flydb scrie:D-le Cazar,
Ordinul de pescuit nou aparut nu face decat sa modifice si sa completeze ordinul 15/2011.
Art.2- (1)Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de catre administratorul resurselor acvatice vii si
eliberate de acesta sau de asociatiile de pescari sportivi,dupa caz.
Acest aliniat din art.2 ramane valabil si obliga ANPA sa distribuie noile permise si direct catre pescarii neasociati.
Eu nu stiu ce sa zic, dar am impresia ca cineva de la ANPA va dezinformeaza. Eu stiu ca in momentul de fata ANPA lucreaza la noua procedura de emitere si eliberare a permiselor de pescuit si intr-adevar, asa este cum spuneti, ANPA la va realiza direct personalizate.
P.S. Si informatia cum ca o asociatie din Galati a reusit anularea ordinului 15/2011 la instanta de fond este falsa. AJVPS Galati a pierdut procesul la instanta de fond.Vezi:
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDA1MTg0OQ**
1. Cu procesul de la Galati aveti perfecta dreptate. AJVPS Galati a pierdut, ANPA a castigat la instanta de fond.
Dar AJVPS a atacat cu apel hotararea apelului. Sa vedem ce va fi.
2. Evident, OM 297/2011 (care prelungeste valabilitatea OM 15/2011) nu desfiinteaza dreptul pescarilor individuali de a-si procura singuri permisele.
Din discutiile avute pana acum la ANPA, am inteles ca procedura de confectionare/personalizare/distribuire a cardurilor va fi mai complicata si laborioasa, iar pentru individuali nu s-a gasit solutia.
In discutii chiar eu le-am sugerat ca individualul sa ataseze la setul de documente un plic timbrat si "autoadresat", iar functionarii ANPA sa puna cardul in plic, sa-l lipeasca si sa-l puna la posta.
Este vorba doar de (lipsa de) organizare, nu de interzicere prin act normativ.
Mai simplu, degeaba permite legea, daca institutia responsabila nu este organizata astfel incat pescarul sa beneficieze de drepturile pe care i le da legea.
3. Am mai scris ca nu se rezolva situiatia celor care, dintr-un motiv sau altul, n-au avut permis ANPA in 2011.
Pana la aparitia cardurilor, acestia nu pot pescui legal.
Expresia "spalat pe maini" se refera la faptul ca prin prelungirea valabilitatii permiselor 2011, ANPA crede ca si-a dobandit dreptul de a nu se grabi cu permisele 2012.
In alta ordine de idei, vorbind mereu la ANPA, este posibil sa mi se comunice unele inexactitati, dezinformari, etc.
Dar cred ca este mai corect sa anunt imediat ce mai este nou, decat sa trec sub tacere unele informatii.
Dar, am precizat ca NU ESTE NIMIC SIGUR !