Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2012, 19:09

adiwolf scrie:
De ce trebuie sa platim si ANPA daca platim taxa de membru intr-o asociatie care dupa cum spuneti are ape arondate? :?:
pt ca ANPA este singura care prin lege reglementeaza si emite permise de pescuit pt apele din Romania.
asociatiile nu au ape in propietate privata, sau concesiune, ele doar administreaza si pentru asta li se permite sa incaseze niste taxe modice pentru acele ape pe care le gestioneaza.

mai pe inteles:
- daca la tine in curte sapi un bazin in care bagi peste, poti pescui cum vrei si cand vrei
- daca insa vrei sa sapi acel bazin pe domeniul public se schimba treaba, intri sub incidenta legilor si iti trebuie permis de pescuit ANPA ca sa pescuiesti in acel bazin, dar totusi poti incasa o taxa pt faptul ca il administrezi, il ingrijesti.
lamurit??

Da, deci ANPA nu trebuie pe domeniul privat, ex. balta in curte, in rest ANPA este seful.

Mai apare o intrebare, oare ANPA controleaza administratorii atunci cand apele se populeaza cu peste pentruca toata lumea populeaza da pestele e din ce in ce mai putin. :?:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Feb 2012, 20:45

populari?? :shock: :shock:
ce's alea???!! :?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 17 Feb 2012, 21:06

adiwolf scrie:mai pe inteles:
- daca insa vrei sa sapi acel bazin pe domeniul public se schimba treaba, intri sub incidenta legilor si iti trebuie permis de pescuit ANPA ca sa pescuiesti in acel bazin, dar totusi poti incasa o taxa pt faptul ca il administrezi, il ingrijesti.
lamurit??
Asta este altceva parteneriat public - privat dar ANPA aici nu are nici-un drept.
ANPA este doar pentru apele naturale si nu pentru cele care se fac cu excavatorul.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2012, 21:18

adiwolf scrie:populari?? :shock: :shock:
Sper ca nu te-am inteles gresit :D , ,,popula"= a aduce animale intr-o regiune unde nu sant :D . :D :D

Ps. Santem contribuabili si dorim sa stim.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 17 Feb 2012, 21:43

Am incheiat azi capitolul taxe pt pescuit 2012. 30 ron la trezoreri pt anpa+copie CI, recomandata catre anpa si salutare. Cand m-or chema pt permis, poate ma voi duce. Nu ca m-ar fi controlat cineva dar voi avea avea copia chitantei la mine.
Pt Delta a fost un pic mai scump: 2x30ron (acces persoane+pescuit, anual), 2 mandate completate la posta cu adresa trezorerie tulcea. Anul trecut am platit tot in primavara si am ridicat permisul in toamna cand s-a potrivit sa fiu la murighiol in zi de program de lucru cu publicul.... Tot asa voi avea chitantele dupa mine si salutare.
Per total totul a fost 100ron (taxe pescuit si taxele postei). Cand, si daca, voi intra in posesia permiselor, va anunt.
Daca vreti detalii, nu ezitati.
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 18 Feb 2012, 01:16

Noi populam cu aproximativ 4-5 to de peste pe an .
Daca la voi nu se populeaza de vina sunt numai conducatorii Asociatiilor din care faceti parte .
De ce nu-i luati la rost ?
S-au infiintati voi o alta Asociatie si populati voi apele din bani adunati de la pescari din cotizatiile pe care le platesc .
Sa nu credeti ca este simplu sa conduci o Asociatie cu 2000 de membri
Este foarte usor sa iei permis de la ANPA si dupa aceia sa te plingi ca nu mai este peste in ape si ca apele sunt pline de braconieri si nu le mai pazeste nimeni .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Feb 2012, 07:57

A.P.S.D., am o intrebare..Fara intentie de polemica..
La capitolul atributii,pe sit-ul A.N.P.A. se spun urmatorele
E. In domeniul activitatii de control si inspectie piscicola:
a) organizeaza si desfasoara activitati permanente de control si inspectie piscicola privind respectarea legislatiei in domeniu;
b) verifica modul de executare a atributiilor de paza si protectie a resurselor acvatice vii de catre beneficiarii dreptului de pescuit

Intrebarea mea este,in cazul apelor naturale,Mures,Olt,Crisuri si alte riuri ,cine este..'beneficiarul dreptului de pescuit'...si care sint posibilitatile acestui beneficiar de 'a pazi si a proteja',resursa acvatica vie..??Multumesc..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 18 Feb 2012, 08:30

APSHD scrie: Noi populam cu aproximativ 4-5 to de peste pe an .
nimeni .
Poate am mai pus intrebarea, dar mai incerc odata:
- pe rauri a-ti populat si cu ce pesti ?
Mai sunt si altii interesati in caz de raspuns afirmativ.

mustatza74
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mustatza74 » 18 Feb 2012, 09:00

sunt mutat din noiembrie in sibiu . mi-am aranjat treburile si familia , acum ma interesez de pasiuni . de unde pot sa imi obtin permisul de pescuit , si cam cit coste +++ mess . mustatza74 mail . mustatza74@yahoo.com

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 18 Feb 2012, 11:20

APSHD scrie:
Noi populam cu aproximativ 4-5 to de peste pe an .
Daca la voi nu se populeaza de vina sunt numai conducatorii Asociatiilor din care faceti parte .
De ce nu-i luati la rost ?
S-au infiintati voi o alta Asociatie si populati voi apele din bani adunati de la pescari din cotizatiile pe care le platesc .
Sa nu credeti ca este simplu sa conduci o Asociatie cu 2000 de membri
Este foarte usor sa iei permis de la ANPA si dupa aceia sa te plingi ca nu mai este peste in ape si ca apele sunt pline de braconieri si nu le mai pazeste nimeni .

Sa nu va suparati, dar de ce a-ti mai infiintat asociatia daca va plangeti de greutati. :?: Si mai intreb o data, ANPA are reprezentanti in zonele in care se populeaza ? :?:

Scrie răspuns