Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Ian 2012, 21:44

rcorbu scrie:intrebari pentru domnii "cezar.ch" si ASPHD - ca au legatura directa cu cei de la ANPA si sunt mai informati

1. cum poate fi "silit" ANPA-ul sa posteze ofertele asociatiilor castigatoare ca sa stim si noi cu ce s-a laudat fiecare ?
2. cand ANPA va cere justificare asociatiilor de pescuit pentru ceea ce acestea au promis ca vor face ?
nu ar trebui sa o faca anual o dare de seama sau o vor face la sfarsitul celor 4 sau 5 ani pana cand au fost incheiate concesiunile ?
1. pe site-ul ANPA veti gasi asociatiile castigatoare în 2011 si punctajele obtinute. Tot acolo veti gasi si grila de punctaj. De exemplu, noi am fost punctati cu 98 de puncte din 100. Dacă puneţi alături criteriile de punctare, vă lămuriţi uşor

2. prelungirea autorizaţiilor pentru 2012 se face pe baza unui Raport, în care fiecare asociaţie va povesti ce a făcut in 2011. Este deci (un fel de) Dare de seamă.
Dacă ANPA va publica pe site-ul său Rapoartele tuturor asociaţiilor, nu ştiu.
Dar, aveţi dreptul să solicitaţi informaţiila ANPA ! Este institutie publica si este obligata prin lege sa va lamureasca.
De asemenea, vă puteţi informa şi la asociaţia unde sunteţi membru.

În orice caz, asociaţia nostră va face public Raportul după ce primeşte viza ANPA, îl vom pune pe site-ul asociaţiei şi vor judeca membrii, cu ce a fost bun, cu ce a fost rău, cu ce a fost prea puţin, cu ce a fost prea mult.
O copie pe format hartie va fi şi la sediul asociaţiei, la dispoziţia membrilor.
Cred că aşa ar trebui să procedeze toate asociaţiile.
Şi să le judece "poporul" pescăresc !

3. Nu cred că veţi primi răspuns la modul angajament/respectarea lui.
Procedura din februarie 2011 s-a raportat mai mult la aspecte cantitative: criteriile de punctare s-au raportat la numar membri, logistica, mijloace financiare, lipsa datoriilor la stat etc.
Eu as fi cerut un proiect conturat, cu punct de plecare (cum era balta/lacul/raul la momentul preluarii in administrare, ce iti propui sa faci si ce mijloace ai, etc. Apoi, dupa un an, era usor sa masori: asta ai facut bine, asta n-ai facut deloc, asta ai facut prost,etc.
Adica, eu as fi bagat criterii calitative.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Ian 2012, 22:09

Aveti perfecta dreptate, punctul 3 ar fi trebuit sa stea la baza acordarii licentelor si nu alte criterii cantitative, care sunt apa de ploaie.

Iar desigur cu punctul 2 veti castiga increderea membrilor asociatiei dumneavoastra si va dovedii ca o asociatie mica si cu resurse limitate comparativ cu ajvps-urile poate sa faca lucruri mai bune decat acestea.

Dar din pacate acest lucru nu va da de gandit ANPA-ului care vede in acele permise doar o modalitate de a strange niste bani pentru stat si nu se gandeste la o strategie de viitor.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 31 Ian 2012, 18:59

ceva noutati legate de anpa 2012?
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 01 Feb 2012, 17:24

fanelul scrie:ceva noutati legate de anpa 2012?
S-a reluat licitarea pentru tiparirea permiselor .

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 01 Feb 2012, 17:49

Si s-a amanat sedinta de VINERI de la ANPA pt. vizarea autorizatiilor, nu??
Ce, nu ati fost chemati? S-a contramandat.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 02 Feb 2012, 16:43

jhonny scrie:Si s-a amanat sedinta de VINERI de la ANPA pt. vizarea autorizatiilor, nu??
Ce, nu ati fost chemati? S-a contramandat.
Da intradevar s-a aminat pentru o data ulterioara .

fanelul
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de fanelul » 15 Feb 2012, 20:08

Inteleg, de site-ul anpa, ca tre' sa platim taxa la trezorerie pe 2012, depunerea chitantei si o copie CI la anpa si apoi sa asteptam tiparirea permiselor. Mai e nevoie de un plic autoadresat si timbrat pt transmiterea actului?
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Feb 2012, 14:03

Azi am facut primul pas, am platit taxa anpa la trezorerie. As fi vrut sa pot trimite actele cu posta la anpa, dar ma voi duce personal. Va tin la .... curent
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Feb 2012, 16:25

cu noutatile
RX6 & Daiwa SS owner!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 16 Feb 2012, 16:30

Nu mai trebuie sa faci nimic.

Ah! Ba da, sa inveti tarifele pentru zonele de pescuit, ca sa nu te fenteze cand vin pe apa la incasat, cei cu permis direct de la ANPA, platesc tarifele din regulamentul as., zilnic, saptamanal, lunar, anual, daca bine tin minte, sau mai intreaba.

Scrie răspuns