Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Ian 2012, 09:16

feugen scrie:[quote="iovys" ... daca nu, probabil ma voi indrepta catre o asociatie dintr-un judet alaturat, CJ, BH, MM(alta decat ajvps)
APC21, din cate stiu, are filiala la Cluj :wink:[/quote]

Eh, e prea mult spus filiala !
Avem un numar de pescari clujeni care au vizat la noi.
Sincer, noi ne ocupam mai mult de pescuitul la Dunare, in Delta si, bineinteles, pe lacul Snagov; asa ca, nu stiu daca in afara unui nivel minim de cotizatie
(30 lei/pers) si posibilitatea de a ne insoti in expeditii si de a beneficia de unele
"facilitati" negociate de noi (mai ales in Delta), nu prea avem cu cei sa-i atragem pe ardeleni.
Concret, daca nu-i intereseaza Snagovul sau Dunarea/Delta, nu avem ce sa le oferim, in afara posibilitatii de a obtine permis ANPA si de a pescui legal.
Nu vreau deloc sa ne facem reclama aici, dar daca este cineva interesat, ii pot transmite, la cerere, coordonatele reprezentantului nostru de la Cluj, dar numai pe MP.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 12 Ian 2012, 10:03

cezar.ch scrie:
feugen scrie:[quote="iovys" ... daca nu, probabil ma voi indrepta catre o asociatie dintr-un judet alaturat, CJ, BH, MM(alta decat ajvps)
APC21, din cate stiu, are filiala la Cluj :wink:
Sincer, noi ne ocupam mai mult de pescuitul la Dunare, in Delta si, bineinteles, pe lacul Snagov; asa ca, nu stiu daca in afara unui nivel minim de cotizatie
(30 lei/pers) si posibilitatea de a ne insoti in expeditii si de a beneficia de unele
"facilitati" negociate de noi (mai ales in Delta), nu prea avem cu cei sa-i atragem pe ardeleni.
Concret, daca nu-i intereseaza Snagovul sau Dunarea/Delta, nu avem ce sa le oferim, in afara posibilitatii de a obtine permis ANPA si de a pescui legal.
Nu vreau deloc sa ne facem reclama aici, dar daca este cineva interesat, ii pot transmite, la cerere, coordonatele reprezentantului nostru de la Cluj, dar numai pe MP.[/quote]

Iata o adevarata demonstratie de curaj in a recunoaste ca un chiosc in plus nu dauneaza asociatiei ci doar pescarului.
:shock: :o

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 12 Ian 2012, 10:07

cezar.ch spune
1. MADR/ANPA se cam spala pe maini, deocamdata. Au prelungit, prin OM 297/2011, publicat in Mon.Of. nr.10/05.01.2012, valabilitatea permiselor ANPA din 2011, pana la aparitia noilor permise (vor fi sub forma de carduri plastifiate, valabile 8 ani, cu plata anuala a taxei).

- pai , pana a se spala pe maini sau nu , defapt se rezolva o situatie ,
pescarului platitor nemaifiindu-i contestat dreptul de a pescui , asa cum credeau unii , cei drept putini la numar , dar acestia existau ....
- de ce ar suferi pescarul, ca n-are si el un cartonas, daca legea spune ca momentan , nu-i trebuie.............unii, asa ne spun aceste lucruri, de parca pescarul ar trebui sa fie distrus din cauza aceasta , sa stea in casa si sa-si planga soarta ca n-are si el acel controversat obiect.........

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 12 Ian 2012, 10:09

D-le Cazar,

Ordinul de pescuit nou aparut nu face decat sa modifice si sa completeze ordinul 15/2011.

Art.2- (1)Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de catre administratorul resurselor acvatice vii si eliberate de acesta sau de asociatiile de pescari sportivi,dupa caz.

