua treaba si s-ar putea sa reuseasca.
Daca sunteti siguri ca abereaza, de ca va mai agitati ?
Agitatia inseamna frica ca o sa reuseasca ceva...si daca il injur ..ii schimb intentia, sau il fac sa nu mai actioneze ?
Faptul ca inca mai da permise insemna ca are trecere undeva, si asta va nelinisteste.
Voi asta nu pricepeti ca injurand oamenii pe net nu rezolvati nimic.

Vreti exemplu:
ce vrea el: C&R - OK
cine merge mai des pa la ANPA si MADR sau ce mai e ?
toti care nu vrem asta cu C&R ii trimitem un mail cu adresa, nr. telefon..sa aiba omul o lista mare..si o arata la cei la care merge si FANE.
La fel si cu celelalte puncte pe care le doreste.
Nu stiu cine este FANE , dar cu injuraturi pe forum nu rezolvi nimic.
Dar daca el singur va face pe voi toti ..inseamna ca merita sa fie bagat in seama mai mult decat pe voi.

moderat --> mesaj fara legatura cu subiectul topicului, provocator.

oly marius
junior
junior

Mesaj de oly marius » 17 Mar 2012, 15:17

Taxa, donatie, cotizatie sau cum vreti sai spuneti la El e cel mai ieftin permis 30 Anpa plus 10 lei cotizatie sau ce naiba e pe cand la alti e 65 sau sute de lei la romsilva pe munte si tot in birouri stau ca pe teren nui prea vede nimeni .E criza unii oameni se uita si la 10 lei chiar daca e sau nu legal tot o apa si un pamant e .Eu inteb pe multa lume dupa ce vi sa taiat chitanta respectiva ssi atli luat permisu si ati iesit pe usa dar va intrebat vreo asociatie (Domne cum ti se pare sistemul sunteti multumiti de ape de regim de ce se intampla,Ce ati vrea sa facem sau sa schimbam a intrebat vreodata ceva sau sa fac o sedinta sa adune oamenii sai spuna nemultumirile) Doar am dat banu am primit chitanta si la .revedere

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Mar 2012, 15:40

Marius, scuza-ma iti pot da un exemplu de asociatie care nu percepe un leu in plus daca doresti ANPA.
In plus, nu dau faliment daca dau 50lei unei asociatii daca aceasta misca ceva pe vreo apa. In schimb, conu fanica a bagat la buzunar foarte multi bani fara sa miste un deget.
Dupa cum poate ai observat, a si zis ca nu-l intereseaza braconierii. :idea:

Chiar detine vreo solutie cu care spala oamenii pe creier? :roll:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 17 Mar 2012, 15:58

Concluzii corecte și la obiect. Este clar că toți plângăcioșii de pe acest forum se văd loviți profund în calitatea lor de colectori de bani fără să facă nimic. Dacă ăia care le-au dat autorizații ar fi cât de cât competenți, ar fi observat demult pentru ce i-au luat în evidență și anume așa cum zice legea:
OUG 23/2008
Art. 25

(1) Asociaţiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, precum şi forurile lor de reprezentare la nivel naţional, constituite pe principiul liberei asocieri, vor fi luate în evidenţă de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi de Ministerul Mediului, ca reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea stabilirii de programe de acţiuni şi proiecte comune pentru conservarea şi protejarea resurselor acvatice vii.
Acești stimați domni, care se pretind marii apărători ai pescarilor sportivi (spre deosebire de mine care vreau să fac ceva pentru pescuitul sportiv) sunt doar niște populiști de duzină. Cred că diferența este evidentă. Dovada sunt litigiile câștigate împotriva tocmai acelora care ar trebui să facă o legislație corectă și să o mai și respecte. Diferența dintre mine și ei este una de fond. Eu sunt membru în Consiliul Național Consultativ pentru Pescuit, fac propuneri pentru îmbunătățirea legislației, iau cei menționați mai sus ori își varsă umorile aici sau cum sunt amărăștenii ăștia de la aps scobarul mă reclamă la ministru că dau permisele mai ieftin decât ei.
Pun și eu o întrebare acestor domni. Știu ce înseamnă și cu se mănâncă un proiect pentru conservarea și protejarea resurselor acvatice vii? Câți din ei au depus și implementat un asemenea proiect. Vă anunț că pe fondurile europene de pescuit sunt alocate 90 milioane de euro în acest sens. Câți sunteți interesați? Sau mai bine vă odihniți bucepșii pe un fotoliu, așteptând să mai intre un cotizant pe ușă?
Pentru cei care administrează asociații de pescuit sportiv (cu excepția celor care zic că au mii de membri (vorba vine că sunt membri, atâta timp cât fac ce zice foarte corect oly) știu foarte bine că încasările se duc pe ceva salarii sau pe câte o chermeză de doi lei. Ori realizarea unei federații sportive puternice este de nedorit, întrucât federația are și alte atribuții cum ar fi de exemplu aceasta:
Legea 69/2000:
Art. 37
(1) Federatiile sportive nationale au urmatoarele atributii principale:
a) elaboreaza strategia nationala de dezvoltare a ramurii de sport si controleaza aplicarea acesteia de catre membrii afiliati;
b) organizeaza, conduc, controleaza si supravegheaza activitatile si competitiile sportive oficiale la nivel national, in baza statutelor si regulamentelor adoptate;
Cred că de acest control se tem unii dintre ei, întrucât acum nu-i controlează nimeni. Frumos?
Vă asigur că federația va face aceste lucruri, printre altele și pentru binele resurselor acvatice vii. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu mă interesează pescarii sportivi, cu excepția celor care sunt selecționați în loturile reprezentative ale României. Restul au relație directă cu cluburile din care fac parte sau sub a căror arie de competență intră. Îi asigur că vor avea și obligații față de pescuitul sportiv, nu numai drepturi. Asta ca să fie clar de la început.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 17 Mar 2012, 16:58

