Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
APSHD
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de APSHD » 18 Feb 2012, 20:16

adiwolf scrie:@apshd

daca ai stii ce raspuns iti scrisesem acum o ora si l-am sters..........
un singur lucru vreau sa iti spun si tie si tuturor asociatiilor care mai viseaza si spera la banii din cotiazatii.
BRACONAJUL, BRACONAJUL si iarasi BRACONAJUL!!
stopati, eradicati sau diminuati acest flagel si veti avea parte de membri cotizanti - orice alte activitati prin care incercati sa atrageti noi membri sau sa ii mentineti pe cei vechi, palesc in comparatie cu cerinta de mai sus.
pentru pescarul de rand si marea masa a lor, nimic altceva nu conteaza mai mult decat oprirea si starpirea braconierilor - puteti face ensdemii de populari cu mii de tone de peste, puteti face coispemii de concursuri, dar............tot degeaba.
pricepeti odata pt dumnezeu ca daca vreti sa aveti de partea voastra pescarii, luptati cu toate fortele si toate mijloacele contra BRACONAJULUI.

dar dumneata cunosti foarte bine toate aceste aspecte, inclusiv pe cele din judetul meu si totusi iti place sa te auzi vorbind si laudandu-te cu "realizarile" voastre :oops: :evil:

BRACONAJ SI IARA BRACONAJ.
Sa va povestesc ce am patit anul trecut: Tot anul 2011 am ridicat din lacul Cincis 4 plase de pescuit dintre care una de 400 de metri .In timpul cind stateam la pinda sa vad cine scoate plasa pe care am gasito in lac impreuna cu Jandarmi i-am filmat pe doi indivizi cum scoteau plasa din apa.Jandarmii isi fac treaba si deschid un dosar penal pe numele calor doi .
Dupa citeva luni sunt chemat la Parchet si mi se aduce la cunostinta ca am impreuna cu Jandarmi un dosar penal pentru abuz in serviciu .In istanta judecatotul nea cerut sa aducem dovada ca plasa era a celor doi (moment in care judecatorul ma scos din sarite si i-am raspuns ca nu se elibereaza facturi fiscale pentru plasele monofilament deoarece chiar detinerea lor este infractiune ), Cei doi sustineau sus si tare ca ei au gasit plasa in apa si o scoteau ca sa mi-o aduca si sa o predea .Si astfel judecatorul ia absolvit de orice vina . Toata treaba asta ma costat 1zii si 1 noapte de stat la pinda prin tufe si boscheti pe malul apei .
Lupta impotriva braconajului din pacate costa bani si nu putini .Cine credeti ca este nebun se se ia de piept cu braconieri si sa-si asume toate responsabilitatile ce revin in urma acestor actiuni daca nu este si platit .
Unica metoda de scadere a braconajului eu o vad prin infiintarea de Asociatii cu conduceri responsabile care sa doreasca sa lupte impotriva braconajului .
Dar din pacate observ ca tot mai multi pescari se duc la ANPA sa-si procure permise de pescuit deoarece sunt mai ieftine si din aceasta cauza incet incet Asociatiile vor dispare iar apele vor ramine al tuturor si al nimanui .
ANPA nu va pazi si nu va popula niciodata apele .
Saptamina viitoare joi sunt convocati la minister toti Presedintii de Asociatii care au optinut Autorizatii pentru a-si spune punctul de vedere in legatuta cu pescuitul sportiv .Nu cred ca le va fi pe plac sa auda ce am de gind sa le prezint.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 18 Feb 2012, 20:26

Draga APSHD, te rog sa ne ierti ca urmarim minimizarea costurilor legate de pasiunea comuna! Am cotizat 2 ani la asociatii si ghici cu ce mi-a ajutat asta!? Sunt asociatii care nu fac nimic pt pescari in afara de incasat si economisirea timpului de stat la trezorerie, posta, frontiera. Altele organizeaza iesiri cu "prietenii" la preturi promotionale (evident dictate de numarul persoanelor participante) si posibilitatea de "upgrade" a statutului, contra cost, pt a putea folosi si baza materiala. Alte asociatii nici macar nu stiu unde sunt apele pe care le "au". Tu din care categorie faci parte? Daca aveti in administrare un rau care nu este in totalitate al vostru si spui ca faceti populari, lasa-ma sa ma indoiesc. Daca nici taxa de pesuit nu aveti pe raul acela, deja este sf sau vorbim de alta tara.
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 18 Feb 2012, 20:32