Acest aliniat din art.2 ramane valabil si obliga ANPA sa distribuie noile permise si direct catre pescarii neasociati.
Eu nu stiu ce sa zic, dar am impresia ca cineva de la ANPA va dezinformeaza. Eu stiu ca in momentul de fata ANPA lucreaza la noua procedura de emitere si eliberare a permiselor de pescuit si intr-adevar, asa este cum spuneti, ANPA la va realiza direct personalizate.

P.S. Si informatia cum ca o asociatie din Galati a reusit anularea ordinului 15/2011 la instanta de fond este falsa. AJVPS Galati a pierdut procesul la instanta de fond.Vezi:
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDA1MTg0OQ**

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Ian 2012, 10:43

flydb scrie:D-le Cazar,

Ordinul de pescuit nou aparut nu face decat sa modifice si sa completeze ordinul 15/2011.

Art.2- (1)Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de catre administratorul resurselor acvatice vii si eliberate de acesta sau de asociatiile de pescari sportivi,dupa caz.

Acest aliniat din art.2 ramane valabil si obliga ANPA sa distribuie noile permise si direct catre pescarii neasociati.
Eu nu stiu ce sa zic, dar am impresia ca cineva de la ANPA va dezinformeaza. Eu stiu ca in momentul de fata ANPA lucreaza la noua procedura de emitere si eliberare a permiselor de pescuit si intr-adevar, asa este cum spuneti, ANPA la va realiza direct personalizate.

P.S. Si informatia cum ca o asociatie din Galati a reusit anularea ordinului 15/2011 la instanta de fond este falsa. AJVPS Galati a pierdut procesul la instanta de fond.Vezi:
1. Cu procesul de la Galati aveti perfecta dreptate. AJVPS Galati a pierdut, ANPA a castigat la instanta de fond.
Dar AJVPS a atacat cu apel hotararea apelului. Sa vedem ce va fi.

2. Evident, OM 297/2011 (care prelungeste valabilitatea OM 15/2011) nu desfiinteaza dreptul pescarilor individuali de a-si procura singuri permisele.
Din discutiile avute pana acum la ANPA, am inteles ca procedura de confectionare/personalizare/distribuire a cardurilor va fi mai complicata si laborioasa, iar pentru individuali nu s-a gasit solutia.
In discutii chiar eu le-am sugerat ca individualul sa ataseze la setul de documente un plic timbrat si "autoadresat", iar functionarii ANPA sa puna cardul in plic, sa-l lipeasca si sa-l puna la posta.

Este vorba doar de (lipsa de) organizare, nu de interzicere prin act normativ.
Mai simplu, degeaba permite legea, daca institutia responsabila nu este organizata astfel incat pescarul sa beneficieze de drepturile pe care i le da legea.

3. Am mai scris ca nu se rezolva situiatia celor care, dintr-un motiv sau altul, n-au avut permis ANPA in 2011.
Pana la aparitia cardurilor, acestia nu pot pescui legal.

Expresia "spalat pe maini" se refera la faptul ca prin prelungirea valabilitatii permiselor 2011, ANPA crede ca si-a dobandit dreptul de a nu se grabi cu permisele 2012.
In alta ordine de idei, vorbind mereu la ANPA, este posibil sa mi se comunice unele inexactitati, dezinformari, etc.
Dar cred ca este mai corect sa anunt imediat ce mai este nou, decat sa trec sub tacere unele informatii.

Dar, am precizat ca NU ESTE NIMIC SIGUR !

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Ian 2012, 11:46

lucky_51 scrie:
cezar.ch scrie:
APC21, din cate stiu, are filiala la Cluj :wink:
Nu vreau deloc sa ne facem reclama aici, dar daca este cineva interesat, ii pot transmite, la cerere, coordonatele reprezentantului nostru de la Cluj, dar numai pe MP.

Iata o adevarata demonstratie de curaj in a recunoaste ca un chiosc in plus nu dauneaza asociatiei ci doar pescarului.
:shock: :o[/quote]

Nu o consider demonstratie de curaj, ci de sinceritate (eventual).
Poate si o dovada a faptului ca nu suntem si nici nu vrem sa devenim in viitor, chiosc sau srl de distribuit permise.
Dorinta noastra este sa avem membri activi, care sa beneficieze de unele avantaje, dar sa si "puna osul" alaturi de noi.

