apsalba scrie:
Întrebarea este justificat?, întrucât inclusiv regulamentele CIPS recomand? acest lucru. Cred c? întrebarea ar fi trebuit adresat? celor care, pân? acum, s-au erijat în conduc?torii pescuitului sportiv.
În ceea ce prive?te pescarii sportivi (a?a cum îi vede?i dumneavoastr?) care stau pe lacuri, b?l?i, etc., nu cred c? reprezint?, a?a cum spune?i, adev?ra?ii pescari sportivi. Pescuitul pe care îl men?iona?i este deja un lux ?i este, dup? p?rerea mea, o afacere care s-a realizat tacit între patronii de b?l?i ?i produc?torii de articole de pescuit sportiv ?i nad?. Scopul federa?iei este de a readuce pescuitul sportiv la dimensiunile sale fire?ti ?i de a da posibilitatea practic?rii lui de cât mai mul?i doritori. Asta înseamn? un sistem corect de selec?ie, finan?area activit??ilor sportive de c?tre cluburile sportive, nu din banii pescarilor, ?.a.m.d.
Asta se pare c? deranjaz? ?i apar astfel de specimene care împroa?c? zoaie pe un proiect necesar pentru care nu au f?cut nimic.
?i înc? o dat? fac precizarea; indiferent dac? e?ti sau nu legitimat la un club sportiv, chiar dac? pescuie?ti pentru confortul t?u, faci o activitate sportiv?. Adic? practici un sport. Este identic cu miu?a din spatele blocului. Federa?ia nu î?i propun? s? interzic? practicarea pescuitului sportiv nim?nui, ci doar ca aceasta s? se fac? cu respectarea unor reguli, stabilite printr-un regulament general valabil. Prin compara?ie, indiferent unde joci fotbal ?i pui mâna pe minge, comi?i o neregularitate ?i ea este sanc?ionat?. Corect?
PS Zamfi,
?tii foarte bine c? o ciorb? de peste este grozav?, dac? este f?cut? de un b??tina?. De multe ori, omul acela tr?ie?te din pe?tele pe care îl prinde. La tine nu este cazul ?i nu cred c? te calice?ti pentru atâta lucru. Cel pu?in a?a îmi place s? cred, indiferent ce p?rere ai tu despre mine. Sper c? m? judeci prin propria gândire, nu dup? p?rerile unor dobitoci.
mai aps-ule ... pe bune iti spun ... du-te si fa-ti un control ... serios, o iei razna tot mai mult si esti complet rupt de realitate ...
tu te auzi ce spui cu miute si alte minuni ...

... doar in mintea unui om bolnav un X care iese pe malul unei garle cu o varga sa arunce un viermus in apa poate fi considerat sportiv ...
cat despre perla aia cu C&R ... deja ai depasit de mult limita penibilului si a ridicolului asa ca o alta bazaconie nici nu mai conteaza. tot ce iti pot spune ca e asta cu C&R obligatoriu nu va fi realizata niciodata, in veci nu vei putea obliga pe cineva sa se conformeze regulilor astora (vezi ca si aia de la CIPS
recomanda, nu obliga) ... cum poti sa ceri cuiva sa elibereze toti pestii prinsi (daca el nu vrea asta) cand la 10 metri de el sunt unii cu barca ce dau la curent sau intind plase !!!
ps : mai bine zaceai in continuare ascuns ... era mai linistit forumul fara tine, parca incepea sa se si discute despre pescuit ...
pps : aici, pe Po eliberarea oricarui peste alocton este interzisa prin lege si se sanctioneaza cu amenda de vreo 100 de euro pentru fiecare peste (asta daca te prind evident) si asta oricum nu impiedica lumea sa elibereze in continuare cam toti pestii prinsi si chiar sa se filmeze cu eliberarile respective si sa le puna pe net. ce control au autoritatile? si tu imi vorbesti de C&R intr-o tara unde majoritatea se duc la pescuit cu sacul in portbagaj ... bullshit !!! ... asta iarasi e din ciclul
"vom face, vom drege" ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...