Scuze, acu am vazut ca vorbesti despre lacul cincis.... Problema cu asociatiile ramane, insa
RX6 & Daiwa SS owner!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Feb 2012, 21:15

APSHD scrie: BRACONAJ SI IARA BRACONAJ.
Sa va povestesc ce am patit anul trecut: Tot anul 2011 am ridicat din lacul Cincis 4 plase de pescuit dintre care una de 400 de metri .In timpul cind stateam la pinda sa vad cine scoate plasa pe care am gasito in lac impreuna cu Jandarmi i-am filmat pe doi indivizi cum scoteau plasa din apa.Jandarmii isi fac treaba si deschid un dosar penal pe numele calor doi .
Dupa citeva luni sunt chemat la Parchet si mi se aduce la cunostinta ca am impreuna cu Jandarmi un dosar penal pentru abuz in serviciu .In istanta judecatotul nea cerut sa aducem dovada ca plasa era a celor doi (moment in care judecatorul ma scos din sarite si i-am raspuns ca nu se elibereaza facturi fiscale pentru plasele monofilament deoarece chiar detinerea lor este infractiune ), Cei doi sustineau sus si tare ca ei au gasit plasa in apa si o scoteau ca sa mi-o aduca si sa o predea .Si astfel judecatorul ia absolvit de orice vina . Toata treaba asta ma costat 1zii si 1 noapte de stat la pinda prin tufe si boscheti pe malul apei .
Lupta impotriva braconajului din pacate costa bani si nu putini .Cine credeti ca este nebun se se ia de piept cu braconieri si sa-si asume toate responsabilitatile ce revin in urma acestor actiuni daca nu este si platit .
Unica metoda de scadere a braconajului eu o vad prin infiintarea de Asociatii cu conduceri responsabile care sa doreasca sa lupte impotriva braconajului .
Dar din pacate observ ca tot mai multi pescari se duc la ANPA sa-si procure permise de pescuit deoarece sunt mai ieftine si din aceasta cauza incet incet Asociatiile vor dispare iar apele vor ramine al tuturor si al nimanui .
Saptamina viitoare joi sunt convocati la minister toti Presedintii de Asociatii care au optinut Autorizatii pentru a-si spune punctul de vedere in legatuta cu pescuitul sportiv .Nu cred ca le va fi pe plac sa auda ce am de gind sa le prezint.

Nu stiu ce ati vrut sa ne transmiteti, dar din ce povestiti aici inteleg ca APSHD nu este o astfel de asociatie cu conducere responsabila, din moment ce nu poate face nimic contra braconajului. Nu-i nimic. Cautam in alta parte, poate dam de conduceri mai responsabile.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Feb 2012, 21:28

APSHD scrie:

daca ai stii ce raspuns iti scrisesem acum o ora si l-am sters..........
un singur lucru vreau sa iti spun si tie si tuturor asociatiilor care mai viseaza si spera la banii din cotiazatii.
BRACONAJUL, BRACONAJUL si iarasi BRACONAJUL!!
stopati, eradicati sau diminuati acest flagel si veti avea parte de membri cotizanti - orice alte activitati prin care incercati sa atrageti noi membri sau sa ii mentineti pe cei vechi, palesc in comparatie cu cerinta de mai sus.
pentru pescarul de rand si marea masa a lor, nimic altceva nu conteaza mai mult decat oprirea si starpirea braconierilor - puteti face ensdemii de populari cu mii de tone de peste, puteti face coispemii de concursuri, dar............tot degeaba.
pricepeti odata pt dumnezeu ca daca vreti sa aveti de partea voastra pescarii, luptati cu toate fortele si toate mijloacele contra BRACONAJULUI.

dar dumneata cunosti foarte bine toate aceste aspecte, inclusiv pe cele din judetul meu si totusi iti place sa te auzi vorbind si laudandu-te cu "realizarile" voastre :oops: :evil:

BRACONAJ SI IARA BRACONAJ.
Sa va povestesc ce am patit anul trecut: ...................................

