adiwolf scrie:@apshd
daca ai stii ce raspuns iti scrisesem acum o ora si l-am sters..........
un singur lucru vreau sa iti spun si tie si tuturor asociatiilor care mai viseaza si spera la banii din cotiazatii.
BRACONAJUL, BRACONAJUL si iarasi BRACONAJUL!!
stopati, eradicati sau diminuati acest flagel si veti avea parte de membri cotizanti - orice alte activitati prin care incercati sa atrageti noi membri sau sa ii mentineti pe cei vechi, palesc in comparatie cu cerinta de mai sus.
pentru pescarul de rand si marea masa a lor, nimic altceva nu conteaza mai mult decat oprirea si starpirea braconierilor - puteti face ensdemii de populari cu mii de tone de peste, puteti face coispemii de concursuri, dar............tot degeaba.
pricepeti odata pt dumnezeu ca daca vreti sa aveti de partea voastra pescarii, luptati cu toate fortele si toate mijloacele contra BRACONAJULUI.
dar dumneata cunosti foarte bine toate aceste aspecte, inclusiv pe cele din judetul meu si totusi iti place sa te auzi vorbind si laudandu-te cu "realizarile" voastre![]()
BRACONAJ SI IARA BRACONAJ.
Sa va povestesc ce am patit anul trecut: Tot anul 2011 am ridicat din lacul Cincis 4 plase de pescuit dintre care una de 400 de metri .In timpul cind stateam la pinda sa vad cine scoate plasa pe care am gasito in lac impreuna cu Jandarmi i-am filmat pe doi indivizi cum scoteau plasa din apa.Jandarmii isi fac treaba si deschid un dosar penal pe numele calor doi .
Dupa citeva luni sunt chemat la Parchet si mi se aduce la cunostinta ca am impreuna cu Jandarmi un dosar penal pentru abuz in serviciu .In istanta judecatotul nea cerut sa aducem dovada ca plasa era a celor doi (moment in care judecatorul ma scos din sarite si i-am raspuns ca nu se elibereaza facturi fiscale pentru plasele monofilament deoarece chiar detinerea lor este infractiune ), Cei doi sustineau sus si tare ca ei au gasit plasa in apa si o scoteau ca sa mi-o aduca si sa o predea .Si astfel judecatorul ia absolvit de orice vina . Toata treaba asta ma costat 1zii si 1 noapte de stat la pinda prin tufe si boscheti pe malul apei .
Lupta impotriva braconajului din pacate costa bani si nu putini .Cine credeti ca este nebun se se ia de piept cu braconieri si sa-si asume toate responsabilitatile ce revin in urma acestor actiuni daca nu este si platit .
Unica metoda de scadere a braconajului eu o vad prin infiintarea de Asociatii cu conduceri responsabile care sa doreasca sa lupte impotriva braconajului .
Dar din pacate observ ca tot mai multi pescari se duc la ANPA sa-si procure permise de pescuit deoarece sunt mai ieftine si din aceasta cauza incet incet Asociatiile vor dispare iar apele vor ramine al tuturor si al nimanui .
ANPA nu va pazi si nu va popula niciodata apele .
Saptamina viitoare joi sunt convocati la minister toti Presedintii de Asociatii care au optinut Autorizatii pentru a-si spune punctul de vedere in legatuta cu pescuitul sportiv .Nu cred ca le va fi pe plac sa auda ce am de gind sa le prezint.