Am mai declarat si repet, nu cautam membri pe care sa-i vedem doar o data pe an, atunci cand vin sa-si rezolve permisul.
Chiar daca platesc integral cotizatie.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Ian 2012, 13:05

flydb scrie:D-le Cazar,

Am mai investigat nitel pe Portalul Curtii de Apel Galati si am descoperit motivul "ezitarilor":

1. Sunt doua procese !

a) dosar 146/44/2011 prin care AJVPS Galati cheama ANPA in judecata pentru SUSPENDAREA ordinului 15/2011. Intervenient in cauza: AJPS Galati.

Aici instanta a acceptat cererea AGVPS Galati. Deci ANPA a pierdut. A se vedea sentinta 107/2011. Se judeca in contencios, deci sentinta este aplicabila de la data ei.
Acum procesul asta este in faza de RECURS.

b) dosar 951/44/2011 prin care AJVPS Galati cere ANULAREA ordinului 15.
Aici, instanta de contencios a respins actiunea ca nefondata. Apare numai solutia data de instanta. Banuiesc ca nu a fost inca redactata inca sentinta, cu motivarea ei. Probabil AJVPS va ataca aceasta sentinta.

Din cele de mai sus rezulta ca OM 15/2011 este suspendat (cf. pct.a ), dar ne anulat (cf pct.b )

Este o treaba destul de incurcata, iar ANPA asteapta sa vada ce iese din toata treaba asta.

A dat OM 297/2011 de prelungire a valab. OM 15 (existent, aflat in stare de suspendare), deci si 297/2011 nu produce efecte, fiind la randul lui, in mod implicit, in stare de suspendare.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 12 Ian 2012, 14:16

Actiunea in suspendare s-a incheiat in luna octombrie 2011 la Inalta Curte de Casatie si Justitie. ANPA a castigat recursul declarat impotriva deciziei Curtii de Apel Galati. Vezi:
http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detal ... g=1&cauta=

Ramane in discutie cererea de anulare, dar nu gasesc acest dosar pe site-ul ICCJ. NU stiu daca AJVPS Galati a mai declarat recurs.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 12 Ian 2012, 14:26

[quote="flydb"]Actiunea in suspendare s-a incheiat in luna octombrie 2011 la Inalta Curte de Casatie si Justitie. ANPA a castigat recursul declarat impotriva deciziei Curtii de Apel Galati. Vezi:
Ce-mi place discutia dintre d-voastra,pentru ca este bazata pe argumente solide si rationale.Imi aduce aminte o discutie dintre o sefa de la Administratia Financiara aSectorului 2 si o contribuabila:,, D-na ,instanta a admis actiunea d-voastra impotriva noastra,dar nu a dispus sa va returnam banii",adica ai cistig de cauza,dar degeaba.Din toate discutiile astea eu inteleg ca pot pescui linistit fara permis,in afara zonelor de granita,evident.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 12 Ian 2012, 14:32

flydb scrie:Actiunea in suspendare s-a incheiat in luna octombrie 2011 la Inalta Curte de Casatie si Justitie. ANPA a castigat recursul declarat impotriva deciziei Curtii de Apel Galati. Vezi:
http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detal ... g=1&cauta=

Ramane in discutie cererea de anulare, dar nu gasesc acest dosar pe site-ul ICCJ. NU stiu daca AJVPS Galati a mai declarat recurs.
Cred ca nu s-a redactat inca sentinta !!! Sunt intarzieri mari cu redactarile la unele Curti de Apel.
Intr-o cauza de anul trecut a unei rude de-a mea, redactarea s-a facut dupa exact ...7 luni. Era vorba de Curtea de Apel Constanta, ceva legat de "legea Lupu".
Nu ma mir daca sentinta se va redacta in martie sau aprilie, iar AJVPS Galati va declara recurs in termen.

Scrie răspuns