Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2012, 17:15

dumanelutu scrie:eu nu dau amenzi, am alt obiect de activitate
iar in cazul prezentat de tine nici un ijpf nu iti pune viza p.g. pe chitanta de trezorerie
dar pe carnetul tau de mebru ajvps pune??
daca raspunsul tau este da, atuncea acei reprezentati comit o ilegalitate si o infractiune si sunt pasibili de pedeapsa cu atat mai mult cu cat ar trebui sa cunoasca foarte bine legile nu sa le interpreteze dupa bunul lor plac.
iar in acceptiunea mea personala, acest PG, ar trebui desfintat fiindca nu este nimic altceva decat un abuz.
de ce spun asta??
asta vara am fost in cazanele Dunarii la Dubova si am fost interpelat de Politai de Frontiera daca am viza PG pentru ca eram cu undita in mana. Shocked Shocked Shocked
nu mi-a venit sa cred deoarece in jurul meu erau sute de turisti cu aparate de fotografiat si filmat performante, vajaiau pe Dunare salupe care mai decare mai fitoase si cu multi CP , iar ei ma intebau pe mine de PG ??
hai sa fim seriosi, era cat se poate de clar un abuz, dar se prevalau de legea care le dadea dreptul acesta - o aberatie.
deci, PG-ul.................un instrument de batjocura la adresa pescarilor romani

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:21

adi tu ai perfecta dreptate
si in cazul asta fotografierea frontierei vecine este contraventie, dar ei tot ce fac, fac in baza unor dispozitii ca asa e la noi

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2012, 17:25

dispozitiile alea ar trebui sa respecte legea, altfel se transforma in abuzuri.

oricum, pana la urma te-ai lamurit cum sta treaba cu permisul de pescuit??
ai inteles acuma de ce am avut acea reactie la postarea ta??
daca da, este un castig major si macar nu am pierdut timpul de poamana :wink:

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:25

poti fi un tip total corect si in cazul fiecarui abuz soldat cu amenzi sa faci contestatie, nerv sa ai si ai sta numai pe la judecatorie, nu ai mai avea timp de pescuit :lol:

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:30

dumanelutu scrie:cand merg la pescuit prefer sa ma bucur de frumusetea clisurii si de pescuit, nici decum sa intru in polemici cu anumiti sefi de tura mai zelosi de fire
asta e concluzia la care am ajuns eu :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2012, 17:34

cum spuneam, alegerea este a fiecaruia.
tu, ai ales.

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 05 Ian 2012, 17:39

poate mai dezbatem problema pe malul dunarii ca anul asta se anunta promitator :bere:
si ne luam si aparatele foto la noi

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 05 Ian 2012, 19:35

Din toata discutia am inteles atat:
- platesc anpa la trezorerie, pastrez chitanta. Asta ca sa acopar perioada de acum pana la emiterea ordinului cu prelungirea anpa 2011 pana la emiterea anpa 2012.
- dupa ce apar cartoanele (card-urile) pentru 2012 ma duc la anpa sa ridic card-ul.
- dupa card, merg pa PF si fac PG-uri. Nu inteleg de ce mai exista PG, dar asta e.
- oricand, merg la tulcea, murighiol sau unde mai sunt, platesc accesul si pescuitul in delta (60ron), eventual si masina (100ron).
Am inteles bine?
RX6 & Daiwa SS owner!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Ian 2012, 21:11

Nu am avut rabdare sa citesc tot topicul :oops:
Am inteles bine?
As putea spune deja ca esti un tip prea intelegator :P

In comparatie ,eu merg la pescuit si ...gata! Nu platesc nimic pana nu sunt permisele ANPA emise . Si gata! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 05 Ian 2012, 22:10

old_radu spune

Cod: Selectaţi tot

...legea spune clar : PERMIS 
...dar la fiecare inceput de an trebuie "s-o lalaim[quote]

-daca nu s-au tiparit inca permisele , in fiecare an ANPA a precizat ca se poate pescui pe baza de chitanta , statul nefiind prejudiciat deoarece pescarul achita integral suma la asociatii....statul putand sa-si recupereze banii cand doreste prin mecanisme specifice ...
- nu se poate spune  ,decat ca se poate pescui legal incepand cu 1 ianuarie, existand probe concludente ,exemplu fiind in acest sens, comunicatele ANPA ,comunicatele asociatiilor unde platim si procesele castigate de  catre pescarii ce au contestat in instante , amenzile unora care credeau ca pot sa-si rotunjeasca bugetele, incercand sa dea amenzi ,in primele zile ale anului
-in fiecare an cine a platit , a putut sa pescuiasca incepand cu 1 ianuarie, - - pescarul nu este afectat de data la care statul vrea sa intre in posesia banilor pe care el, pescar roman cinstit, i-a platit in prima zi a anului.[/quote]

Scrie răspuns