apsalba scrie:
Întrebarea este justificată, întrucât inclusiv regulamentele CIPS recomandă acest lucru. Cred că întrebarea ar fi trebuit adresată celor care, până acum, s-au erijat în conducătorii pescuitului sportiv.
În ceea ce privește pescarii sportivi (așa cum îi vedeți dumneavoastră) care stau pe lacuri, bălți, etc., nu cred că reprezintă, așa cum spuneți, adevărații pescari sportivi. Pescuitul pe care îl menționați este deja un lux și este, după părerea mea, o afacere care s-a realizat tacit între patronii de bălți și producătorii de articole de pescuit sportiv și nadă. Scopul federației este de a readuce pescuitul sportiv la dimensiunile sale firești și de a da posibilitatea practicării lui de cât mai mulți doritori. Asta înseamnă un sistem corect de selecție, finanțarea activităților sportive de către cluburile sportive, nu din banii pescarilor, ș.a.m.d.
Asta se pare că deranjază și apar astfel de specimene care împroașcă zoaie pe un proiect necesar pentru care nu au făcut nimic.
Și încă o dată fac precizarea; indiferent dacă ești sau nu legitimat la un club sportiv, chiar dacă pescuiești pentru confortul tău, faci o activitate sportivă. Adică practici un sport. Este identic cu miuța din spatele blocului. Federația nu își propună să interzică practicarea pescuitului sportiv nimănui, ci doar ca aceasta să se facă cu respectarea unor reguli, stabilite printr-un regulament general valabil. Prin comparație, indiferent unde joci fotbal și pui mâna pe minge, comiți o neregularitate și ea este sancționată. Corect?
PS Zamfi,
Știi foarte bine că o ciorbă de peste este grozavă, dacă este făcută de un băștinaș. De multe ori, omul acela trăiește din peștele pe care îl prinde. La tine nu este cazul și nu cred că te calicești pentru atâta lucru. Cel puțin așa îmi place să cred, indiferent ce părere ai tu despre mine. Sper că mă judeci prin propria gândire, nu după părerile unor dobitoci.
mai aps-ule ... pe bune iti spun ... du-te si fa-ti un control ... serios, o iei razna tot mai mult si esti complet rupt de realitate ...
tu te auzi ce spui cu miute si alte minuni ...

... doar in mintea unui om bolnav un X care iese pe malul unei garle cu o varga sa arunce un viermus in apa poate fi considerat sportiv ...
cat despre perla aia cu C&R ... deja ai depasit de mult limita penibilului si a ridicolului asa ca o alta bazaconie nici nu mai conteaza. tot ce iti pot spune ca e asta cu C&R obligatoriu nu va fi realizata niciodata, in veci nu vei putea obliga pe cineva sa se conformeze regulilor astora (vezi ca si aia de la CIPS
recomanda, nu obliga) ... cum poti sa ceri cuiva sa elibereze toti pestii prinsi (daca el nu vrea asta) cand la 10 metri de el sunt unii cu barca ce dau la curent sau intind plase !!!
ps : mai bine zaceai in continuare ascuns ... era mai linistit forumul fara tine, parca incepea sa se si discute despre pescuit ...
pps : aici, pe Po eliberarea oricarui peste alocton este interzisa prin lege si se sanctioneaza cu amenda de vreo 100 de euro pentru fiecare peste (asta daca te prind evident) si asta oricum nu impiedica lumea sa elibereze in continuare cam toti pestii prinsi si chiar sa se filmeze cu eliberarile respective si sa le puna pe net. ce control au autoritatile? si tu imi vorbesti de C&R intr-o tara unde majoritatea se duc la pescuit cu sacul in portbagaj ... bullshit !!! ... asta iarasi e din ciclul
"vom face, vom drege" ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...