Domnule "apsalba":
ANPA recunoaste pescuitul in 2 variante:
- pescuitul sportiv
- pescuitul de agrement

Din ce postati dumneavoastra vad ca aveti ca tinta pescuitul sportiv.
Chiar sunt nedumerit de ce vreti sa includeti si pe cei care pescuiesc pentru relaxare in acesta categorie, dar sunt sigur ca ministerul nu va recunoaste pescuitul ca pe un sport, dacat in mica masura si prin acele cluburi care sunt inregistrate ca atare si participa la competitii nationale dar mai ales internationale.
In plus pescuitul si vanatoarea au fost intotdeauna asociate ca activitate, avand acelasi scop si anume prinderea unei prazi.

Parerea mea este ca va chinuiti degeaba, in loc sa faceti faceti demersuri pentru obtinerea mai usoara a permiselor de pescuit, sau a posibilitatii ca politia + asociatiile sa faca controalele fara ANPA, care oricum sunt putini ca numar, sau publicarea pe site a modului in care se pot face o repopulare cu peste, ...sunt o gramada de lucruri bune cu care se poate incepe.
In loc sa va bateti cu ceilalti, mai bine pentru inceput dati o mana de ajutor in rezolvarea acestor probleme.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 17 Mar 2012, 17:10

rcorbu scrie:Domnule "apsalba":
ANPA recunoaste pescuitul in 2 variante:
- pescuitul sportiv
- pescuitul de agrement

Din ce postati dumneavoastra vad ca aveti ca tinta pescuitul sportiv.
Chiar sunt nedumerit de ce vreti sa includeti si pe cei care pescuiesc pentru relaxare in acesta categorie, ....

Banii vorbesc :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=nvbPsvJMA7w

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Mar 2012, 17:59

apsalba scrie:Concluzii corecte și la obiect. Este clar că toți plângăcioșii de pe acest forum se văd loviți profund în calitatea lor de colectori de bani fără să facă nimic.
Acești stimați domni, care se pretind marii apărători ai pescarilor sportivi (spre deosebire de mine care vreau să fac ceva pentru pescuitul sportiv) sunt doar niște populiști de duzină. Cred că diferența este evidentă. Dovada sunt litigiile câștigate împotriva tocmai acelora care ar trebui să facă o legislație corectă și să o mai și respecte. Diferența dintre mine și ei este una de fond. Eu sunt membru în Consiliul Național Consultativ pentru Pescuit, fac propuneri pentru îmbunătățirea legislației, iau cei menționați mai sus ori își varsă umorile aici sau cum sunt amărăștenii ăștia de la aps scobarul mă reclamă la ministru că dau permisele mai ieftin decât ei.
1. Ce ai facut pentru pescuitul sportiv?
Adica: e mai mult peste in vreo apa? E vreo apa cu conditii mai bune de pescuit?
Ai organizat vreun concurs sau campionat mai bun decat cele deja existente (organizate de altii)?
Federatiile si cluburile infiintate de tine au sponsorizat vreun lot la o competitie externa?
Concret, palpabil, ceva care sa simta un pescar oarecare ca e mai bine, ce ai facut?
2. Litigiile castigate? In urma lor ce s-a schimbat in bine ?
3. Propuneri legislative?
Care este propunerea legislativa facuta de tine si regasita in legislatia actuala si care a a avut o contributie la imbunatatirea pescuitului?
sper ca ai remarcat ca sunt toate verbe la trecut. Deci te intreb ce AI FACUT tu bine. Nu ce vrei sa faci sau VEI FACE dar nu finalizezi niciodata.
4.
apsalba scrie: Pentru cei care administrează asociații de pescuit sportiv ....știu foarte bine că încasările se duc pe ceva salarii sau pe câte o chermeză de doi lei.
Banii stransi de apsalba, FNPSR, cetate, apullum pe ce s-au dus?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Mar 2012, 18:08

Tavi a scris
Ai organizat vreun concurs sau campionat mai bun decat cele deja existente (organizate de altii)
Cuuum sa nu ,mai Tavi...N-ai auzit de cupa Baracuda?????? :shock: :shock: :shock:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns