1. pe site-ul ANPA veti gasi asociatiile castigatoare în 2011 si punctajele obtinute. Tot acolo veti gasi si grila de punctaj. De exemplu, noi am fost punctati cu 98 de puncte din 100. Dacă puneţi alături criteriile de punctare, vă lămuriţi uşorrcorbu scrie:intrebari pentru domnii "cezar.ch" si ASPHD - ca au legatura directa cu cei de la ANPA si sunt mai informati
1. cum poate fi "silit" ANPA-ul sa posteze ofertele asociatiilor castigatoare ca sa stim si noi cu ce s-a laudat fiecare ?
2. cand ANPA va cere justificare asociatiilor de pescuit pentru ceea ce acestea au promis ca vor face ?
nu ar trebui sa o faca anual o dare de seama sau o vor face la sfarsitul celor 4 sau 5 ani pana cand au fost incheiate concesiunile ?
2. prelungirea autorizaţiilor pentru 2012 se face pe baza unui Raport, în care fiecare asociaţie va povesti ce a făcut in 2011. Este deci (un fel de) Dare de seamă.
Dacă ANPA va publica pe site-ul său Rapoartele tuturor asociaţiilor, nu ştiu.
Dar, aveţi dreptul să solicitaţi informaţiila ANPA ! Este institutie publica si este obligata prin lege sa va lamureasca.
De asemenea, vă puteţi informa şi la asociaţia unde sunteţi membru.
În orice caz, asociaţia nostră va face public Raportul după ce primeşte viza ANPA, îl vom pune pe site-ul asociaţiei şi vor judeca membrii, cu ce a fost bun, cu ce a fost rău, cu ce a fost prea puţin, cu ce a fost prea mult.
O copie pe format hartie va fi şi la sediul asociaţiei, la dispoziţia membrilor.
Cred că aşa ar trebui să procedeze toate asociaţiile.
Şi să le judece "poporul" pescăresc !
3. Nu cred că veţi primi răspuns la modul angajament/respectarea lui.
Procedura din februarie 2011 s-a raportat mai mult la aspecte cantitative: criteriile de punctare s-au raportat la numar membri, logistica, mijloace financiare, lipsa datoriilor la stat etc.
Eu as fi cerut un proiect conturat, cu punct de plecare (cum era balta/lacul/raul la momentul preluarii in administrare, ce iti propui sa faci si ce mijloace ai, etc. Apoi, dupa un an, era usor sa masori: asta ai facut bine, asta n-ai facut deloc, asta ai facut prost,etc.
Adica, eu as fi bagat criterii calitative.