Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Ian 2012, 18:03

fanelul scrie:Domnul Cezar, ceva noutati?
Pana acum, nu este nimc cert !

1. MADR/ANPA se cam spala pe maini, deocamdata. Au prelungit, prin OM 297/2011, publicat in Mon.Of. nr.10/05.01.2012, valabilitatea permiselor ANPA din 2011, pana la aparitia noilor permise (vor fi sub forma de carduri plastifiate, valabile 8 ani, cu plata anuala a taxei).

2. O prima problema este ca ANPA are termen de judecata la sfarsit ianuarie cu o asociatie din Galati, care a reusit in instanta de fond sa desfiinteze OM 15. Acum va fi apelul ! Daca va castiga tot Galatiul, ordinul 15 nu va mai exista, deci OM 297 prelungeste ceva inexistent. Va fi nevoie de alt act normativ...boala lunga.

3. Daca Galatiul pierde, ANPA va aplica OM 297, si va organiza licitatie pentru confectionarea de carduri personalizate. Apoi, asociatiile vor duce tabelele cu membrii, dovada platii la buget a c/valorii si copiile CI ale solicitantilor. ANPA va confectiona cardurile PERSONALIZATE si le vor distribui prin asociatii catre pescari.

4. La individuali (cei care nu merg prin asociatii) sau la cei care n-au avut permis in 2011 (deci nu exista nimic de prelungit), nu s-a gandit nimeni. Sau, n-au gasit solutii.

Cam asta stiu pana acum !
Cand se va descalci tot ghemul asta...doar bunul Dumnezeu stie !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Ian 2012, 18:26

7,62 :evil:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 11 Ian 2012, 18:32

30 06 300WIN
calibre populare in ro :twisted:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 11 Ian 2012, 20:52

Adica cum personalizate? Cartonul 2011 avea rubrica "eliberat de" pe cand cel 2012 nu are aceasta rubrica.
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Ian 2012, 21:19

fanelul scrie:Adica cum personalizate? Cartonul 2011 avea rubrica "eliberat de" pe cand cel 2012 nu are aceasta rubrica.
Adica vor fi confectionate de ANPA (prin firma care va castiga licitatia) cu nume, prenume si CNP, pe baza tabelelor transmise de asociatii, odata cu dovada platii.
Adica duci tabelul la ANPA cu toate datele, astepti cat astepti, dai telefoane si te interesezi, iar cand ANPA spune ca sunt gata, le preiei gata inscriptionate cu datele de mai sus si le distribui pescarilor, dupa tabelul despre care vorbeam.

D'aia nu mai scrie "eliberat de...", pentru ca nu-i nevoie. Toate le elibereaza ANPA.
Vor semana mai mult cu cardurile bancare, decat cu fostele permise de pescuit din carton.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Ian 2012, 21:47

Adica lista (trimisa la anpa) membrilor? Deci, nu se vor elibera permise celor care nu doresc sa devina membri ai unei asociatii? Asta sa fie oare progres :roll: , sau regres :roll:
Daca prin asociatii se va trimite lista cu evidenta, cred ca acestea nu vor face lucrul asta benevol, si vor cere ceva in schimb(cotizatie, tarife)

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Ian 2012, 22:17

iovys scrie:Adica lista (trimisa la anpa) membrilor? Deci, nu se vor elibera permise celor care nu doresc sa devina membri ai unei asociatii? Asta sa fie oare progres :roll: , sau regres :roll:
Daca prin asociatii se va trimite lista cu evidenta, cred ca acestea nu vor face lucrul asta benevol, si vor cere ceva in schimb(cotizatie, tarife)
Deocamdata, ANPA nu a reusit sa dea raspuns la intrebarea legata de situatia individualilor.
Nu cred ca asociatiile vor face "filantropie" cu individualii; atat timp cat si asociatiile consuma timp, energie, bani etc. pentru toata agitatia asta, evident nu o vor face gratis.
Mai ales ca este vorba de pescari "ostili" fata de asociatii.

Normal ar fi ca ANPA sa primeasca dosarele, sa verifice datele, sa faca tabelele si sa le trimita la cei care confectioneaza cardurile, apoi, cand sunt gata inscriptionate, sa le distribuie catre cei care au optat pentru statutul de individuali.
Dar ar trebui sa se organizeze in sensul asta si, sincer, ca parere personala, nu cred ca se vor "deranja".
Sper ca viitorul sa ma contrazica, pentru ca, desi sunt presedinte de asociatie, ideea de o obliga un pescar sa se asocieze pentru a-si putea practica in mod legal hobby-ul imi face (scuze) scarba !

Dar,astazi, asa stau lucrurile si nu-mi permit sa va dau informatii false.

Daca se va modifica ceva in abordarea celor de la ANPA, imediat ce aflu voi scrie si aici !

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Ian 2012, 22:40

Multumesc pt raspuns. Poate daca as avea si eu in zona o asociatie ca si cea din care faceti parte, as accepta si eu sa fiu membru. Din pacate la mine in judet nu exista decat ajvps, si prefer sa fiu independent, daca asta e posibil, daca nu, probabil ma voi indrepta catre o asociatie dintr-un judet alaturat, CJ, BH, MM(alta decat ajvps)

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Ian 2012, 00:30

[quote="iovys" ... daca nu, probabil ma voi indrepta catre o asociatie dintr-un judet alaturat, CJ, BH, MM(alta decat ajvps)[/quote]

APC21, din cate stiu, are filiala la Cluj :wink:
Bucuresti

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 12 Ian 2012, 07:32

Iovys, pe Bihor nu are rost sa te bazezi. Nici asociatiile de la noi nu sunt usi de biserici.

Scrie răspuns