Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2012, 17:02

dumanelutu scrie:problema e ca pana se intra in posesia anpa mai trece jumatate de an, iar eu merg la dunare de 2-3 ori pe luna
atunci tu cum ai justifica ca esti in legalitate
problema este ca nu vrei sa pricepi ca esti in ilegalitate si asa.
nu poti fi in legalitate decat respectand legea, iar asta spune ca singurul permis valabil pe teritoriul Romaniei este permisul ANPA.
acesta se obtine mergand le trezoreria locala si platind in contul respectiv (stiu cei de acolo care cont) taxa legala de 30lei.
apoi se merge cu chitanta, o cerere la reprezentatul ANPA local si se elibereaza permisul.
asta e legea si asta este cursul ei.
nu este vina ta ca statul roman si reprezantii sai nu reusesc sa tipareasca acelea permise de pescuit in timp util astfel incat sa le poti avea de la inceputul anului - si aici militam cativa pt introducerea permisului cu valabilitate 1 an de la data achizitionarii sau platii taxei, dar nu suntem sustinuti si nici pescarii nu vor sa priceapa ca este in avantajul lor.
ce recomand eu?? plata taxei la trezorerie si pescuitul cu chitanta pt 2012 si permisul pt 2011 pana la aparitia permiselor ANPA 2012.
nu este 100% legal, dar cu siguranta esti mult mai aproape decat varianta aleasa de tine.
si recunoaste ca nici chiar tu, daca ma gasesti pe balta cu documentele spuse de mine nu ma vei amenda.

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 05 Ian 2012, 17:03

nelu, ar trebui sa citesti zecile de pagini scrise pe 2011, legate de cartoanele anpa si taxele de acces.
Tu pescuiesti legal in baza cartonului de la anpa, nu in baza chitantei eliberata de asociatia care ti-a vandut gogosi. Alea de la anpa pe 2012 nu au aparut inca, iar in aceasta situatie, eu consider ca pot merge la pescuit cu cartonul anpa de pe 2011. Nu este vina mea ca ei nu au emis pe 2012 si nu mi se pare normal sa imi fie interzis sa pescuiesc pt ca ei sunt incapabili (an de an).
Cat despre asociatia care ti-a taiat chitanta ... nu stiu ce sa zic; nu ar trebui oare sa depuna, iar, un dosar pt licentiere si dupa aceea sa taie chitanta?
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:05

eu nu dau amenzi, am alt obiect de activitate
iar in cazul prezentat de tine nici un ijpf nu iti pune viza p.g. pe chitanta de trezorerie

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 05 Ian 2012, 17:05

Pai si ce , acum esti in legalitate ? Viza de frontiera ti-o da in baza unui carnet de membru a unei asociatii !! ? Eu parca stiam ca intai iti trebe cartonasul ANPA si cu ala mergi la frontiera si iti elibereaza acces frontiera . Cam are dreptate Adi , din necunostinta te-ai cam grabit . Daca vrei sa fii membru unei asociatii treaba ta dar carnetul ala nu iti da dreptul sa pescuiesti .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 05 Ian 2012, 17:06

Deocamdata nici sa NU visati la permise ANPA !
Abia in ianuarie se tine licitatia pentru noile carduri, ceea din decembrie fiind anulata... Cel mai devreme probabil prin aprilie, mai....

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:07

cand merg la pescuit prefer sa ma bucur de frumusetea clisurii si de pescuit, nici decum sa intru in polemici cu anumiti sefi de tura mai zelosi de fire

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:09

catalin66 scrie:Pai si ce , acum esti in legalitate ? Viza de frontiera ti-o da in baza unui carnet de membru a unei asociatii !! ? Eu parca stiam ca intai iti trebe cartonasul ANPA si cu ala mergi la frontiera si iti elibereaza acces frontiera . Cam are dreptate Adi , din necunostinta te-ai cam grabit . Daca vrei sa fii membru unei asociatii treaba ta dar carnetul ala nu iti da dreptul sa pescuiesti .
ai dreptate dar vizele de pg le-am avut pe carnetul de membru pana acum

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 05 Ian 2012, 17:10

kzoli scrie:Deocamdata nici sa NU visati la permise ANPA !
Abia in ianuarie se tine licitatia pentru noile carduri, ceea din decembrie fiind anulata... Cel mai devreme probabil prin aprilie, mai....

Asta e , braconam , doar pe frontiera e problema in rest nu intreaba nici pulea de ANPA

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:12

in cazul prezentat de mine, plateam chitanta de membru la ajvps si o persoana anume desemnata imi trimitea carnetul de membru la cele 3 ijpf si intr-o saptamana se intorcea la mine cu vizele pg

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 05 Ian 2012, 17:13

dumanelutu scrie:
catalin66 scrie:Pai si ce , acum esti in legalitate ? Viza de frontiera ti-o da in baza unui carnet de membru a unei asociatii !! ? Eu parca stiam ca intai iti trebe cartonasul ANPA si cu ala mergi la frontiera si iti elibereaza acces frontiera . Cam are dreptate Adi , din necunostinta te-ai cam grabit . Daca vrei sa fii membru unei asociatii treaba ta dar carnetul ala nu iti da dreptul sa pescuiesti .
ai dreptate dar vizele de pg le-am avut pe carnetul de membru pana acum

Daca ai carnet :lol: :lol: Dar anul trecut cum ai facut, ai fost la frontiera fara ANPA ?

Scrie răspuns