........................................
gresit, total gresit si din pacate se dovedeste ca mai toti conducatorii de acest gen de organizatii gandesc la fel de parca cineva le-a pus un val in fata si nu pot sa vada mai departe.
domnule si domnilor conducatori de asociatii pescaresti, visati, sunteti niste visatori daca voi credeti ca veti putea eradica sau diminua braconajul prin astfel de metode si cu banii stransi din cotizatiile pescarilor.
o asociatie solida si care doreste cu adevarat sa faca ceva in domeniul pescuitului, nici nu poate trai din cotizatiile membrilor, asta e apa de ploaie si cine sustine contrariul abereaza sau nu stie ce implica cu adevarat.
dar lupta impotriva braconajului trebuie mai intai castigata in legislativ, daca nu aveti si nu avem legea de partea noastra, puteti sa faceti cate pande doriti si puteti sa va vaitati in continuare pt ca nimic nu se va rezolva.
voi asociatiile ar trebui sa faceti presiuni non stop si pe toate caile posibile, cu orice mijloace pt a schimba legea in sensul dorit de noi si anume stoparea pescuitului industrial pe apele interne si din Delta Dunarii, asta ar trebui sa fie telul vostru unic si in felul acesta veti putea fi ajutati si de ceilalti pescari.
insa voi cand ajungeti la discutii nu vorbiti decat de drepturi si beneficii, v-ati transformat in niste contabili-srl si aveti membri pe care ii meritati, genul de pescar contabil care pune in balanta tot timpul ce bani a bagat si ce profit a avut.
v-ati gandit macar o clipa de ce se duc cu adevarat pescarii la ANPA dupa permise?? doar pt a nu mai da acei 30-50lei amarati la asociatie??
cum spuneam, astia sunt pescarii contabili-economisti, iar cu genul asta de indivizi nu mergi inainte ca asociatie si nu te poti baza pe ei
dar sunt o gramada din cei care platesc doar la ANPA fiindca sunt dezamagiti total de asociatii si de rezultatele lor, iar pe astia daca i-ati pierdut chiar este o pierdere pt asociatii fiindca sunt multi dintre ei pt care nu conta ca dau cativa lei in plus ca si cotizatie, chiar unii ar fi dispusi sa platesca cu mult mai mult, insa doresc rezultate si din pacate astea nu se vad.
asadar nu va mai plangeti si incercati sa faceti ceva in sensul pe care l-am indicat - nu spun ca eu am dreptate in totalitate, dar sunt sigur ca multi foarte multi dintre pescarii "liberi" gandesc la fel ca mine
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 18 Feb 2012, 21:44

adiwolf scrie:
APSHD scrie:

dar sunt o gramada din cei care platesc doar la ANPA fiindca sunt dezamagiti total de asociatii si de rezultatele lor, iar pe astia daca i-ati pierdut chiar este o pierdere pt asociatii fiindca sunt multi dintre ei pt care nu conta ca dau cativa lei in plus ca si cotizatie, chiar unii ar fi dispusi sa platesca cu mult mai mult, insa doresc rezultate si din pacate astea nu se vad.
asadar nu va mai plangeti si incercati sa faceti ceva in sensul pe care l-am indicat - nu spun ca eu am dreptate in totalitate, dar sunt sigur ca multi foarte multi dintre pescarii "liberi" gandesc la fel ca mine
CORECT!
RX6 & Daiwa SS owner!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 18 Feb 2012, 22:26

Corect, adiwolf !
Chiar oare ce s-ar intampla daca un an nu ne-am mai lua permise ?
Am putea sa mergem pe baltile private pentru satisfacerea poftei, si sa vedem ce s-ar intampla daca si pescarii ar face greva ?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 19 Feb 2012, 00:40

fanelul scrie:
adiwolf scrie:
APSHD scrie:@apshd

CORECT![/quote]

Ca o simpla informare pentru voi :
In Judetul Hunedoara Inspectorul Piscicol de la ANPA in anul 2011 a eliberat 21 de permise de pescuit.
Daca nu ne indeplineam promisiunile pe care le-am facut pescarilor citeva mii de pescari ar fi apelat la ANPA pentru permise .
Iar pina la ora actuala la Inspectorul de la ANPA nu a apelat nici un pescar pentru permis de pescuit. :respekt:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 19 Feb 2012, 10:25

Urmatorul "proiect" legat de taxe, acte, permise (ce harababura!) este "PG 2012 prin fax".
De luni incep sapaturile
RX6 & Daiwa SS owner!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 19 Feb 2012, 11:41

Braconajul se poate eradica numai prin legislatie.
Pe lacuri si baraje, politie sau jandarmi cu salupe, pe ape curgatoare, calare.
Somatia legala...STI CA AM TRAS! In 3 ani ti-e frica si sa mergi la pescuit dimineata inainte de ora 10, sau seara dupa ora 18.

Scrie răspuns